17. 9. 2011 | Richard Wagner

Starší dorost opět prohrál. Tentokrát nestačil na Hradec

Starší dorostenci opět potvrdili svůj špatný vstup do sezony a prohráli i svůj další zápas. Tentokrát jim byli překážkou jejich vrstevníci z Hradce Králové. Rebelové bojovali statečně, ale ani díky skvělému výkonu brankáře Daniela Dolejše, jenž v tomto zápase zlikvidoval několik šancí soupeře. V příštím kole pojedou mladí Rebelové bojovat o první vítězství do Liberce.

1. třetina

Hradečtí začali zápas aktivněji a dělali průvan v obraně domácích, ale ti se také odhodlávali k útokům. Efektnější však byli hradečtí, když se Klemenc ocitl v samostatném úniku, ale zblízka však trefil jen připravené betony gólmana Dolejše. Ten si poté poradil i se šancí Ouzkého, jenž dorážel Pilařovu střelu. O chvíli později se vytáhl i Hradecký brankář Tomáš Hejda, jenž si poradil se střelou Němce. Rebelové se neprosadili ani v přesilovce, jelikož skvěle fungující obrana východočechů je k ničemu nepustila. Více vzrušení přinesla šance, kdy Krajcigr napřáhl na modré čáře a brodský kapitán Kuchta jeho projektil ještě tečoval, ale kotouč však našel jen Hejdovu nastavenou náruč. A Hejda se vytáhl i následně, kdy zachytil Ludvík špatnou rozehrávku Hradce, ale s jeho střelu vykopl Hejda betonem.

Ani další přesilová hra se domácím nevyvedla a brankář Dolejš navíc musel řešit nebezpečný Bartoňův projektil. Zbytečné vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě dostali šanci hradečtí, ale největší příležitost si vypracovali domácí, když Souček promáchnul na modré čáře, čehož využil Ludvík a v tandemu s Němcem ujeli do přečíslení 2 na 1, ale jeho přesnou přihrávku Němec nezachytil. Havlíčkobrodský brankář Dolejš si následně musel dávat pozor při šanci Kastnera, který se s Půlpánem ocitli sami před domácím gólmanem. Kastner vzal zakončení na sebe a minul o kousek bližší tyčku. Následně ještě pálil z mezikruží Nedvídek, ale trefil jen Dolejšovy betony.

2. třetina

Stejně jako první třetinu tak i tu druhou začali východočeši velkou šancí, tentokráte měl Bartoň k dispozici dostatek času a prostoru, nabral rychlost a dostal se do samostatného úniku. Zblízka však trefil jen Dolejšovy betony. Zahnbit se nenechali ani domácí, jejichž kapitán Chlubna si vypracoval slibnou šanci, ale s jeho střelou si poradil brankář Hejda, jenž chytil i šanci Dundáčka. Jako první se však prosadili hosté. Tomáš Půlpán našel hezkou nahrávkou zpoza brány volného DANIELA KLEMENCE, který z ideální palebné pozice prostřelil bezmocného gólmana Daniela Dolejše - 0:1. A domácí brankář byl v jednom ohni, jelikož Hradec byl na koni a soubor trenéra Marišky k ničemu nepouštěl. Hradecký nápor vytrhl až Vosyka, jenž se protáhl do prostoru pravého kruhu, odkud a vystřelil a ranou měl brankář Hejda velké problémy a jen tak tak střelu odklidil od pravé tyčky. Jenže Hradec udeřil podruhé. Michael Novák napřáhl na modré čáře, gólman Dolejš neudržel kotouč ve své náruči a PAVEL VENCL z bezprostřední blízkosti dorazil touš do sítě - 0:2.

Hradec byl opět v náporu a Dolejš měl plné chrániče práce, jelikož Rejl přihrál v přečíslení 2 na 1 přesně před bránu, kde bez přípravy zakončoval tvrdě k bližší tyčce Procházka, ale strážce domácí svatyně se bleskově přesunul ve svém brankovišti a u bližší tyčky zasáhl. Rebelové se poté lehce zvedli a dostali možnost zahrát si další přesilovou hru. Tentokráte si domácí dokázali udržet souvislejší tlak, ale prtamenila z toho jen střela Ludvíka, kterou vyrazil Hejda betonem. Opět musel zasahovat i Dolejš, jenž likvidoval Procházkův projektil ramenem. Velmi sportovním gestem se projevil Nedvídek, který při hradeckém útoku, když u mantinelu zůstal ležet otřesený jeden z Rebelů, nahodil ze strany jen slabě kotouč do Dolejšovy lapačky, po čemž sudí teprve přerušil hru. Hradec se poté opět dostal do tlaku a velmi pozorný musel být brankář Dolejš, který však nakonec kapituloval potřetí. Pavel Procházka našel v prostoru před brankovištěm trestuhodně osamoceného DANIELA KLEMENCE, jenž z bezprostřední blízkosti nedal přesným zakončením brankáři Dolejšovi vůbec žádnou šanci - 0:3. A Hradec v náporu pokračoval a Hejda měl minimum práce, ale hráči z východočeské metropole si vážnější šanci nevypracovali.

3. třetina

Na začátku poslední periody se oba týmy snažili o zakončení, ale jak Hejda, tak i Dolejš si se střelami poradili a stále tak platil tříbrankový náskok Hradce. A Hradec mohl své vedení navýšit. Klemenc v situaci 2 na 1 nahrával Procházkovi, jehož zblízka vychytal Dolejš svými betony. Poté tentýž hráč pálil po nahrávce zpoza brány, ovšem vylámal si zuby na Dolejšově vyrážečce. Domácí chtěli stáhnout tříbrankové manko a tlačili se do zakončení. Vosyka pálil z ostrého úhlu k bližší tyčce, kde nastřelil jen Hejdovy betonyod nichž se puk odrazil k Zohornovi, který dorážel pár kroků před brankovištěm. On ani následně nikdo z jeho spoluhráčů však kotouč nedotlačili za brankovou čáru. Hradečtí mohli zahrozit z brejku, když Bláha ztratil po chybě ve středu hřiště puk a nahození do útočného pásma málem dojel Vencl, před nímž zasáhl skvěle gólman Dolejš, který vyjel daleko z brankoviště až mezi kruhy, kde obětavou rybičkou vyrazil holí puk až na icing.

Ihned po buly se konečně domácí prosadili. Filip Dundáček vysunul hezkým pasem rozjetého MARKA NĚMCE, který v mírném úhlu na pravé straně našel bekhendovou střelou volné místo nad Hejdovou lapačkou - 1:3. Rebelové mohli stáhnout vedení hokejistů z Východních Čech v další přesilovce, ale nikdo nedokázal dotlačit puk za záda Tomáše Hejdy. Akcie domácích držel na trhu velmi vysoko jejich brankář Daniel Dolejš, jelikož již při hře 5 na 5 vypálil nebezpečně z mezikruží Procházka, jehož nepříjemnou ránu vyrazil perfektně gólman Dolejš ramenem před sebe, kde však byl Drahoš Jebavý, jehož dorážku opět vychytal svými betony skvělý Dolejš. A své kvality musel předvést i při další šanci. Konečný nebezpečně vpálil od modré čáry, vyprášil však jen jeho připravené betony. Následně dorážel z mírného úhlu na pravé straně volný Nedvídek, ale brodský muž s maskou se rychle přesunul a zmařil i jeho dorážku. Rebelové byli pod velkým tlakem a Daniel Dolejš vytahoval ze svého arzenálu jeden lepší zákrok za druhým. Čtyři minuty před koncem po střele Valy raději přerušil Hejda hru, domácí si vyžádali oddechový čas a překvapivě odvolali brankáře Dolejše. No a to se mohlo domácím zle vymstít. Dvořák nejdříve vypálil z prostoru u modré čáry, ale nepropálil hradbu těl v předbrankovém prostoru. Jebavý se v protiútoku už už chystal od modré čáry trefit opuštěnou bránu, ale mladý bek rebelů mu v tom na poslední chvíli zamezil. Následně si s Bartoňovým pokusem poradil do branky se navrátivší Dolejš a v zápětí přišel icing domácích.

Po přechodu do obranného pásma Hradce opět zasprintoval Dolejš na střídačku, ale Hradecký pokus přes celé kluziště trefit opuštěnou klec skončil jen zakázaným uvolněním, po němž si trenét Hradce Pavel Táborský vzal timeout. Ten jakoby domácím prospěl a ihned po buly bylo zaděláno na drama. Daniel Vosyka nebezpečně vypálil ze strany a gólman Hejda vyrazil kotouč jen vedle sebe, po čemž si na hranici jeho brankoviště sjel MAREK NĚMEC a do odkryté brány snížil na rozdíl jediné branky - 2:3. Hradecké obrana následně držela domácí daleko od brankáře Hejdy, jenž však nakonec stejně musel zasahovat. Rebelové si však již další šanci nevytvořili a Hradec Králové si tak odvezl tříbodové vítězství.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bláha 0 0 0 1 0
Lukáš Brebera 0 0 0 0 0
Filip Dundáček 0 1 1 1 0
Tomáš Dvořák 0 0 0 0 2
Ondřej Hlídek 0 0 0 0 0
Tomáš Chlubna 0 0 0 1 2
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 0 0 -2 2
Milan Křípal 0 0 0 0 0
Petr Kuchta 0 0 0 -1 0
Dominik Kundrát 0 0 0 -1 2
Tomáš Ludvík 0 0 0 0 0
Jaroslav Meloun 0 0 0 0 2
Štěpán Mozr 0 0 0 -1 0
Marek Němec 2 0 2 1 0
David Vala 0 0 0 -1 0
David Voplakal 0 0 0 0 0
Daniel Vosyka 0 1 1 -1 4
Radim Zohorna 0 0 0 -1 0
Radim Žuček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dolejš 60 35 3 32 91,43 0 0

Ohlasy k utkání

4. kolo, sobota 17.9.2011 od 12:00
Havl. Brod
2:3
(0:0, 0:3, 2:0)
Havl. Brod - Hr. Králové
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 51. Němec (Dundáček), 59. Němec (Vosyka) - 23. Klemenc (Půlpán), 28. Vencl (Novák), 36. Klemenc (Procházka). Rozhodčí: Tomáš Kukeně - Petr Kotlík, Tomáš Matějček. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Průběh utkání: 0:3, 2:3.

Sestavy

Havl. Brod

Dolejš (Jeřábek) - Vosyka, Kuchta (C), Žuček, Zohorna, Dvořák, Hlídek, Dundáček, Chlubna (A), Bláha, Křípal, Brebera, Meloun, Krajcigr, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Kundrát, Vala, Němec (A).

Hr. Králové

Hejda (Dohnal) - Vencl, Suk, Rejl (A), Půlpán, Bury, Dostálek, Pilař, Ouzký, Novák, Jebavý, Konečný, Procházka, Kastner, Bartoň (C), Šeps, Štědrý, Souček, Nedvídek (A), Klemenc.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu