9. 10. 2022 | Milan Sochor

Nájezdoví mistři? Bruslaři v dovednostní disciplíně předčili Piráty

Havlíčkobrodští junioři sehráli v Kotlině další vyrovnanou bitvu. V průběhu utkání otočili skóre a dostali se do těsného vedení, zápas ale nakonec už počtvrté v sezoně dospěl až do samostatných nájezdů. V nich stejně jako v předešlých utkáních uspěli znovu svěřenci Václava Adama, kteří tak získali cenný bod navíc.

Bruslaři začali aktivněji, díky přesilové hře Chomutova ale následně přebrali iniciativu hosté. Přesto první velkou šanci měl až Havlíčkův Brod. Michal Janko v přesilové hře zakončoval po přihrávce Davida Krejčího u pravé tyče, Filip Tuček ho ale díky bleskovému přesunu vychytal. Do vedení se tak krátce poté dostali Piráti. František Hynek se od modré čáry trefil pod horní tyč. Domácí mohli vyrovnat v závěru první periody, sérii tří přesilových her včetně krátké výhody pěti proti třem ale nevyužili.

Po přestávce se situace zrcadlově otočila. Sérii několika přesilových her měli hosté, ani oni toho ale nedokázali využít. Naopak se hned po návratu z trestné lavice dostal do úniku Jan Kuchta, ten si ale střelou na Filipa Tučka nepřišel. Nakonec se po úspěšně ubráněných oslabeních domácí přeci jen dočkali vyrovnání. Kevin Coufal přihrál přes brankoviště, kde stál volný Denis Jeletz. Ten dokázal z úhlu propasírovat puk mezi brankářem a jeho pravou tyčí.

Půl minuty po druhé přestávce navíc Havlíčkův Brod otočil skóre. Kevin Coufal naznačil u levé tyče střelu, vylákal brankáře z brankoviště, pak chytře objel bránu a naservíroval kotouč Petru Hrdličkovi, který už neměl těžkou práci. Piráti ovšem brzy vyrovnali. Využili přesilovou hru, tu zakončil z prostoru před brankovištěm Ondřej Príhoda, jenž zvedl kotouč pod horní tyč.

Vyrovnaný stav vydržel jen něco málo přes minutu. Ilarion Kuprijanov ujel do přečíslení s Petrem Hrdličkou. Narazil si s ním kotouč, zametl puk do poloodkryté klece a Bruslaři podruhé vedli. Hosty ale rychlá odpověď nezlomila. Chomutov ještě možná přidal na aktivitě a nakonec vyrovnal během vlastního oslabení. Jan Vostiňák nabral rychlost na pravém křídle a prosadil se střelou ke vzdálenější tyči. V závěru se zdálo, že mají Piráti více sil. Měli převahu, skóre už se ale nezměnilo.

V prodloužení byl blízko od rozhodnutí Petr Hrdlička. Jeho ránu z pravého kruhu zastavila až spojnice břevna a tyče. Podobnou možnost měli také hosté. František Hynek z levého kruhu trefil levou tyčku havlíčkobrodské brány. Zápas tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Po pěti sériích byl stav vyrovnaný. Z domácích se prosadili Ilarion Kuprijanov s Tadeášem Holendou, na druhé straně byli úspěšní Dominik Mišovic s Janem Rindošem. O konečném výsledku bylo jasno po sedmé sérii. Tadeáš Holenda položil gólmana blafákem do forhendu a trefil se nad jeho levý beton. Druhý bod tak vybojovali s kouskem štěstí domácí.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Besmák 0 0 0 0 2
Adam Bezpalec 0 0 0 0 0
Kevin Coufal 0 2 2 0 0
Tadeáš Holenda 0 0 0 0 0
Petr Hrdlička 1 1 2 0 0
Michal Janko 0 0 0 0 2
Denis Jeletz 1 0 1 0 0
David Krejčí 0 0 0 0 0
Jan Kuchta 0 0 0 0 2
Ilarion Kuprijanov 1 0 1 0 0
Max Kutlvašr 0 0 0 0 0
Marek Mach 0 0 0 0 2
Max Machovský 0 0 0 0 0
Tobiáš Niederhafner 0 0 0 0 0
Tomáš Routa 0 0 0 0 0
Adam Topol 0 0 0 0 2
Jan Vaněček 0 0 0 0 0
Martin Zych 0 1 1 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Sigmund 65 34 3 31 91,18 0 0

Ohlasy k utkání

9. kolo, neděle 9.10.2022 od 14:15
Zimní stadion Kotlina
4:3sn
(0:1, 1:0, 2:2 – 0:0)
Havl. Brod - Chomutov
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 37. 37. Jeletz (Coufal), 41. Hrdlička (Coufal, Zych), 46. Kuprijanov (Hrdlička), rozh. náj. Holenda – 11. F. Hynek (Mareš), 45. Príhoda (Mišovic, Starý), 54. Vostiňák (F. Hynek). Rozhodčí: Vepřovský – Kolář, Kopecký. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 155. Střely na branku: 24:34 (14:8, 6:13, 2:10 – 2:3). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3sn.

Sestavy

Havl. Brod

Sigmund (Kukeně) – Vaněček, Topol, Zych (C), Kuchta, Besmák (A), Bezpalec, Kutlvašr, Jeletz – Krejčí, Holenda (A), Kuprijanov, Routa, Coufal, Machovský, Janko, Hrdlička, Niederhafner, Mach

Chomutov

Tuček (Suk) – F. Hynek (A), Mareš, Sýkora, Svoboda, V. Hynek, Žižka, Filip – Klobouček, Bár, Mišovic, Starý, Vondrášek, Príhoda (A), Vostiňák (C), Šugár, Rindoš

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu