9. 12. 2022 | Štěpán Ondráček

Zlepšený výkon body nepřinesl, deváťáci padli s Motorem!

Už je to takový evergreen v nadstavbové skupině devátých tříd. Havlíčkobrodským Bruslařům proklouzla mezi hokejkami další ze třetin, která určila vývoj zápasu. Adamovi svěřenci se srdnatě prali s jihočeským Motorem, ovšem na body stále čekají.

České Budějovice mohly jít v první minutě do vedení, ovšem stoprocentní šanci Novotného vychytal Poustka. Aktivní Jihočeši určovali směr hry dál, když se v páté minutě ujali vedení. Poustka vyrazil kotouč před sebe a do poloprázdné klece ho dorazil David Fleischman. Za další dvě minuty to bylo o dvě branky, když chybu v defenzivě Bruslařů potrestal Tomáš Dvořák. Útočník Motoru si položil brankáře Havlíčkova Brodu a bekhendovou kličkou dostal puk do sítě. Domácí celek mohl brzy korigovat, ale obě šance Adamova výběru pochytal gólman Jelínek. Jihočeši byli dál při chuti, na rozdíl tří branek mohl upravit Schmied, toho na poslední chvíli vychytal Poustka. V další akci podržela domácího brankáře branková konstrukce. V polovině prvního dějství mohl poslat Bruslaře do kontaktu Vaněček, ten ale netrefil ideálně poskakující puk na brankovišti.

Motor spaloval jednu šanci za druhou, neuspěli Mařík s dorážejícím Dvořákem. V 16. minutě si najel na osu kluziště Schmied, který překonal Poustku, toho ale od třetí branky zachránila levá tyč. Jihočeši se nakonec dlouho očekávané branky dočkali, a to ve vlastním oslabení. Do úniku se dostal Tobby Hřebejk, který tvrdou ránou pověsil puk pod břevno. Havlíčkův Brod mohl udeřit na konci početní výhody, ovšem Jelínek si s pokusem od modré poradil, rovněž zneškodnil i následnou dorážku Suchého. V čase 19:22 dostal puk do sítě Dvořák, ale branka nebyla posvěcená hlavním arbitrem, který ztratil kotouč z dohledu. Hráči Motoru neuspěli ani z následných dorážek, ovšem ani tento fakt jim nevadil, jelikož po první třetině vedli o tři góly.

Oba celky vstoupily do prostřední části pořádně nabuzené, ale úvod další branku nenabídl. Motor mohl navýšit vedení ve 24. minutě, jenže nabídku u pravé tyče nevyužil Hřebejk. O dvě minuty později netrefil odkrytou klec Bruslařů Čečetka, který z těžké pozice napálil levou tyč Poustkovy klece. Ve vlastním oslabení zahrozil Tecl, ten ale v souboji s Jelínkem tahal za kratší konec provazu. České Budějovice se prosadily po konci početní výhody, když se mezi střelce zapsal Nikolas Mařík. Bruslaři kontrolovali stav zápasu hned záhy, když špatnou rozehrávku hostů přečetl Dominik Vaněček. Útočník z Kotliny prostřelil gólmana Jihočechů mezi betony. Ve 31. minutě pronikl do šance Vaněček, ten ale trefil pravou tyčku Jelínkovy svatyně, navíc soubor z Havlíčkova Brodu si zahrál další přesilovou hru.

V ní opět mohl inkasovat branku, vše zažehnal pohotový Poustka, který zneškodnil dvě příležitosti Hřebejka. Jihočeši několikrát pohořeli na gólmanovi Bruslařů, který jim doslova ukradl jisté góly. Ve 36. minutě se hnal po pravé straně do zakončení Fleischman, toho na brankové čáře vychytal fantom zápasu Poustka. Jihočeši pohořeli i v další šanci, když Čečetka nabil do gólové pozice Dvořákovi, ten ale ztroskotal na maskovaném mladíčkovi z Kotliny. Tentýž hráč neuspěl ani osmdesát sekund před koncem prostřední části, kdy marně mířil mezi brankářovy betony. Poustka měl poté štěstí, když ho poněkolikáté zachránila branková konstrukce, stejně jako při ráně Maříka, jenž orazítkoval pravou spojnici tyčí.

Motor měl na začátku třetí třetiny enormní tlak, ale z něj nedokázal vytěžit žádnou branku. Zato Havlíčkobrodští uspěli hned z první šance, a to ve 46. minutě. S pukem na holi si na levý kruh najel Marek Čapek, který přízemní střelou překonal novou tvář mezi tyčemi – Schejbala. Bruslaři se snažili smazat rozdíl ve skóre, dohrávali souboje, vyráželi častěji do útoku, ale defenziva soupeře byla pevná. V 50. minutě mohl přiblížit domácí výběr na kontakt jedné branky Makovec, ten ale z dobré pozice nemířil přesně. Schejbal měl potom plné rukavice a betony práce, ovšem spoluhráče v důležitých momentech podržel. Snaha Havlíčkobrodských vzala za své o minutu později, když na 5:2 upravil skóre ve vlastním oslabení David Fleischman. Ten ujel obraně a přehodil levý beton Poustky.

Motor rozmetal sympatickou snahu a zlepšený výkon Bruslařů gólem v přesilové hře. Z pravého kruhu nekompromisně poslal puk k bližší tyči Tomáš Dvořák. Jihočeši se snažili v závěru utkání přidat další dílek do skládačky, ale nedokázali se prosadit v přesilovce. Vše mohl změnit Dvořák, který mířil na hattrick, ale jeho šance skončily na Poustkovi. V 59. minutě měl sedmý gól Motoru na holi Hejda, ten netrefil volné místo nad pravým ramenem gólmana. České Budějovice v samém závěru hrály dvojnásobnou přesilovku, jenže ani při téhle možnosti nevstřelily gól. Jihočeši předvedli v Kotlině koncentrovaný výkon, za který si odvezli všechny body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Čapek 1 0 1 0 0
Štěpán Dlouhý 0 0 0 0 0
Miroslav Duben 0 0 0 0 0
Tadeáš Franc 0 0 0 0 0
Marek Hanousek 0 0 0 0 2
Ondřej Hnik 0 0 0 0 2
Vojtěch Jirák 0 0 0 0 6
Miloslav Kytka 0 0 0 0 0
Matěj Makovec 0 0 0 0 0
Jakub Mečiar 0 0 0 0 2
Nicolas George Partl 0 0 0 0 0
Jan Rasocha 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Šimon Svoboda 0 0 0 0 2
Patrik Šíma 0 0 0 0 0
David Tecl 0 0 0 0 0
Dominik Vaněček 1 1 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Eliáš Poustka 60 0 6 0 0 0

Ohlasy k utkání

N13. kolo, pátek 9.12.2022 od 12:30
Zimní stadion Kotlina
2:6
(0:3, 1:1, 1:2)
Havl. Brod - Č. Budějovice
9. třída

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 27. Vaněček, 45. Čapek (Vaněček) – 5. Fleischman (Mařík, Schmied), 6. Dvořák (Mařík), 17. Hřebejk (Jiřík), 26. Mařík (Schmied), 51. Fleischman (Novotný), 54. Dvořák (Hejda). Rozhodčí: Marek Honza – Filip Honza, Jaroslav Žák. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 59. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:6.

Sestavy

Havl. Brod

Poustka (Petr) – Rasocha, Mečiár, Jirák, Kytka, Duben (A), Hanousek, Svoboda – Makovec, Čapek (C), Franc, Suchý, Partl, Hnik, Dlouhý, Tecl, Šíma.

Č. Budějovice

Jelínek (41. Schejbal) – Smolena, Hejda, Schmied, Jiřík – Hřebejk, Čečetka, Dvořák, Mařík, Interholc, Fleischman (A), Novotný (C), Velek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu