30. 8. 2022 | Tomáš Sochor

Závěr jako hrom! Bruslaři v závěru otočili utkání s Táborem!

Tábor většinu času Bruslaře přehrával. Domácí se ale díky skvělým výkonům brankáře Ondřeje Chaloupka drželi ve hře. Havlíčkův Brod v samotném závěru vyrovnal a v prodloužení dokonal skvělý obrat.

Utkání začalo ve vysokém tempu. Na konci čtvrté minuty nabral rychlost ve středním pásmu Petr Zíb, který přetlačil obránce a zakončil mezi ruku a tělo Chaloupka. Ten však kotouč nepropustil. Bruslařům se nedařilo dostávat do útoku. Nevyužili ani nabídku v podobě přesilové hry.

Tábor posléze stupňoval svojí převahu. Ve čtrnácté minutě zachytil od zadního mantinele odražený kotouč Zíb, jenž si položil havlíčkobrodského gólmana. Ani tentokrát se ale neprosadil. Hosté vzápětí zasypali Chaloupka velkým množstvím střel, maskovaný muž Bruslařů byl však neomylný.

Skvělou myšlenkou se blýskl Pavel Grauer, jenž při střídání soupeře našel přihrávkou přes celé hřiště Luboše Voříška. Havlíčkobrodský matador však velice těžký pas nezpracoval. Ke slovu se tak znovu dostali Kohouti, kteří měli obrovskou příležitost ke vstřelení gólu při přesilové hře pět na tři. Po rychlé kombinaci zívala na Radka Seidla prázdná brána. Jihočeský střelec ale zařízení trestuhodně minul.

Začátek druhé periody patřil Bruslařům. Nejdříve promarnil obrovskou šanci Dominik Dušek, jenž z levého kruhu netrefil odkrytou bránu. Domácí následně dostali možnost skórovat při dvojnásobné přesilovce. Tentokrát měl před sebou prázdnou bránu Luboš Voříšek, který nastřelil pouze boční síťku.

Na ledě plály emoce. Tvrdý zásah na Michala Kerbera vyprovokoval šarvátku, po které se hrálo čtyři na čtyři. Méně hráčů na hřišti více svědčilo hostům, kteří se dostali do vedení. Zmatku před bránou využil Karel Plášil, jenž prostřelil chumel hráčů před Ondřejem Chaloupkem.

Obrovskou šanci na vyrovnání měl Marek Tecl, který dostal parádní nahrávku do jízdy od Petra Kuchty. Páteční borec na konec zkusil překonat Tadeáše Dvořáka kličkou do bekhendu. Nastřelil však pouze beton táborského gólmana.

Podobnou příležitost na druhé straně využil Lukáš Endál, jenž dostal nahrávku na osu hřiště od Milana Dančišina. Táborský střelec si počínal velice zkušeně, když po své bekhendové kličce dokázal kotouč nadzvednout, a překonat tak havlíčkobrodského gólmana.

Ve třetí části tempo zápasu opadlo. Navrch měli hosté, kteří zasypávali Ondřeje Chaloupka množstvím střel. Ten s pokusy ze střední vzdálenosti neměl problém, a Tábor se tak nedostával do větších šancí. To na druhé straně po střele Grauera od modré čáry mohla snížit útočná trojice Tomáše Mlynáře, která ale nedokázala protlačit kotouč za Tadeáše Dvořáka.

Na konci padesáté šesté minuty se Bruslaři nadechli k neskutečnému závěru. Střelu Jakuba Petržilky tečoval jeden z hostujících hráčů přesně na hruď Marka Kopice, od něhož se se štěstím kotouč odrazil do brány hostů. Jen o necelé dvě minuty později vyslal Petr Kuchta Marka Tecla do souboje s maskovaným mužem Tábora. Havlíčkobrodský mladík napoprvé brankáře neprostřelil, vleže ale dokázal dopravit touš za brankovou čáru.

Zápas tak dospěl do prodloužení. První akci měli hosté, na jistého Chaloupka si ale nepřišli. Na tahu tak byli Bruslaři. Jiří Vašíček rozjel akci nahrávkou na Jakuba Petržilku. Ten dále prodloužil na Marka Kopice, jenž exkluzivní ránou pod břevno rozhodl utkání. Havlíčkův Brod tak vyhrál nad loňským účastníkem baráže o první ligu 3:2 po prodloužení.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát. kolo, úterý 30.8.2022 od 18:00
Zimní stadion Kotlina
3:2p
(0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)
Havl. Brod - Tábor

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 56. Kopic (Petržilka, Vašíček), 58. Tecl (Kuchta, Mlynář), 61. Kopic (Dušek, Vašíček) – 29. Plášil (Hubata, Severa), 38. Endál (Dančišin, Severa). Rozhodčí: Vít Stehlík – Petr Křivohlavý, Jan Kubát. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 24:44 (7:16, 9:17, 7:9 - 1:2). Průběh utkání: 0:2, 3:2p.

Sestavy

Havl. Brod

Chaloupek (Novák) – Čermák, Benák, Vašíček, Kerber, Krejčí, Grauer – Petržilka (C), Voříšek, Valášek – Kopic, Šimek, Dušek – Tecl, Mlynář, Kuchta – Vacík, Košťál, Holenda.

Tábor

Dvořák (Vácha) – Hubata, Plášil, Vala, Kříž, Černý (A), Hajič – Seidl (C), Matušík, Zíb – Bárta, Dančišin, Endál (A) – Zayml, Masopust, Severa – Duda, Chocholoušek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu