27. 10. 2011 | Richard Wagner

Starší dorostenci v Písku nepřekvapili, od Otavy vezou pětibrankový příděl

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Děti školou povinné mají sice v těchto dnech prázdniny, ale to se nedá říci o našich starších dorostencích. Ti si místo užívání prázdninového volna zajeli do Písku, kde bojovali o další mistrovské body do extraligové tabulky. Na jihočeském ledě drželi první dvě třetiny krok se svým soupeřem, ale v průběhu třetí třetiny přišla písecká lavina, která smetla nadějě Rebelů na bodový zisk. Po páté brance navíc střídal Čeněka Nováka v brance hrdina předchozího zápasu s Českými Budějovicemi Jan Jeřábek.

1. třetina - Písek se dostal do vedení:

Písečtí vlétli do zápasu a již od začátku plnili roli favorita. Již v páté minutě se jihočeši radovali v početní výhodě. Domácí hokejisté uzamkli Rebely v jejich pásmu až se odhodlal ke střele Vladimír Hanus, jehož projektilu dokázal Novák zabránit v cestě do brány, ale na dorážku LUKÁŠE VOLFA byl již krátký. Zbytek třetiny nabídl jen tři přesilové hry, ale své dvě šance nevyužili písečtí k navýšení náskoku a ani hokejisté z Kotliny nedokázali přetavit početní výhodu ve vyrovnávací branku.

2. třetina - Písek navýšil své vedení, ale rebelové dokázali snížit:

Ihned po startu druhé části se zaskvěl vynikajícím zákrokem Novák, jenž vytasil svoji lapačku proti Indrákově ráně. Následně se hokejistům z Vysočiny dostalo šance v podobě přesilové hry, ale v té si nebezpečnější šanci nevypracovali. Velká šance na vyrovnání přišla krátce po skončení Hřebíčkova trestu, ale Ludvík netrefil před prázdnou bránou puk. V devětadvacáté minutě se dostal do velké šance Reiniš, ale Čenda Novák vytáhl ze svého arzenálu prefektní zákrok betonem. Písek se však dočkal po zásluze nyvýšení svého vedení. Vladimír Hanus našel dobře postaveného DAVIDA CIBOCHA, který svoji střelu z prostoru kruhu umístil přesně nad Novákovo pravé rameno.

Písek byl na koni a vytvářel si velké šnace. Nejprve se dostal do velké šance Březina, jehož vychytal perfektním zákrokem Novák. A maskovaný muž v brankovišti rebelů o pár chvil později vychytal další tutovku, když proti šnaci Schwambergera zasáhl perfektně lapačkou. Havlíčkův Brod dostal výhodu jednoho muže v poli, kterou dokázali využít ke korekci stavu. Odraženého kotouče se zmocnil ONDŘEJ HLÍDEK, který dorážel do odkryté Havelkovy klece. V závěru druhého dějství se ještě vytáhl Novák, jenž musel krotit střelu Hanuse.

3. třetina - Domácí si definitivně pojistili výhru

Krátce po začátku třetí periody zvýšili hokejisté od řeky Otavy svoje vedení. Závaru před Novákem využil DAVID CIBOCH, který svou dorážkou nedal šanci brankáři rebelů. Hra se začala kouskovat a do vyššího tempa se dostala terpve po další brance Písku. Patrik Březina přihrál zpoza brány PETRU DUDÁKOVI, který střelou z první vymetl pavučiny v levém horním rohu Novákovy svatyně. Hosté se snažili o vstřelení kontaktní branky, ale vázla jim kombinace, a tak Písek opět trestal. KEVIN REINIŠ prostřelil Nováka, který raději přenechal místo v havlíčkobrodské svatyni Jeřábkovi, pro nějž to tak nebyl lehký vstup do zápasu.

Ale zvládl jej na jedničku a připsal si hned několik slušných zákroků. Rebelové dostali možnost výhody jednoho muže v poli, která trvala téměř čytři minuty. A s nabídnutou šancí si dokázali poradit. Šanci Dundáčka ještě vykryl Havelka betony, ale na další šanci již byl krátký. Obrovský závar před píseckým brankářem skončil druhým gólem Rebelů. PETR KUCHTA překonal dorážkou ležícího domácího muže s maskou. Závěr se již dohrával bez větších šancí, ale jedna se přeci jen zrodila. Volf vypálil tvrdou ránu na Jeřábka, jenž měl velké štěstí, jelikož střela se otřela o pravou spojnici jeho brány.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bláha 0 1 1 -2 2
Lukáš Brebera 0 0 0 -1 0
Filip Dundáček 0 0 0 -2 2
Tomáš Dvořák 0 2 2 -1 0
Ondřej Hlídek 1 0 1 -2 0
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Milan Křípal 0 0 0 0 0
Petr Kuchta 1 0 1 -2 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 0 4
Jaroslav Meloun 0 0 0 -1 4
Štěpán Mozr 0 0 0 -1 2
Marek Němec 0 0 0 0 0
David Vala 0 0 0 -1 2
David Voplakal 0 0 0 -1 0
Radim Žuček 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Jeřábek 12 6 0 6 100,00 0 0
Čeněk Novák 48 0 5 37 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

16. kolo, čtvrtek 27.10.2011 od  
Písek
5:2
(1:0, 1:1, 3:1)
Písek - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 5. Volf (Hanus), 30. Ciboch (Hanus), 42. Ciboch (Reiniš), 45. Dudák (Březina P.), 49. Reiniš (Vlk D., Indrák) - 36. Hlídek (Dvořák, Bláha), 55. Kuchta (Dvořák). Rozhodčí: Mandrysz - Jílek, Šperl. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2.

Sestavy

Písek

Havelka (Mazuch) - Švanda, Banci, Žáček, Hřebíček, Bernad, Novotný, Hanus, Janásek - Březina J., Schwamberger, Indrák, Ciboch, Vlk D., Dudák, Březina P, Vlk J., Reiniš, Volf.

Havl. Brod

Č. Novák (49. Jeřábek) - Žuček, Dvořák, Křípal, Meloun, Dundáček, Vala - Kuchta, Hlídek, Bláha, Brebera, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Němec.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu