27. 10. 2022 | Štěpán Ondráček

Nadějný start body nepřinesl, dorost padl vysoko na jihu Čech

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Havlíčkobrodští dorostenci se vydali v rámci jedenáctého kola do Českých Budějovic, kde změřili síly s místním Motorem. Bruslaři vstoupili do zápasu velice dobře, když se ujali dvoubrankového vedení. Jihočeši dokázali snížit, a co víc, dokonali obrat v zápase.

Oba týmy začaly utkání ze zabezpečených obran, když v úvodních minutách byla k vidění jedna šance. Na svědomí ji měl Aulický, jenž mířil do betonu Račana. Bruslaři se dostali do vedení z první příležitosti, kdy skóre otevřel Tadeáš Adam. Obránce hostů si sjel na osu kluziště a střelou k levé tyči překonal Schacherleho. Celek z Vysočiny brzy vedl o dva góly, když si pomohl využitou přesilovkou. Odražený puk sebral u brankoviště Lukáš Kachlíř, který překonal bezmocného gólmana Jihočechů. V osmé minutě se mohl dostat Motor do kontaktu Humeníkem, jenže ten si vylámal zuby na Račanovi. České Budějovice byly více v pásmu, ale přes kompaktní obranu Havlíčkova Brodu se ztěžka prosazovaly. V 15. minutě se drzým průnikem prezentoval Mrtka, Schacherl jeho pokus vykopl levým betonem. Domácí hokejisté se nadále snažili o snížení, jenže ani jedna akce neskončila brankou. Motor se dočkal v poslední minutě úvodního dějství. Vlastní střelu dorazil za bezmocného Račana Matyáš Humeník.

České Budějovice po deseti sekundách druhé třetiny vyrovnaly stav zápasu. Po vyhrané buly poslal puk do levé šibenice Samuel Drančák. Oba celky mohly jít do vedení, Jihočeši neproměnili přečíslení a hostující Kraučuk netrefil odkrytou klec. Motor byl aktivnější, když v čase 25:02 dokonal obrat v zápase. Vojtěch Aulický tečoval letící puk před brankou, Račan neměl šanci zasáhnout. Jihočeši měli na hokejkách navýšení vedení, jenže Hoch nepřekonal hostujícího brankáře pokusem na vyrážečku. České Budějovice převzaly iniciativu ve hře, svého soupeře jasně přehrávaly, ovšem Bruslaře držel Račan. Ve 29. minutě neuspěl drzým průnikem Šimon, jenž neprocpal puk mezi betony. O minutu později se domácí fanoušci dočkali, když přečíslení dva na jednoho využil Štěpán Hoch. Útočník Motoru dostal puk na zlatém podnosu, když ho zametl do branky.

Havlíčkův Brod hrál krátkou dvojnásobnou přesilovku, ve které párkrát zahrozil, ovšem kontaktní branka nepřišla. Jihočeši dvakrát překonali Račana, ovšem maskovanou oporu hostů zachránila branková konstrukce. Ve 35. minutě ze samostatného nájezdu zahrozil Aulický. Domácí útočník byl při zakončení vyrušen, ovšem i to mu nezabránilo k ohrožení branky, Račan byl úspěšnější. Havlíčkův Brod byl blízko kontaktní trefy, jenže Koubkovo zakončení ze vzduchu skončilo na boční síťce. Poslední dvě minuty druhé části nabídly šance na obou stranách, když jedna z nich byla úspěšná. Po krásné akci se trefil Samuel Drančák. Reprezentační útočník propasíroval puk mezi Račanovy betony.

Havlíčkův Brod začal třetí třetinu aktivně, ale střelecké pokusy nebyly úspěšné. Bruslaři neuspěli ve dvojnásobné přesilovce, a tak pykali v oslabení. Motor se dostal do přečíslení, když Hochovu nahrávku využil Dominik Postl. Ve 45. minutě mohl po hezké nahrávce snížit Nový, ale na něj si přišel Schacherl. 47. minuta přinesla obrovské šance na obou stranách. Nejprve neuspěl střelou z pravého kruhu Kachlíř a z následného protiútoku Humeník. Motor navýšil vedení v přesilové hře, když se v čase 49:12 prosadil Matyáš Humeník. Domácí útočník využil nahrávky od Drančáka, když uklidil puk k pravé tyči. Hosté kosmeticky upravili skóre v 55. minutě. Tadeáš Koubek dostal pás za obranu a blafákem do forhendu překonal Schacherleho. Motor poté mohl podruhé v zápase udeřit ve vlastním oslabení, jenže pokus Lukáše vykopl pravým betonem Račan. Oba týmy si na konci zápasu vytvořily několik šancí, avšak další gól nepadl. Motor po obratu uhájil Budvar arénu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 1 0 1 -1 0
Štěpán Adamec 0 0 0 -2 0
Daniil Danyljuk 0 1 1 -1 2
Martin Dvořák 0 1 1 -1 0
Jan Frühbauer 0 0 0 0 0
Petr Hospodka 0 0 0 0 0
Lukáš Kachlíř 1 0 1 -2 0
Tadeáš Koubek 1 0 1 -2 0
Filip Kozlík 0 0 0 -2 0
Denis Kraučuk 0 0 0 0 0
Patrik Křížek 0 1 1 -3 2
Patrik Mrtka 0 0 0 -2 0
Lukáš Nový 0 1 1 -2 4
Filip Ondruš 0 0 0 -1 0
Martin Teml 0 1 1 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Račan 60 47 7 40 85,11 0 0

Ohlasy k utkání

11. kolo, čtvrtek 27.10.2022 od 16:00
Budvar aréna
7:3
(1:2, 4:0, 2:1)
Č. Budějovice - Havl. Brod
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 20. Humeník (Šimon, Lukeš), 21. Drančák (Hoch), 26. Aulický (Postl, Šíma), 30. Hoch (Hečko), 40. Drančák (Aulický, Lukáš), 44. Postl (Hoch), 50. Humeník (Drančák, Kubík) – 4. Adam (Dvořák), 5. Kachlíř (Nový, Křížek), 55. Koubek (Danyljuk, Teml). Rozhodčí: Červenka – Thuma, Stacho. Vyloučení: 7:4. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 123. Střely na branku: 47:22 (11:6, 19:8, 17:8). Průběh utkání: 0:2, 7:2, 7:3.

Sestavy

Č. Budějovice

Schacherl (Pytel) – Šíma, Kubík (A), Prušák, Blažek, Fábera, Gřegořek (A), Lukáš – Postl, Drančák (C), Hečko, Humeník, Šimon, Lukeš, Aulický, Hoch, Kinter, Kretschmer.

Havl. Brod

Račan (Kamenický) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam, Ondruš, Teml, Danyljuk – Křížek, Koubek, Nový (A) – Dvořák, Frühbauer, Kozlík – Kraučuk, Adamec, Hospodka.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu