13. 8. 2022 | Štěpán Ondráček

Čekání na výhru! Dorostenci doháněli náskok Techniky marně

Havlíčkobrodští dorostenci se poprvé v přípravě představili na ledě Kotliny. Mladé Bruslaře prověřila Technika Brno, která nastoupila do utkání tříbrankovým vedením. Bruslaři zadělali na drama, jenže hosté si vedení nenechali vzít. (Foto: Karolína Vencovská)

Technika vstoupila do zápasu aktivně, hned v první minutě mohl udeřit Hladký, ale Poustka byl pozorný. Brňané se prosadili ve čtvrté minutě. Smrž nabil na modrou čáru Davidu Navrátilovi, který využil clony před brankou Bruslařů. Havlíčkobrodští mohli vyrovnat ve dvanácté minutě Frühbauerem, toho vychytal Článek, jenž si poradil s dorážkou Smetánky. Hosté udeřili podruhé ve třinácté minutě. Rychlý brejk po přihrávce Baloga využil Kamil Večerka. Technika byla aktivní a přidala třetí trefu.

Hladký vybojoval puk za brankou, který nahrál na Michala Smrže. Osamocený útočník napálil kotouč do levé šibenice. Havlíčkobrodští korigovali nepříznivý stav v šestnácté minutě. Článek vyrazil puk za sebe a k odraženému kotouči se dostal Denis Kraučuk. Mladý Bruslař uklidil puk do poloprázdné klece. V poslední minutě první části mohli hosté opět udeřit, ale Poustka s vypětím všech sil zastavil puk na brankovišti.

Druhá část nabídla svižný hokej a kontaktní branku Havlíčkobrodských. Filip Kozlík si našel odražený puk mezi kruhy, který pověsil do levé šibenice. Domácí tým druhá branka nakopla, ale další kotouč za Článkova záda nedostal. Ve 33. minutě mohl vyrovnat Smetánka, ten ale ztroskotal na střídajícím Kadiličenkskim. Ve 24. minutě si mohli vzít hosté svůj náskok zpět, jenže Večerka neproměnil trestné střílení. Havlíčkobrodským patřil závěr druhého dějství, ovšem z ohromného tlaku nepadla vyrovnávající trefa.

Třetí třetinu začali lépe hosté z Brna, kteří odskočili znovu na tříbrankový rozdíl. Z levé strany se střelou mezi betony prosadil David Hladký. Bruslaři mohli korigovat aktivním Koubkem, ten ale ve slibné příležitosti netrefil. Ve 48. minutě Technika vsítila pátou branku po krásném přečíslení. Hladký nahrál na Filipa Frimla, který za pomoci pravé tyče dopravil puk do sítě. V závěru si oba celky vytvořily několik šancí, ovšem stav zápasu už se nezměnil.


Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, pátek 12.8.2022 od  
Zimní stadion Kotlina
2:5
(1:3, 1:0, 0:2)
Havl. Brod - Technika Brno

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 16. Kraučuk (Kozlík), 24. Kozlík (Chromý, Konvalina) – 4. Navrátil (Smrž, Cabadas), 13. Večerka (Balog), 15. Smrž (Hladký), 42. Hladký (Smrž), 48. Frimel (Hladký). Vyloučení: 5:6. Bez využití. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5.

Sestavy

Havl. Brod

Poustka (Kamenický) – Mrtka, Kachlíř, Bačkovský, Slavíček, Konvalina, Danyljuk – Smetánka, Koubek, Frühbauer – Očkaik, Křížek, Petržílek – Kraučuk, Chromý, Kozlík – Teml, Adamec, Suchý.

Technika Brno

Článek (32. Kadiličenks) – Hrabinec, Čaro, Cabadas, Smolka, Najt, Melich, Smola – Smrž, Frimel, Hladký, Leginri, Minář, Navrátil, Večerka, Provazník, Balog, , Olma, Kopes.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu