17. 2. 2023 | Ladislav Vácha

Deváťáci vyšli proti Táboru střelecky naprázdno a v Kotlině utrpěli vysokou porážku

Hráči 9. třídy se postavili v pátek odpoledne na ledě Kotliny Táboru. Proti favorizovaným Jihočechům chtěli prolomit nekonečně dlouhou sérii porážek, jenže utkání se jim vůbec nepovedlo. Kohouti ovládli úvodní dvacetiminutovku 3:0, ve zbývajících dvou třetinách přidali po dalších dvou brankách a došli si pro zasloužené vítězství 7:0. (Foto: Juniorský hokej)

První velkou šanci si hned po vhazování vytvořili hosté. Špatnou havlíčkobrodskou rozehrávku zachytil Hanzal a ocitl se sám před brodskou bránou, jenže na dobře postaveného brankáře Poustku nevyzrál. Mladí Bruslaři potom zamkli soupeře v jeho pásmu, ale nedokázali zužitkovat velkou střeleckou aktivitu. Branky se vzápětí nedočkal ani Tábor, když střelu Nevšímala z bezprostřední blízkosti gólman Poustka pohotově vyrazil. Na druhé straně neuspěl ani kapitán Čapek, proti jehož ráně z první se brankář Koutník bleskově přesunul.

Jihočeši pak diktovali tempo hry, svého soupeře sevřeli do pevného objetí a Eliáš Poustka, který skvělými zákroky držel svůj tým, měl plnou výstroj práce. V 15. minutě se hosté dočkali. David Vinš našel zpoza brány hůl Daniela Hanzala, na jehož prudkou a přesnou ránu zápěstím z kruhu nestihl brankář Poustka zareagovat. Domácí se nestihli ani pořádně vzpamatovat a inkasovali podruhé, když zblízka došťouchal kotouč přes Poustkovy betony Zbyněk Bušta. A v 17. minutě skórovali Kohouti potřetí. Od modré čáry vypálil Martin Kolář a krásnou tečí se prosadil Daniel Hanzal.

Hokejisté od Jordánu měli do prostřední části raketový nástup. Zbyněk Bušta vyhrál vhazování na Radima Sedláčka, jenž ukázal záda brodské obraně a zblízka nedal brankáři Poustkovi žádnou šanci. Havlíčkův Brod se snažil s nepříznivým stavem něco udělat, ale kvalita byla jednoznačně na straně favorizovaných Jihočechů. Jednu z mála havlíčkobrodských šancí si vytvořil Tecl, zblízka však neprostřelil pozorně chytajícího brankáře Koutníka. Naopak, znovu udeřilo na straně Čelanského družiny. Po Zbyňku Buštovi se ujal kotouče Jan Šťastný, který ve 31. minutě poslal Tábor už do pětibrankového vedení. Střeleckou mizérii mladých Bruslařů neprolomil ani obránce Mečiar, jenž od modré čáry svou střelou orazítkoval Koutníkovu levou tyčku.

Parta z Kotliny si zahrála v úvodu třetí periody přesilovku 5 na 3. Jihočechy sice dostala pod tlak, ale kýžené první branky v zápasu se nedočkala. Zato Tábor byl v koncovce i nadále hodně produktivní. Ve 45. minutě po obrovském závaru kolem brodské brány nabil Martin Kolář před bránu připravenému Martinu Botkovi, jenž z první uklidil kus černé gumy na místo určení. Broďáci si potom sice vytvořili několik šancí, ale výborně chytající gólman Koutník i nadále držel čisté konto. V 57. minutě sice Radima Sedláčka bravurně vychytal brankář Petr, který před třetí třetinou nahradil kolegu Poustku, jenže na okamžitou dorážku Zbyňka Bušty, jenž uzavřel na konečných 0:7, už byl krátký.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Čapek 0 0 0 0 0
Štěpán Dlouhý 0 0 0 0 0
Miroslav Duben 0 0 0 0 2
Tadeáš Franc 0 0 0 0 0
Marek Hanousek 0 0 0 0 2
Vojtěch Jirák 0 0 0 0 0
Miloslav Kytka 0 0 0 0 0
Jakub Mečiar 0 0 0 0 0
Nicolas George Partl 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Tomáš Svoboda 0 0 0 0 0
Šimon Svoboda 0 0 0 0 2
Patrik Šíma 0 0 0 0 0
David Tecl 0 0 0 0 0
Dominik Vaněček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Petr 20 0 2 0 0 0
Eliáš Poustka 40 0 5 0 0 0

Ohlasy k utkání

N22. kolo, pátek 17.2.2023 od 14:45
0:7
(0:3, 0:2, 0:2)
Havl. Brod - Tábor
9. třída

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 15. Hanzal (Vinš, Podrabský), 16. Bušta, 17. Hanzal (Kolář, Mareš), 21. Sedláček (Bušta), 31. Šťastný (Bušta), 45. Botka (Kolář), 58. Bušta (Sedláček). Rozhodčí: Marek Honza – Peter Arnold, Vít Stehlík. Vyloučení: 3:7. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 59. Průběh utkání: 0:7.

Sestavy

Havl. Brod

Poustka (41. Petr) – Hanousek, Jirák, Duben (A), Kytka, Mečiar, Š. Svoboda – Šíma, Čapek (C), Dlouhý, T. Svoboda, Partl, Franc (A), P. Suchý, D. Vaněček, Tecl

Tábor

Koutník – Ryšavý, Rod, Mareš, Pufr (C), Mohyla (A), Šťastný – Podrabský, Vinš, Nevšímal, Bušta, Botka, Eremiáš, Sedláček, Boháč (A), Kolář, Hanzal

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu