6. 11. 2011 | Radoslav Vavřina, Pavel Buňat

V Liberci utrpěl starší dorost debakl 0:8

L I B E R E C - Utkání na ledě průběžně druhého týmu skupiny střed mladým Rebelům vůbec nevyšlo. Odvezli si vysokou porážku 0:8! Bílí Tygři soupeře z Vysočiny nešetřili a přidávali jednu branku za druhou. Zajímavostí je, že žádná nepadla při početní výhodě.

Do zápasu vtrhli mladí Tygři velice úspěšně, hned po třech minutách se jim ale sebevědomí mohlo vymstít. Za vyhozeným pukem totiž k modré čáře zamířil brankář Daniel Skřebský, jehož přihrávku vystihl havlíčkobrodský Marek Němec. Ten pak střílel z úhlu na opuštěnou branku, trefil však jen její tyč. Domácí si museli na první gól počkat až do jedenácté minuty, v brance hostů se totiž dařilo Janu Jeřábkovi. Toho překonal až Vojtěch Havlas, který vybojoval kotouč ve středním pásmu a svůj vlastní brejk zakončil tvrdou střelou pod víko – 1:0.

Hostům nepomohla ani jejich první přesilovka, které skončila nečekaně gólem Tygrů. Vojtěch Havlas opět vybojoval puk ve středním pásmu, po přejezdu do útoku ho ale nabídl Josefu Suskovi, jehož střela jen těsně přejela brankovou čáru – 2:0. Před koncem první třetiny se Tygrům povedlo skórovat ještě jednou. Po přihrávce Pavla Zachy přihrál Jakub Kalfiřt o hrazení za brankou Tomáši Račickému, který zvedl kotouč nad betony Jeřábka – 3:0. Dvě minuty před koncem zahajujícího dějství předvedli divákům pěknou souhru na poměrně malé ploše Marek Langhammer, Adam Dlouhý a Jakub Klíma, který ji zakončil mezi zavírající se betony hostujícího brankáře.

Do druhé třetiny vstoupili Tygři gólem, když se hned po dvou minutách pěkně trefil z mezikruží Josef Suska, který si tam sjel z levého kruhu - 4:0. Netrvalo dlouho a další podobná akce, na jejímž konci byl tentokrát Adam Dlouhý, zvýšila skóre na 5:0. Pro Jana Jeřábka v havlíčkobrodské brance to už bylo moc, takže ho nahradil Ondřej Krásný.

Ani ten ale nezabránil dalšímu přídělu domácích branek. Jeho prvním přemožitelem byl Roman Pálek, kterého v ideální pozici našel Pavel Zacha – 6:0. Krátce poté zvýšila na 7:0 dvojice Josef Suska-Vojtěch Havlas, která zažila opravdu pěkný zápas. Dvě minuty před sirénou ukončující druhou třetinu měla do šibenice namířeno slabá střela Ondřeje Hlídka, Filipu Pyrochtovi se ale jaksi povedlo vyrazit jí z prostoru nad brankovou čarou.

Třetí třetina se hrála ve velice poklidném tempu a přinesla opravdu pouze pár šancí, do kterých se pro změnu častěji dostávali Rebelové. Daniel Skřebský ale čelil všem pokusům probuzených soupeřů a na konci zápasu mohl slavit čisté konto. Jen jedna šance v celé třetině tentokrát skončila gólem, a to když nejprve střílel Dominik Návrat, ale přes hráče před brankou kotouč nedostal. Ten se totiž odrazil k Dominiku Hrníčkovi, který se poměrně rychle zorientoval a zastrčil kotouč do odkryté branky – 8:0.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bláha 0 0 0 -3 0
Lukáš Brebera 0 0 0 -4 2
Filip Dundáček 0 0 0 -3 2
Tomáš Dvořák 0 0 0 -2 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 -4 0
David Krajhanzl 0 0 0 -2 2
Milan Křípal 0 0 0 -3 2
Tomáš Ludvík 0 0 0 -2 0
Jaroslav Meloun 0 0 0 -5 0
Štěpán Mozr 0 0 0 -3 0
Marek Němec 0 0 0 -2 0
David Vala 0 0 0 -2 2
David Voplakal 0 0 0 -4 0
Daniel Vosyka 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Jeřábek 26 0 5 26 0 0
Ondřej Krásný 34 0 3 20 0 0

Ohlasy k utkání

19. kolo, sobota 5.11.2011 od  
Liberec
8:0
(3:0, 4:0, 1:0)
Liberec - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 11. Havlas, 14. Suska (Havlas), 17. Račický (Kalfiřt, Zacha), 23. Suska (Žďárský, Havlas), 27. Dlouhý (Pálek, Slavík), 31. Pálek (Zacha), 36. Havlas (Suska), 45. Hrníčko (Návrat). Rozhodčí: Třasák - Daněk, Hanzlík. Vyloučení: 5:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 8:0.

Sestavy

Liberec

Skřebský - Návrat, Mrázek, Slavík, Beránek, Kupčík, Pyrochta, Pálek - Kalfiřt, Hrníčko, Belovič, Klíma, Dlouhý, Havlas, Škoda, Langhammer, Žďárský, Račický, Procházka, Suska, Zacha.

Havl. Brod

Jeřábek (27. Krásný) - Dvořák, Bláha, Křípal, Meloun, Vala - Vosyka, Hlídek, Brebera, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Dundáček, Němec

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu