2. 10. 2022 | Štěpán Ondráček

Poprvé za tři body! Junioři v Kotlině přetlačili vedoucí tým

Náročný týden zakončili havlíčkobrodští junioři domácí bitvou proti prvnímu celku skupiny Východ – Porubě. Mladí Bruslaři předvedli velice koncentrovaný výkon, který jim zajistil dvougólové vedení. Ostravané dokázali snížit a sahali po vyrovnání, ale soubor z Kotliny si tři body pohlídal. (Foto: Martin Voltr)

Oba celky šly do zápasu s chutí, když v úvodní minutě mohl poslat do vedení Havlíčkův Brod Zych. Jeho pokus z dobré příležitosti skončil mimo tři tyče. Na druhé straně měl možnost Jánoš, ten ale také nenašel recept na Sigmunda. Diváci se gólové radosti dočkali v páté minutě. Krejčí vyhrál vhazování na Martina Zycha, který z první prostřelil Marečka k levé tyči. Bruslaři hráli dvě přesilovky ovšem ani jedna nebyla využitá. Poruba mohla vyrovnat tři minuty před úvodní dvacetiminutovkou, ale šance Koudelného a Moravce neskončily brankou. Havlíčkův Brod šel do dvoubrankového vedení v 19. minutě. Krásnou individuální akcí se prezentoval Ilarion Kuprijanov. Domácí útočník projel středním pásmem až před branku, kde si položil gólmana a zasunul za něj puk.

Poruba vstoupila do druhé třetiny se změnou v brance, kdy Marečka vystřídal Slíž. Nová akvizice Ostravanů musela jít do akce ve 24. minutě, když zneškodnila únik Coufala. Hostům nepomohla ani přesilová hra, aby se dostali do kontaktu. Bruslaři mohli navýšit vedeni ve 28. minutě, ale Holenda nedokázal zamířit přesně. Havlíčkův Brod hrál výborně, ale dvě šance Coufala a Hrdličky byly nevyslyšeny. Hosté zatápěli na konci druhé dvacetiminutovky, kdy si vytvořili krátkodobý tlak. Domácí celek podržel výbornými zákroky gólman Sigmund.

Třetí třetinu nezačali Adamovi svěřenci dobře, když dvakrát po sobě hráli oslabení. Obě dvě dokázali Bruslaři ustát, ale Poruba dokázala snížit. Ve 47. minutě dostal Koudelný puk do brankoviště, kde ho nezachytil brankář Sigmund. Nejrychleji se v brankovišti Havlíčkova Brodu zorientoval David Moravec, který ho poslal za záda gólmana. Oba celky hrály vyrovnanou partii, ovšem více ze hry měli Ostravané, kteří nedokázali protlačit další puk za Sigmunda. Hosté v závěru zkusili hru v šesti, ale Bruslaři udrželi hubené vedení do poslední sirény.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Besmák 0 0 0 0 4
Adam Bezpalec 0 0 0 0 0
Kevin Coufal 0 0 0 0 0
Tadeáš Holenda 0 0 0 0 0
Petr Hrdlička 0 0 0 0 2
Michal Janko 0 0 0 0 0
Denis Jeletz 0 0 0 0 0
David Krejčí 0 1 1 0 0
Václav Kudrna 0 0 0 0 0
Jan Kuchta 0 0 0 0 2
Ilarion Kuprijanov 1 0 1 0 0
Max Kutlvašr 0 0 0 0 0
Marek Mach 0 0 0 0 0
Max Machovský 0 0 0 0 0
Tobiáš Niederhafner 0 0 0 0 0
Adam Topol 0 0 0 0 0
Jan Trejbal 0 0 0 0 2
Jan Vaněček 0 0 0 0 2
Martin Zych 1 1 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Sigmund 60 27 1 26 96,30 0 0

Ohlasy k utkání

7. kolo, neděle 2.10.2022 od 18:00
Zimní stadion Kotlina
2:1
(2:0, 0:0, 0:1)
Havl. Brod - Poruba
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 5. Zych (Krejčí), 19. Kuprijanov (Zych) – 47. Moravec (Koudelný, Černý). Rozhodčí: Tomáš Hacaperka – Zbyněk Karda, Jakub Stacho. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 25:27 (10:5, 10:12, 5:10). Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Sestavy

Havl. Brod

Sigmund (Kukeně) – Vaněček, Topol, Zych (C), Kuchta, Besmák (A), Bezpalec, Kutlvašr, Jeletz – Coufal, Holenda (A), Hrdlička, Trejbal, Janko, Kuprijanov, Machovský, Kudrna, Krejčí, Niederhafner, Mach.

Poruba

Mareček (21. Slíž) – Falhar, Fišara, Hlaváč, Černý (C), Řepa, Ševčuk, Kelnar – Chovanec, Skřipčák, Halata (A), Jánoš, Moravec (A), Šrubař, Kršík, Elze, Gnap, Koudelný, Stasjuk Trenér: Tomáš Potěšil.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu