6. 12. 2011 | Richard Wagner

Starší dorost nadělil k Mikuláši Středočechům 5 branek a odvezl si cenný triumf

M L A D Á B O L E S L A V - Zatímco většina dětí a mladistvích netrpělivě čekala na příchod Mikuláše, Anděla a Čerta, tak naši dorostenci nastoupili k přeloženému zápasu 24. kola. Na ledě v Mladé Boleslavi vedli po první třetině již 4:0, k čemuž přispěl hattrickem Ondřej Hlídek. Rebelové si v dalším průběhu hry výsledek již pohlídali a slavili zasloužené vítězství.

Začátek utkání, v němž měli mírnou optickou převahu domácí, se zlomil již v šesté minutě, když se přesně trefil Ondřej Hlídek. Tento útočník byl doslova ve svém živlu, neboť krátce poté spálil brejk, ale v 9. minutě se radoval podruhé. Se svými spoluhráči si v obranném pásmu Boleslavi zahrál něco jako hokejové bago a nakonec puk uklidil do sítě. Po druhé brance Boleslav přestala hrát a v jedenácté minutě inkasovala potřetí. Střelcem nebyl nikdo jiný než Ondřej Hlídek, který tak velmi brzo zkompletoval hattrick po dobře provedené dorážce.

To bylo na brankáře již moc a nechal se vystřídal Patrikem Ašenbrennerem. A ten, než se nadál, lovil puk ze sítě také. V 15. minutě totiž nikým nehlídaný Lukáš Brebera namířil mezi betony brankáře Ašenbrennera, který byl kvůli předchozímu zákroku proti střele Marka Němce v pozici, kdy byl naprosto bezbranný. S tímto stavem se zdálo, že již je rozhodnuto, ale Boleslav zkoušela útočit s vědomím, že není co ztratit. Stanislav Brzák měl před sirénou možnost prohodit gólmana Dolejše, avšak neuspěl.

Tento elán si domácí přenesli i do druhé dvacetiminutovky, kdy podobně vyhořeli na hostujícím brankáři Borovec a Sedmík. Další parádní akce však skončila hromadnou bitkou, která přinesla do zápasu emoce a nervozitu. A také vysoký počet vyloučených. Fakt, že Boleslav byla směrem dopředu aktivnější, to však nezměnil. Ladislav Marek mohl vykřesat naději, ale netrefil se do puku, když stál před poloodkrytou bránou. Až ve 23. minutě se snížit přece jen povedlo, když do poloprázdné klece poslal puk Adam Kellerstein. Poté začala Boleslav uplatňovat taktiku zastrašování či provokací, takže hráči chodili často na trestnou. Havlíčkův Brod dostal dokonce i příležitost hrát v dvojnásobné početní výhodě, nicméně i Rebelům se při pohedu na odkrytou bránu třásla muška. Před koncem třetiny zkusil navýšit ještě Podsedníček téměř kolmou ranou do prázdné brány, avšak nedokázal to provést dostatečně rychle, takže se Dolejš stihl vrátit.

Úvod poslední části zápasu poznamenala nepřesná hra obou celků. Ve vlastním oslabení spálil Marek stoprocentní příležitost, když netrefil puk, který vybojoval Stanislav Brzák a prokličkoval se s ním až do soupeřova pásma. Po dalších šancích domácích začaly plát emoce. Strkanice před Dolejšovou bránou se přeměnila v potyčku mezi Brzákem a Bláhou. Ve hře čtyř proti čtyřem potvrdili Boleslavané svou střeleckou marnost, když dva různí hráči ve stejné pozici minuli kotouč, jenž by po dorážce skončil zřejmě gólem.

Poté bylo k vidění všechno, jen ne hokej. Nejprve došlo ze strany jednoho z Boleslavských k úderu do hlavy jednoho z Havlíčkobrodských, který se na střídačku dostal s asistencí spoluhráčů. Hráči hráli poté podrážděně a hrozilo, že se mužstva opět poperou. Místo toho však přišla nebezpečná hra vysokou holí Marka, z jehož vyloučení hosté z Havlíčkova Brodu těžili v 53. minutě pojišťovací branku. Tu si připsal 11 vteřin po vhazování nahozením na brankáře Tomáš Chlubna. Po něm se do hry vrátila agresivita, ale již neeskalovala v četné nedovolené zákroky. Postupem času se hra uklidnila do dohrávacího tempa. Jen Dominik Kundrát ještě v závěru zápasu zkoušel zblízka vstřelit šestý gól, ale střela šla těsně nad.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Beránek 0 1 1 1 0
Lukáš Bláha 0 1 1 0 2
Lukáš Brebera 1 0 1 1 2
Filip Dundáček 0 1 1 2 2
Tomáš Dvořák 0 0 0 0 0
Ondřej Hlídek 3 0 3 2 0
Tomáš Chlubna 1 0 1 -1 2
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Milan Křípal 0 0 0 1 0
Dominik Kundrát 0 0 0 -1 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 2 0
Jaroslav Meloun 0 1 1 1 0
Štěpán Mozr 0 0 0 0 0
Marek Němec 0 2 2 2 2
Martin Osmík 0 0 0 0 0
David Vala 0 1 1 0 2
Daniel Vosyka 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dolejš 60 32 1 31 96,88 0 0

Ohlasy k utkání

24. kolo, pondělí 5.12.2011 od  
Mladá Boleslav
1:5
(0:4, 1:0, 0:1)
Ml. Boleslav - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 33. Kellerstein (Brzák, Marek) - 6. Hlídek (Dundáček), 9. Hlídek (Němec, Meloun), 11. Hlídek (Němec, Vala), 16. Brebera (Beránek), 53. Chlubna (Bláha). Rozhodčí: Hladík - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 44. Střely na branku: 32:28. Průběh zápasu: 0:4, 1:4, 1:5.

Sestavy

Ml. Boleslav

Bača (11. Ašenbrenner) - Šír, Michalica, Kurka, Kochubej, Borovec, Šulc, Pokorný, Brzák - Marek, Sedmík, Nastoupil, Bašus, Plíšek, Podsedníček, Semirád, Kellerstein, Boček, Chmelař

Havl. Brod

Dolejš (Jeřábek) - Dvořák, Bláha, Křípal, Meloun, Dundáček, Vala - Vosyka, Osmík, Hlídek, Chlubna, Brebera, Mozr, Ludvík, Krajhanzl, Kundrát, Beránek, Němec

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu