8. 10. 2022 | Tomáš Sochor

Deváťáci porazili Třebíč, a výrazně se tak přiblížili nadstavbě!

Hráči kategorie deváté třídy přivítali na svém ledě Třebíč, kterou potřebovali bezpodmínečně porazit, aby měli šanci postoupit do nadstavbové části sezony. To se havlíčkobrodským hokejistům podařilo. Horáckou Slavii přehráli rozdílem třídy a vyhráli 6:0.

Do zápasu vstoupila lépe Třebíč, která hned v prvním střídání řádně prověřila brankáře Eliáše Poustku. Ten ale svůj tým podržel, Bruslaři tak mohli trestat. V polovině třetí minuty vybojoval Nicolas George Partl v rohu kluziště kotouč, jenž vzduchem nahodil před bránu. Vynikající reflex ukázal Tomáš Svoboda, kterému se podařilo letící puk trefit, a tím poslal domácí do vedení.

Havlíčkobrodští hokejisté pomalu přebírali otěže utkání. Přesně v desáté minutě udeřili podruhé. Marek Čapek v přečíslení dva na jednoho našel parádní nahrávkou na levé tyči volného Matěje Makovce, jenž doklepl puk do odkryté brány.

Ve vlastním oslabení mohl třetí branku domácích přidat Dominik Vaněček, kterému se podařilo zachytit třebíčskou rozehrávku. Jeho zakončení z bezprostřední blízkosti však vychytal Filip Nosek. V oslabení to sice nevyšlo, v přesilovce se ale Bruslaři prosadili. Sedmnáct sekund před koncem první části Matěj Makovec nabil na levý kruh Marku Čapkovi. Ten si zpracoval pas, zamířil a přesnou střelou k pravé tyči skóroval.

I do druhé třetiny naskočila Horácká Slavia s velkým nasazením, tentokrát ale byli Bruslaři připraveni a soupeře do větší šance nepustili. Bylo to naopak domácí mužstvo, které zahrozilo. Pěknou individuální akci předvedl Miroslav Duben, který se dvěma stahovačkami provlékl až do mezikruží, odkud vystřelil. Jeho vysoko mířící pokus však vychytal Filip Nosek. O chvíli později se nahození od modré čáry odrazilo od zadního mantinelu před třebíčskou bránu, kde se nejrychleji zorientoval David Tecl. Ani on si ale na brankáře nepřišel.

Do obrovské šance se dostali Marek Čapek s Matějem Makovcem. Čapek přebral na útočné modré čáře nádhernou nahrávku přes celé hřiště, která si přesně našla jeho hůl. Bruslaři jeli dva na nikoho. Havlíčkobrodský kapitán nahrál Makovcovi, ten ještě vracel kotouč zpět, jenže to už se stihl vrátit třebíčský obránce, a Marek Čapek tak ani nevystřelil.

O chvíli později ale zmiňovaná dvojice svoje zaváhání napravila. Tentokrát Matěj Makovec nahrál Marku Čapkovi na pravý kruh. Hráč s číslem devadesát šest na zádech vsítil podobný gól, jako dal už v první třetině.

Na začátku třetí části se do přečíslení dva na jednoho dostali Nicolas George Partl s Šimonem Svobodou. První zmiňovaný však svojí nahrávkou vyhnal svého spoluhráče dál od středu kluziště, a Svoboda tak z první zakončoval z velkého úhlu. Nosek si tyč pohlídal.

Pak přišla nejlepší část utkání z pohledu Horácké Slavie. V obrovské šanci se ocitli Václav Klapetek a Tadeáš Dočkal, kteří se dostali k několika dorážkám z bezprostřední blízkosti. Nepodařilo se jim však překonat již ležícího Eliáše Poustku. O chvíli později jel sám na bránu Patrik Bauer. Zkusil vystřelit, trefil ale tyč havlíčkobrodské brány.

Ke slovu se tak znovu dostali Bruslaři. Šimon Svoboda nahodil od modré kotouč na bránu, kde puk zachytil Marek Machota, jenž našel skulinu mezi betonem a tyčí. V závěru atmosféra na ledě zhoustla a zápas ještě okořenila potyčka. V následující hře čtyři na čtyři se ještě jednou dokázali domácí prosadit. Pavel Suchý našel na levé tyči si najíždějícího Dominika Vaněčka. Ten z první nekompromisně zavěsil, a upravil tak výsledek na konečných 6:0.

Pro postup do nadstavbové části ještě Bruslaři potřebují, aby Žďár nad Sázavou doma nevyhrál nad zatím suverénní Jihlavou.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Čapek 2 1 3 0 0
Miroslav Duben 0 1 1 0 0
Tadeáš Franc 0 0 0 0 0
Marek Hanousek 0 0 0 0 0
Ondřej Hnik 0 0 0 0 0
Vojtěch Jirák 0 0 0 0 2
Miloslav Kytka 0 1 1 0 0
Marek Machota 1 0 1 0 2
Matěj Makovec 1 2 3 0 0
Nicolas George Partl 0 1 1 0 0
Jan Rasocha 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 1 1 0 0
Tomáš Svoboda 1 0 1 0 0
Šimon Svoboda 0 1 1 0 2
David Tecl 0 1 1 0 0
Dominik Vaněček 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Eliáš Poustka 60 0 0 0 0 0

Ohlasy k utkání

7. kolo, sobota 8.10.2022 od 14:15
Zimní stadion Kotlina
6:0
(3:0, 1:0, 2:0)
Havl. Brod - Třebíč
9. třída

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Svoboda (Partl), 10. Makovec (Čapek), 20. Čapek (Makovec, Duben), 26. Čapek (Makovec), 54. Machota (Svoboda, Tecl), 60. Vaněček (Suchý, Kytka). Rozhodčí: Vít Stehlík – Michal Janko, Vojtěch Kukeně. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 79. Průběh utkání: 6:0.

Sestavy

Havl. Brod

Poustka (Štáfl) – Svoboda, Rasocha, Duben, Jirák, Kytka, Hanousek – Hnik, Tecl, Vaněček, Suchý, Franc, Makovec, Svoboda, Čapek, Machota, Partl

Třebíč

Nosek (Krčál) – Hájek, Klouda, Nerad, Bauer, Rozsypal – Parkan, Pavelčík, Tkadlec, Trojan, Dočkal, Houzar, Lisý, Klapetek, Kružík

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu