31. 8. 2022 | Dominik Adam

Junioři otočili utkání a porazili norský Stavanger!

Svěřenci Václava Adama a Tomáše Harta se utkali na domácím ledě s norským celkem Stavanger Oilers. Do utkání vstoupili lépe hosté, když se v první minutě prosadili. Havlíčkobrodský celek v první třetině otočil vývoj utkání na svoji stranu a tempo hry diktoval. Ve třetí třetině se sice hosté dotáhli na rozdíl jedné branky, avšak Bruslaři si vedení pohlídali a vyrovnání nedopustili.

V úvodních minutách šli do vedení hosté, když Sander Dahl poslal křižnou přihrávku na Sandera Huseba, který střelou bez přípravy překonal Havlíka. V deváté minutě Bruslaři vyrovnali díky Tobiáši Niederhafnerovi, jenž si položil brankáře a střelou pod horní tyč překonal Berentsena. Bruslaři poměrně rychle otočili stav utkání, když Petr Hrdlička dostal přihrávku od Janka, který vybojoval puk v rohu kluziště, poslal jej pod horní tyčku Berentsenovy branky. Kevin Coufal vystřelil z levého kruhu, k odrzaženému puku se dostal David Krejčí a nadvakrát překonal brankáře.

Ve druhé třetině se do velké šance dostal Ernests Karins, když jel sám na branku, avšak nepřekonal rychlou střelou Havlíka. Sander Dahl dostal krásný pas před poloodkrytou branku, ale této obrovské šance nedokázal zužitkovat. Do velké šance se dostal také Kevin Coufal, jenž si sjel mezi kruhy, odkud tvrdě vypálil, trefil však pouze připraveného brankáře. Ilarion Kuprijanov se proháčkoval až před maskovaného muže hostujícího týmu, přihrál na Davida Krejčího, který na jeho pobídku do odkryté svatyně nedosáhl.

Na začátku třetí třetiny došlo ke střídání brankářů v havlíčkobrodském celku. Ze hry odstoupil Havlík a přišel Marek Beran. Druhý jmenovaný měl hned plné ruce práce, když se na něj řítil Sander Dahl. Útočník norského celku vypálil přímo do brankářova ramena. Hosté dostali šanci v podobě přesilovky, kterou využili. Sander Husebo předložil puk před branku, kde byl připravený Irer Karlsen, jenž střelou do teploměru překonal Berana. Za necelé dvě minuty Bruslaři opět skórovali. Kevin Coufal se prokličkoval do útočného pásma, nakonec přihrál Maxi Kutlvašrovi, který střelou bez přípravy překonal brankáře. Stavanger se opět dotáhl na rozdíl jedné branky. Sander Dahl vypálil z levého kruhu pod rameno Marka Berana.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát. kolo, středa 31.8.2022 od 16:00
4:3
(3:1, 0:0, 1:2)
Havl. Brod - Stavanger Oilers

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 9. Niederhafner (Coufal), 12. Hrdlička (Janko, Holenda), 19. Krejčí (Coufal, Niederhafner), 47. Kutlvašr (Coufal) – 1. Husebo (Dahl), 46. Karlsen (Husebo, Hagen), 52. Dahl (Karlsen, Husebo). Rozhodčí: Suchý - Křivohlavý, Fišer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 45 . Průběh utkání: 0:1, 3:1 3:2, 4:2, 5:2.

Sestavy

Havl. Brod

Havlík (Beran) – Jeletz, Kutlvašr, Besmák, Bezpalec, Novotný, Vaněček – Coufal, Niederhafner, Krejčí, Trejbal, Mach, Routa, Janko, Holenda, Hrdlička, Prchal, Kuprijanov, Machovský

Stavanger Oilers

Berenstsen (Bjornsgaard) – Hagen, Arntsen, Bertselsen, Gjose, Melberg, Skeltins, Boganes, Husebo, Karlsen, Dahl, Klungtveit, Gjertsen, Olsson, Karins, Vorland, Baanerud, Skarpjordet, Brekke, Widding, Machin

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu