19. 2. 2012 | Richard Wagner

Junioři rozdrtili svého soupeře nevídanou kanonádou ve třetí třetině!

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Juniorka pokračuje ve spanilé jízdě. Tentokrát si z Kotliny odvezl porážku Jindřichův Hradec. Rebelové o svém triumfu rozhodli ve třetí třetině, kdy padlo celkem osm branek. Z toho pět do sítě Daniela Krásného. Za domácí se blýskl dvěma brankami Václav Němec.

1. třetina – Rebelové se ujali vedení

Rebelové vlétli do zápasu s velkou vervou a již po dvaačtyřiceti sekundách musel ukázat hbité betony Krásný, který likvidoval střelu Ambrože od modré. Rebelové putovali ve čtvrté minutě do čtyř, když byl vyloučen Ambrož. Domácí obrana zafungovala na výbornou, ale 12 vteřin před koncem početní nevýhody putoval za katr i Kubát. Jindřichohradečtí se však zmohli jen na střelu Pavlíka, s níž neměl Zvolánek nejmenší problém. Skóre mohli otevřít domácí, když se mezi kruhy zjevil Zdražil, ale ten z dobré pozice minul bránu. Rebelové si začínali vytvářet tlak. Ke střele se v nepřehledné situaci v mezikruží dostal Ambrož, ale pohořel na vyrážečce Krásného. Následně byl vyloučen hostující Tomšík a domácí tlak měl vygradovat, ale Rebelové nedokázali puk protlačit za záda hostujícího gólmana.

Osmnáctá minuta měla pro hosty katastrofický průběh. Rebelové pokračovali v aktivní hře z přesilovky a mezi kruhy se dostal ke střele Erik Novák, který se štěstím dostal puk za záda Krásného. A hned po buly se radovali domácí znovu. Michal Zdražil vysunul Jana Kubáta, který si projel po pravém křídle až na kruh, kde křižným pasem našel Martina Jelínka, jenž jen nastavil hůl a poté si vychutnal gólovou oslavu. Závěr třetiny již nic závažného nepřinesl, a tak se šlo do kabin za stavu 2:0 pro domácí.

2. třetina – Domácí přidali další branku

Rebelové začali prostřední část vstřelenou brankou. Pavel Ambrož vysunul na modré čáře stojícího Tomáše Chlubnu, který uháněl sám na hostujícího gólmana, jehož si rozhýbal a pohodlně zakončil. Domácí družina následně nevyužila dvě přesilové hry, přičemž v té druhé měla několikrát blízko ke gólu, ale brankář Krásný nedopustil další pohyb skóre. Výhodu jednoho muže v poli měl následně i Jindřichův Hradec. Jihočeši zasypali Zvolánka několika střelami, ale domácí brankář ukazoval své kvality v plné míře.

Zvýšit vedení Rebelů mohl po teči Nováka jeho parťák O. Doležal, ale trefil jen nastavené Krásného betony. Jindřichohradečtí putovali do tří a dali domácím velkou šanci na vstřelení branky. Musil našel Zdražila, jehož svými betony vychytal hostující gólman, při němž následně stálo i štěstí, jelikož Kubát trefil z dorážky břevno. Poté se dvakrát ocitl ve výborné palebné pozici Chlubna, ale brankář Vajgaru zastavil puk letící do šibenice ramenem.

3. třetina – Brankové hody ve prospěch domácích

Rebelové začali třetí třetinu bez vyloučeného Hynka, který obdržel trest za hákování. Domácí se však ubránili s velkým přehledem a stejně si počínali i při vyloučení Křesťana. Rebelové si následně vytvořili několik dobrých šancí, ale Zdražila i Němce vychytal hostující muž s maskou. Vajgaru se povedlo snížit při vyloučení Hynka. Puk putoval po ose Marek Chalupský - Radek Pavlík - Tomáš Müller, který natřikrát propasíroval puk za záda domácího brankáře. A hosté se dotáhli na rozdíl jediné branky. Střelu Popelky reflexivně vyrazil Zvolánek, ale kotouč bleskově za jeho záda dorazil Filip Tomšík a dal zápasu nový náboj.

Uklidnit mohl domácí Ondřej Doležal, který se prosadil proti přesile hráčů z jihu Čech, ale své zakončení z mezikruží nasměroval jen vedle brankové konstrukce. Co se nepovedlo Doležalovi, povedlo se o chvilku později Vítu Křesťanovi. Ten se dostal v mlýnici před bránou k odraženému puku a prostrčil jej pod rukávem padajícího gólmana do sítě. Další zásah mohl přidat vzápětí Ambrož, ale v signalizované výhodě minul z mezikruží horní tyčku. To jej však nemuselo mrzet. V přesilové hře přiťukl Erik Novák puk na hokejku Václava Němce, který tvrdou ranou od modré trefil přesně mezeru mezi betony gólmana. Další zásah do černého mohl přidat Kubát, ale jeho pokus mezi betony tentokrát Krásný vystihl.

A kanonáda pokračovala. V přečíslení 3 na 2 našel Jan Kubát přihrávkou z pravé strany přes padajícího obránce Michala Zdražila, který zblízka přehodil beton gólmana Krásného. Další slovo měl hostující Vajgar. Po nahrávce Radka Pavlíka se prezentoval hezkou individuální akcí Tomáš Müller, který si zpracoval puk, sjel si mezi kruhy a zblízka prostřelil bezmocného gólmana Zvolánka. Brankové hody pokračovaly i nadále. Jan Kubát našel svou nahrávkou přesně hůl Václava Němce, který zaznamenal svou druhou branku v zápase. Zanedlouho putoval puk po ose Miloslav Račanský - Erik Novák - Pavel Ambrož, přičemž posledně jmenovaný zamířil z prostoru kruhů přesně mimo dosah brankáře hostů a udělal tečku za bláznivou třetí třetinou.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Pavel Ambrož 1 1 2 0 2
Jakub Doležal 0 0 0 0 0
Ondřej Doležal 0 1 1 0 0
Filip Dundáček 0 0 0 0 0
Martin Hynek 0 1 1 0 4
Tomáš Chlubna 1 0 1 0 0
Martin Jelínek 1 0 1 0 0
Vít Křesťan 1 0 1 0 4
Martin Kříž 0 0 0 0 0
Jan Kubát 0 3 3 0 2
Jiří Musil 0 2 2 0 2
Václav Němec 2 0 2 0 0
Erik Novák 1 2 3 0 0
Václav Pecen 0 0 0 0 0
Miloslav Račanský 0 1 1 0 0
Michal Zdražil 1 1 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Zvolánek 60 3 3 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

31. kolo, neděle 19.2.2012 od 13:00
8:3
(2:0, 1:0, 5:3)
Havl. Brod - J. Hradec
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 18. E. Novák, 18. Jelínek (Kubát, Zdražil), 21. Chlubna (Ambrož), 53. Křesťan (O. Doležal, Hynek), 54. Vác. Němec (E. Novák, Musil), 56. Zdražil (Kubát, Musil), 59. Vác. Němec (Kubát), 60. Ambrož (E. Novák, Račanský) - 49. Müller (Pavlík, Chalupský), 50. Tomšík (Popelka), 58. Müller (Pavlík). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček - Gabriela Šťastná, Roman Zídek. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: -. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 6:2, 6:3, 8:3.

Sestavy

Havl. Brod

Zvolánek (Č. Novák) - Vác. Němec (C), J. Musil (A), Ambrož, Pecen, Kříž, Křesťan - Jelínek, Zdražil (A), Kubát, E. Novák, Hynek, Račanský, J. Doležal, Dundáček, O. Doležal, Chlubna

J. Hradec

Krásný (Kmoníček) - Popelka, Tržil, Kohút, Müller - Cifreund, Pavlík, Chalupský, Jasanský (C), Benda, Brus, Tomšík, Přílepek, Kubín

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu