16. 4. 2022 | Tomáš Sochor

Výhra na konec! Dorostenci po prodloužení skolili houževnaté Poláky

Ačkoliv v posledním zápase mezi Havlíčkovým Brodem a Polskem již o nic nešlo, žádný tým nechce zakončit sezonu prohrou. Mužstva si tak na ledě nic nedarovala. Výběr Polska se dostal dvakrát do vedení, Bruslaři ale dokázali v obou případech odpovědět. Utkání tak dospělo do prodloužení, ve kterém větší šikovnost ukázali havlíčkobrodští hokejisté, kteří tak závěrečný zápas sezony vyhráli 3:2 po prodloužení.

Všech dvacet minut první periody se neslo v jednom duchu. Havlíčkobrodští hokejisté byli většinu času na kotouči a častými střelami zaměstnávali brankáře Polska Igora Tyczyńskiho. Domácí hrozili nebezpečnými protiútoky. Bruslaři nepustili soupeře do hry téměř polovinu třetiny, v desáté minutě ale ujel do přečíslení dva na jednoho Jakub Hofman, jenž vzal zakončení na sebe a nastřelil tyč Bělohlávkovy klece. O chvíli později se situace opakovala. Tentokrát ale domácí vyřešili situaci jinak. Maksymilian Dawid nahrál na osu hřiště Jakubu Hofmanovi, jenž si kličkou položil brankáře a elegantně zasunul puk za brankovou čáru. Broďáci nadále ostřelovali soupeřovu bránu, vyrovnání se ale nedočkali.

Ve druhé části se již domácí dostávali do hry více. Napomohla jim k tomu i pětiminutová přesilová hra, ve které sice nevystřelili na bránu, získali ale alespoň trochu sebevědomí při hře dopředu. V polovině třicáté druhé minuty Bruslaři vystřídali brankáře. Marek Beran nahradil Jakuba Bělohlávka, jenž si moc nezachytal, přestože strávil na ledě přes půl základní hrací doby. Sporadické akce obou mužstev neměly gólové parametry a vypadalo to, že si Polsko jednobrankový náskok udrží i do druhé sirény. Na konci třicáté deváté minuty ale Havlíčkův Brod přece jen vyrovnal. Sražená střela z levé strany se od ochranné sítě dostala zpět do hřiště vedle bránu domácích, kde skulinu ve výstroji Igora Tyczyńskiho našel Patrik Bakus.

Na začátku třetí periody hrálo Polsko přesilovou hru, ve které poslalo na bránu několik nebezpečných tečovaných střel. Bruslaři oslabení přežili, inkasovali ale jen o chvíli později. Jonasz Hofman zabojoval za bránou hostů a vydoloval kotouč pro Maksymiliana Dawida, jenž z bezprostřední blízkosti dokázal bekhendem přehodit Marka Berana. Vedení ale domácím moc dlouho nevydrželo. O čtyři minuty později Tomáš Smetánka nabil na levý kruh Tadeáši Koubkovi, jehož ránu polský gólman pouze zpomalil, a kotouč tak pomalu doklouzal za brankovou čáru. Závěr třetí třetiny nabídl spíše bojovnou hru bez větší šance, utkání tak pokračovalo prodloužením.

Na začátku nastavené části měli Bruslaři obrovskou šanci. Ilarion Kuprijanov nabil na levou stranu Patriku Bakusovi, jenž střelou z první trefil tyč polské brány. Havlíčkobrodští hokejisté i nadále drželi v prodloužení kotouč. Zápas rozhodl individuální akci Ilarion Kuprijanov. Ten sebral v rohu kluziště puk a nikým nebráněný si sjel před bránu, kde si položil gólmana, kterého s grácií jemu vlastní prostřelil. Havlíčkobrodští dorostenci tak vyhráli poslední zápas sezony 2:1 po prodloužení.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 0 0 0 0
Patrik Bakus 1 1 2 0 0
Adam Bernard 0 0 0 1 2
Matěj Fiala 0 0 0 0 0
Kryštof Chymo 0 0 0 1 0
Tadeáš Koubek 1 0 1 -1 0
Ilarion Kuprijanov 1 0 1 2 0
Patrik Mrtka 0 0 0 0 25
Radim Mrtka 0 0 0 2 0
Jonáš Novotný 0 0 0 0 0
Lukáš Nový 0 0 0 0 0
Tomáš Smetánka 0 1 1 1 0
Josef Teplý 0 1 1 -1 0
Jan Vaněček 0 0 0 -1 0
Jakub Vaněček 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Bělohlávek 32 5 1 4 80,00 0 0
Marek Beran 31 8 1 7 87,50 0 0

Ohlasy k utkání

BAR6. kolo, sobota 16.4.2022 od 12:00
Zimní stadion Kotlina
2:3p
(1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Polsko U16 - Havl. Brod
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 14. Jakub Hofman (Dawid), 46. Dawid (Jonasz Hofman) – 39. Bakus (Teplý), 50. Koubek (Smetánka), 63. Kuprijanov (Bakus). Rozhodčí: Marek Honza – Ondřej Polák, Patrik Augusta. Vyloučení: 0:1, navíc P. Mrtka (HBR) 5 min. + OK [VRAZ]. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 13:44 (3:15, 5:10, 5:13, 0:6). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 3:2p.

Sestavy

Polsko U16

Tyczyński (Kapusta) – Hanzel, Wojciechowski, Bieda, Majewski – Stolarski, Dawid (A), Chojęta, Drabik, Jonasz Hofman, Jakub Hofman, Lojas, Raczka, Laszkiewicz (C)

Havl. Brod

Bělohlávek (32. Beran) – Jan Vaněček (C), Jakub Vaněček, Adam, P. Mrtka, R. Mrtka, Chymo – Bakus, Kuprijanov, Teplý (A) – Fiala, Koubek, Nový – Smetánka, Novotný, Bernard

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu