3. 11. 2011 | Luboš Vácha

Starší dorost zvítězil nad Hradcem Králové 4:3

Osmnácté kolo extraligy mladšího dorostu sehráli Rebelové na své domácí půdě. Do Kotliny zavítal soupeř HC VCES Hradec Králové. Byl to velice vyrovnaný hokej plný mnoha střel a tvrdých osobních soubojů. Havlíčkobrodským se podařilo vést stav 2:0, ale Královéhradečtí na to rychle odpověděli srovnáním na 2:2 a zápas byl resetován. Po druhé třetině byl stav 3:3 a rozhodování přišlo až v 53. minutě třetí třetiny.

1. Třetina


Úvod zápasu patřil spíše brankářům. Dolejšovi a jeho soupeři Šivelovi bylo v prvních minutách hry připsáno hned několik zásahů. Větší šanci měli až v 10. minutě Královéhradečtí. Kastner zachytil od zadního mantinelu odražený puk a pokusil se střelou ke vzdálené tyči překonat přesouvajícího se Dolejše, ale trefil pouze konstrukci branky. Zhruba o čtyři minuty později se k slibné šanci hosté dostali znovu, když na levém kruhu vybojovali puk, který se skrz brankoviště dostal na hůl najíždějícímu Bridovi. Daniel Dolejš se perfektně přesunul a Bridův pokus vykryl. Rebelové se z tohoto tlaku dostali a dostatečně zaměstnali hradeckou obranu. První branka padla v 16. minutě. Rebelové obsadili obranné pásmo hostů v němž se jim vydařila kombinace. ondřej Hlídek si našel najíždějícího MARKA NĚMCE, který v čase 15:32 tvrdou střelou propálil Šivelovu svatyni – 1:0. Po prvním gólu byli na koni spíše domácí až do poslední minuty úvodní dvacetiminutovky, kdy se po závaru před havlíčkobrodskou brankou opět dostal k šanci aktivní Brida. Dolejš se bleskově přesunul a svým betonem vykopl puk pryč. První dějství tedy skončilo zásluhou Němce ve prospěch domácích.

2. Třetina


Druhá třetina zdramatizovala zápas, přinesla pět branek. K veliké šanci se ve 22. minutě dostali hosté. Hradec vyhrál vhazování a poslal puk do brejku najíždějícímu Suchanovi, s jehož nájezdem si Dolejš poradil. Hra se přesunula na druhou stranu hřiště a 24. minuta poslala Rebely do dvoubrankového vedení. Daniel Vosyka obkroužil Šivelovu klec a pokusil se o zakončení. Brankář byl při jeho pokusu úspěšnější. Přesto se ale k odraženému puku dostal TOMÁŠ DVOŘÁK a v čase 23:48 došťouchal puk do hradecké svatyně – 2:0.

Hosté věděli, že zápas ještě nekončí, a stále mají šanci uspět. Zhruba tři minuty po druhé brance domácích ujel s pukem Nedvídek a vypálil na připraveného Dolejše, který kotouč vykopl betonem. K dorážce se dostal kapitán MARTIN BARTOŇ a snížil stav - 2:1. Bartoňova branka nabudila hosty k vytvoření efektivnímu tlaku. V čase 28:50 přišlo vyrovnání. Štědrý se probojoval před Dolejše, ale jeho pokus byl vyražen. Puk se ale dostal k Pulpánovi, který jej poslal do brankoviště, kde jej vypíchl na hokejku LUKÁŠE KASTNERA, jenž zasunul puk za brankářova záda – 2:2.

Světelná tabule ukazovala čas 31:38, když se touš po výborné souhře domácích útočníků Vosyky s Dvořákem dostal k DAVIDU VALOVI, jenž jej bez dlouhého váhání zaslal pod víko hradecké branky – 3:2. Jako blesk z nebe přišlo další vyrovnání Hradeckých. V čase 33:42 se tvrdou dělovkou prosadil VLADIMÍR DOSTÁLEK, jehož střela zaduněla Dolejšovými betony, ale puk se zakutálel přesně k tyči – 3:3.

Další velká mela se vyskytla před brankou hostů. Šivel byl proti pokusům Rebelů úspěšný. K závaru došlo i před havlíčkobrodskou brankou. I zde byl úspěšnější brankář. Čtyřicet vteřin před koncem třetiny se k výrazné příležitosti dostal Dvořák, který svou ranou o centimetry minul klec.

3. Třetina

Hned v úvodu se dostali do pásma Hradečtí. Půlpán pálil z kruhu, ale Daniel Dolejš si s jeho dělovkou hravě poradil. Puk však vyrazil přímo na hokejku Nedvídka, ten minul. Další výrazný moment byl znovu v režii hostů. Klemenc razantně vystřelil ze spodní části kruhu, jeho střelu Dolejš odrazil pryč. Domácí jednička byla zaměstnávána i nadále.

Nedvídek byl úplně sám v mezikruhovém prostoru. Dolejš si proti němu povyjel a svým zákrokem podržel svůj tým. Hradečtí tlačili nadále. Ovšem v čase 52:21 padla rozhodující branka. Střelec první branky Rebelů nastřelil kotouč před Šivelu, kde jej za jeho záda nasměroval DANIEL VOSYKA - 4:3. Do konce zápasu měli hosté hodně výrazných šancí, které ještě mohly zdramatizovat celý zápas, ale brankář Dolejš si v druhé polovině třetí třetiny počínal výborně a napomohl tak k výhře Havlíčkobrodských.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 0 0 0 0 0
Filip Dundáček 0 0 0 -1 0
Tomáš Dvořák 1 2 3 -1 0
Ondřej Hlídek 0 1 1 1 0
Jan Krajcigr 0 0 0 1 0
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Milan Křípal 0 0 0 -1 4
Tomáš Ludvík 0 0 0 1 0
Jaroslav Meloun 0 0 0 1 2
Štěpán Mozr 0 0 0 0 0
Marek Němec 1 0 1 1 2
Martin Osmík 0 0 0 -1 2
David Vala 1 0 1 0 0
David Voplakal 0 0 0 0 0
Daniel Vosyka 1 2 3 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dolejš 60 0 3 50 0 0

Ohlasy k utkání

18. kolo, čtvrtek 3.11.2011 od  
Havl. Brod
4:3
(1:0, 2:3, 1:0)
Havl. Brod - Hr. Králové
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 16. Němec (Hlídek), 24. Dvořák (Vosyka), 32. Vala (Dvořák, Vosyka), 53. Vosyka (Dvořák) - 27. Bartoň (Nedvídek), 29. Kastner (Štědrý, Půlpán), 34. Dostálek (Klemenc, Suchan) . Rozhodčí: Pokorný - Kavina, Rampír . Vyloučení:4:3 . Využití: 2:1. V oslabení:0:0 . Diváci: 50. Průběh utkání: 1:0, 2:3, 1:0 .

Sestavy

Havl. Brod

Dolejš (Č. Novák) - Vosyka, Osmík, Dvořák "C", Hlídek, Křípal, Brebera, Meloun, Krajcigr, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Dundáček "A", Vala, Němec "A".

Hr. Králové

Šivel (Veselý) - Skála, Půlpán, Srpek, Suk, Jebavý, Suchan, Dostálek, Kastner, Matějček, Konečný, Procházka, Šeps, Brida, Rejl "A", Bartoň "C", Štědrý, Souček, Nedvídek, Klemenc.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu