8. 10. 2022 | Tomáš Sochor

Dorostenci v přesilovkách snižovali, přesto však s Libercem padli

Havlíčkobrodští dorostenci přivítali na svém ledě silný Liberec. Bílí Tygři se dostali do čtyřbrankového vedení, Bruslaři ale díky dvěma gólům v dvojnásobných přesilových hrách snížili. Hosté si však závěr pohlídali a z Kotliny si vezou všechny tři body.

Liberec nastoupil do utkání jako favorit, což také hned od prvních minut potvrzoval. Ve třetí minutě dostal přesnou nahrávku na levou tyč Vasyl Špilka, jehož rána však skončila na betonu Lukáše Kamenického. O necelou minutu později trefil Daniel Pekař z dorážky tyčku.

Hosté svoji přesilu využili na začátku šesté minuty. Vít Stromský zpoza brány našel před brankovištěm volného Tomáše Kučeru, jenž z bezprostřední blízkosti prostřelil havlíčkobrodského gólmana. Bílí Tygři v přesilové hře zvýšili. Z osy kluziště přesně vystřelil Pavel Průšek.

Bruslaři mohli ještě v první periodě snížit. Nejdříve zkusil Ferdinanda Macourka překonat kličkou do bekhendu Patrik Křížek, jenž si ale na brankáře hostů nepřišel. Osm sekund před koncem první dvacetiminutovky se dostal do samostatného úniku Tadeáš Koubek, ani on se ale neprosadil.

Liberec se tak na začátku druhé třetiny prosadil potřetí. Krásnou ránou od modré překonal havlíčkobrodského gólmana Adam Král. Hosté mohli vzápětí znovu skórovat, když se ve vlastním oslabení dostali do přečíslení dva na žádného Vasyl Špilka s Danielem Pekařem. První jmenovaný nahrál svému druhovi v úniku, ten ale střílel z moc velké blízkosti a trefil jen přesouvajícího se brankáře.

Ve druhé polovině druhé periody byli Bruslaři aktivnější. Martin Dvořák nahrál před bránu Patriku Křížkovi, jenž ale z blízkosti nepřekonal skvěle chytajícího Macourka. Sám Dvořák následně střílel ze solidní pozice, když dojel odražený kotouč, jeho rána a ani následná dorážka se neuchytily. Bruslaři se dostali k nebezpečným dorážkám ještě jednou, tentokrát po střele Tadeáše Koubka. Ferdinand Macourek však nadále držel čisté konto.

Hosté se tak na začátku třetí třetiny prosadili počtvrté. Adam Král nahrál na pravý kruh Tomáši Prokůpkovi, jenž si kotouč zpracoval a přesnou střelou na vzdálenější tyč obstřelil brankáře Havlíčkova Brodu.

Bruslaři se ale nevzdali. V přesilové hře pět na tři na pravém kruhu napřáhl Tadeáš Koubek, jenž z první poprvé v zápase prostřelil Ferdinanda Macourka. Jen o minutu a půl později domácí skórovali znovu. Druhou dvojnásobnou početní výhodu využil Lukáš Nový, kterému se podařilo dorazit střelu od modré z hole Patrika Mrtky.

Bruslaři Bíle Tygry rozhodili, a zápas pořádně zdramatizovali. Pak ale přišla pro domácí studená sprcha. Vasyl Špilka vyhrál v útočném pásmu vhazování na Daniela Pekaře, jenž parádním zásahem vrátil klid na liberecké hokejky. Hosté si tříbrankové vedení udrželi až do konce. Havlíčkův Brod tak s Libercem prohrál 2:5.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 0 0 -2 0
Štěpán Adamec 0 0 0 -3 2
Daniil Danyljuk 0 0 0 -1 0
Martin Dvořák 0 0 0 -2 0
Jan Frühbauer 0 0 0 -1 0
Petr Hospodka 0 0 0 0 0
Lukáš Kachlíř 0 1 1 0 0
Pavel Konvalina 0 0 0 -1 0
Tadeáš Koubek 1 0 1 0 0
Filip Kozlík 0 0 0 -1 2
Denis Kraučuk 0 0 0 -1 0
Patrik Křížek 0 1 1 0 0
Patrik Mrtka 0 2 2 0 2
Lukáš Nový 1 0 1 0 2
Filip Ondruš 0 0 0 -2 0
Martin Teml 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Lukáš Kamenický 60 39 5 34 87,18 0 0

Ohlasy k utkání

8. kolo, sobota 8.10.2022 od 19:00
Zimní stadion Kotlina
2:5
(0:2, 0:1, 2:2)
Havl. Brod - Liberec
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 48. Koubek (Mrtka, Kachlíř), 50. Nový (Mrtka, Křížek) – 6. Kučera (Stromský), 12. Průšek (Pekař, Rozsíval), 23. Král (Prokůpek, Šťástka), 42. Prokůpek (Král, Kratochvíl), 55. Pekář (Špilka). Rozhodčí: Lukáš Vokoun – Ondřej Polák, Luboš Karásek. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:2. Diváci: 123. Střely na branku: 24:39 (6:19, 7:9, 11:11). Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5.

Sestavy

Havl. Brod

Kamenický (Račan) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam, Ondruš, Konvalina, Danyljuk – Křížek, Koubek, Nový (A) – Dvořák, Frühbauer, Kozlík – Kraučuk, Adamec, Teml – Hospodka

Liberec

Macourek (Bogáč) – Macháček (C), Jarabko, Stromský, Průšek (A), Plíšek, Král, Seidl – Prokůpek, Pekař, Kučera, Šťástka, Rozsíval, Špilka (A), Kratochvíl, Hájek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu