27. 11. 2022 | Tomáš Sochor

Junioři vybojovali se Slavií bod! Kuprijanov vyrovnával v poslední sekundě!

PRAHA – Havlíčkobrodští junioři se po skalpu Českých Budějovic vydali do Prahy, kde čelili silné Slavii. Na první branku se čekalo velice dlouho, nakonec se jako první radovali až 50. minutě domácí. V poslední sekundě však poslal zápas do prodloužení Ilarion Kuprijanov! Bonusový bod si pak v nastaveném čase vystřelili Pražané.

První třetina začala opatrně, ale hned ve 4. minutě přišla první šance. Vosmík se dostal k puku po nahrávce Currana, který si najel před bránu a Vosmík mu následně chtěl puk vrátit, ale Curran ho trefit nedokázal.

Potom přišla šance hostujícího Niederhafnera v 6. minutě, jehož ránu ze strany Hodic vyrazil betonem do rohu. Pak se snažil do útočné akce dostat Dráb, jenž se až zpoza vlastní brány protáhl do útočného pásma, ale další postup vpřed mu překazila obrana hostů

Další šanci měl ve 12. minutě Vaněček, ale Hodic proti jeho rychlé střele vytáhl beton a zasáhl. Po první třetině platilo bezbrankové skóre.

První větší šance druhé třetiny přišla ve 32. minutě a měl jí domácí Tichý, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži, ale Sigmund jeho ránu lapil. Pak měl Havlíčkův Brod štěstí, protože ve 35. minutě jeden z domácích hráčů trefil tyčku.

Na druhé straně potom ve 36. minutě vychytal Hodic velkou šanci Havlíčkova Brodu, když udržel beton u své levé tyče a nedovolil hostům skórovat.

Ve 39. minutě se pak rozhodl gólman Slavie Hodic vyjet za kotoučem z brány a málem ho nechal za sebou, ale naštěstí pro domácí se mu rozehrát podařilo. I po dvou třetinách bylo skóre stále bezbrankové.

V 50. minutě se dočkali domácí gólu. Curran vybojoval na levé straně puk a následně zpoza branky šikovně našel Filipa Holaníka, jenž už měl snadnou práci a doklepl puk do odkryté části brány.

Za chvilku se zajímavě protáhl před bránu Tichý a chtěl jednoruční kličkou překonat Sigmunda. Ten ale jeho pokus vyrazil.

V 54. minutě se skvělou stahovačkou dostal do příležitosti Skoupý, který chtěl posléze překonat Sigmunda kličkou do bekhendu, ale ten se v brankovišti roztáhl a svým skvělým zákrokem nedovolil změnu skóre. Když už to vypadalo, že získají domácí tři body, podařilo se Havlíčkovu Brodu srovnat.

V čase 59:59 skóroval Ilarion Kuprijanov, který poté z pravé strany rychlou střelou pod horní tyč propálil Hodice a utkání zamířilo do prodloužení. V něm rozhodli v čase 62:49 domácí.

Holaník ukázal svou rychlost, projel do útočného pásma, a pak předložil puk před branku Jakubu Hrdličkovi, který se štěstím procpal puk za záda Sigmunda. Slavia získala ve druhém zápase po sobě znovu dva body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Adam Bezpalec 0 1 1 1 0
Kevin Coufal 0 0 0 0 0
Filip Dymák 0 0 0 1 0
Tadeáš Holenda 0 0 0 -1 0
Petr Hrdlička 0 0 0 0 0
Michal Janko 0 0 0 -1 0
Denis Jeletz 0 0 0 -1 0
Andrej Klapica 0 0 0 -1 0
David Krejčí 0 0 0 0 0
Jan Kuchta 0 1 1 0 0
Ilarion Kuprijanov 1 0 1 1 0
Max Kutlvašr 0 0 0 0 0
Marek Mach 0 0 0 0 0
Max Machovský 0 0 0 0 0
Tobiáš Niederhafner 0 0 0 0 2
Jan Pilař 0 0 0 -1 0
Adam Topol 0 0 0 -1 0
Jan Vaněček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Sigmund 63 27 2 25 92,59 0 0

Ohlasy k utkání

18. kolo, neděle 27.11.2022 od 12:00
Zimní stadion Eden
2:1p
(0:0, 0:0, 1:1 – 1:0)
Slavia - Havl. Brod
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 50. Holaník (Curran), 63. Hrdlička (Curran, Holaník) – 60. Kuprijanov (Kuchta, Bezpalec). Rozhodčí: Antonín Vadla – Adam Kurtin, Pavel Beneš. Vyloučení: 2:1. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 44. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1pp.

Sestavy

Slavia

Hodic (Vavřena) – Kluch (C), Stejskal, Dráb, Kříženecký, Hron, Kubánek, J. Hrdlička – Fibigr, Jokl, Kvasnička, Curran, Tichý, Hasman, Skoupý, Holaník, Vosmík

Havl. Brod

Sigmund (Havlík) – Topol, Vaněček, Kuchta (C), Bezpalec, Kutlvašr, Jeletz – Machovský, Dymák, P. Hrdlička, Janko, Klapica, Coufal, Niederhafner, Holenda, Kuprijanov, Krejčí, Pilař, Mach

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu