29. 10. 2022 | Štěpán Ondráček

FANTAZIE! Dorostenci přetlačili v koncovce lídra skupiny

Tři porážky v řadě a v cestě suverénní tým na prvním místě, který byl favoritem dvanáctého kola. Havlíčkův Brod v průběhu zápasu vedl nad Mladou Boleslaví 5:1 a vše směřovalo k jasnému vítězství. Středočeši zdramatizovali stav zápasu, když se dostali do kontaktu, ale všechny body zůstaly v Kotlině.

Souboj bruslařských klubů začal lépe pro Havlíčkův Brod, který šel ve čtvrté minutě do vedení. Mrtka nahodil puk na branku, který tečoval mimo dosah Císaře Lukáš Nový. Atraktivní zápas nabídl řadu šancí, když se v šesté minutě mohli radovat Středočeši z vyrovnání. Kurkova střela proletěla těsně vedle pravé tyče. Mladá Boleslav měla více hry, vytvářela si řadu střeleckých příležitostí, ale Kamenický byl na místě. Hosté sahali po vyrovnání ve 13. minutě, když Král propálil gólmana Havlíčkova Brodu. Maskovaná opora zastavila puk na brankové čáře. Celek z Kotliny udeřil dvakrát během 21 sekund! Nejprve uplatnil důraz před brankovištěm Patrik Křížek, aby o chvíli později zvyšoval na rozdíl tří gólů Lukáš Nový.

Středočeši sáhli ke střídání brankářů, když Císaře nahradil Vystrčil. Změna Mladoboleslavským prospěla, když korigovali stav zápasu v přesilové hře. Lisler nahrál na levý kruh Patriku Králi, ten se štěstím propálil Kamenického na vyrážečku. Domácí výběr si vzal třígólový náskok zpět v poslední minutě úvodního dějství. Před branku si nabruslil štírek Lukáš Kachlíř, který propálil z bezprostřední blízkosti gólmana hostů.

Atraktivní podívaná pokračovala v prostřední části, když šli Havlíčkobrodští do výrazného vedení. Kachlíř skvělým pasem našel za obranou volného Patrika Křížka. Útočník s jedenáctkou na zádech si poradil s únikem excelentně, když propálil Vystrčila k pravé tyči. Mladoboleslavští mohli odpovědět ve 26. minutě zásluhou Lislera, ten ale nemířil přesně. Středočeši se dočkali o šest minut později z brejkové situace. Patrik Král vybídl Jana Hurtu, který překonal Kamenického pokusem nad levý beton. Hosté svírali obranu Havlíčkova Brodu, jenže obranný val dlouho nemohli překonat. Vše změnila 39. minuta, kdy Středočeši vstřelili třetí branku. Schovanou střelu od modré odrazil od tyče přímo do branky Adam Matrin Hlinský. Tlak hostů sílil, ovšem kontaktní branka do konce druhé třetiny nepadla.

Mladá Boleslav vstoupila do závěrečné části s chutí, když ostřelovala branku Kamenického. Gólman Havlíčkova Brodu si postupně poradil s pokusy Šindeláře a Krále. Domácí celek se po většinu třetí třetiny bránil, ovšem do ojedinělých šancí se i tak dostal. V jedné z nich se objevil Křížek, kterého vychytal Vystrčil. Středočeši si vzali necelých pět minut před koncem poslední části oddechový čas. Mladá Boleslav zkusila hru bez brankáře, risk se jí vyplatil. V čase 54:57 snížil na rozdíl jedné trefy po úspěšné teči Richard Kubíček. Havlíčkův Brod v závěru utkání ustál tlak soupeře a nadále je ve hře o elitní čtyřku.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 0 0 0 0
Štěpán Adamec 0 0 0 0 0
Daniil Danyljuk 0 0 0 0 0
Martin Dvořák 0 0 0 0 2
Petr Hospodka 0 0 0 0 0
Lukáš Kachlíř 1 1 2 1 0
Tadeáš Koubek 0 3 3 1 0
Filip Kozlík 0 0 0 0 0
Denis Kraučuk 0 0 0 0 0
Patrik Křížek 2 2 4 1 0
Patrik Mrtka 0 1 1 0 0
Lukáš Nový 2 0 2 2 0
Filip Ondruš 0 0 0 1 0
Martin Teml 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Lukáš Kamenický 60 43 4 39 90,70 0 0

Ohlasy k utkání

12. kolo, sobota 29.10.2022 od 13:45
Zimní stadion Kotlina
5:4
(4:1, 1:2, 0:1)
Havl. Brod - Ml. Boleslav
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Nový (Mrtka, Koubek), 16. Křížek, 16. Nový (Křížek, Koubek), 20. Kachlíř (Křížek), 25. Křížek (Kachlíř) – 17. Král (Lisler), 32. Hurt (Král, Křivánek), 39. Hlinský (Šindelář), 55. Kubíček (Hlinský, Šindelář). Rozhodčí: Martin Vepřovský – Tomáš Kučera, Tomáš Jiruška. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 25:43 (14:11, 8:17, 3:15). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:4.

Sestavy

Havl. Brod

Kamenický (Račan) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam, Ondruš, Danyljuk – Křížek, Koubek, Nový (A) – Dvořák, Adamec, Teml – Kraučuk, Hospodka, Kozlík.

Ml. Boleslav

Císař (16. Vystrčil) – Hlinský (A), Kubíček, Fišer, Tetiva, Šilhavý, Křivánek – Kurka, Steklý, Král (C), Šindelář, Hurt, Kristek, Trefil, Lev, Beran, Vojáček, Lisler.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu