3. 12. 2011 | Richard Wagner, Martin Voltr

Starší dorostenci na své mladší kolegy nenavázali, v Hradci jednoznačně prohráli

H R A D E C K R Á L O V É - Rebelové sice měli lepší vstup do utkání a Kundrátovi se dokonce podařilo vstřelit úvodní branku. Od té doby již však střílela jen domácí skvadra. Svěřenci trenéra Táborského pěti zásahy do černého zatížili skóre Rebelů, kteří se vraceli domů se svěšenými hlavami. V závěru zápasu se ještě strhla šarvátka mezi domácím Dostálkem a hostujícím Ludvíkem, ze které vyšli oba aktéři s trestem 5 + do konce zápasu.

Hradec se prvního gólu nezalekl a ihned skóre otočil

Po pěti minutách zápasu dostali hosté možnost přesilové hry a ta jim pomohla k velké aktivitě. Ve hře pěti proti čtyřem ještě neuspěli Ondřej Hlídek s Danielem Vosykou, ale po pár minutách už Rebelové udeřili. Dominik Kundrát se vymotal zpoza brány a trochu z úhlu přesně zamířil ke vzdálenější tyčce - 0:1.

Hradecké mladíky ale inkasovaný gól neskutečně nakopl a ani ne za minutu a půl dokázali otočit skóre! Šestnáct vteřin po Kundrátově brance se přes obranu hostů prohnal expres jménem Vlastimil Dostálek a s exhradeckým brankářem Jeřábkem si tváří v tvář nedělal žádné problémy - 1:1.

No a když vzápětí od modré střílel Roman Konečný a chybujícímu Jeřábkovi propadl puk kolem lapačky do sítě, domácí rázem vedli 2:1. Pro jedničku Rebelů tímto gólem účinkování v zápase skončilo a do brankoviště mladíků z Vysočiny putoval Čeněk Novák.

Ve zbytku prvního dějství už gól nepadl. Nebezpečnější situace si vytvářeli Hradečtí, nicméně Novák odolal jak střele Drahoše Jebavého, tak zajímavému výjezdu Michala Bridy. V posledních vteřinách mu navíc po další ráně Jebavého pomohla tyčka.

V bojovné druhé třetině navýšili domácí vedení

Ve druhém dějství se začaly přiostřovat souboje především po situacích před hradeckou brankou. Největši mela se strhla po střele Marka Němce a následných dorážkách jeho spoluhráčů, rezultoval z toho ale jen menší trest pro obě strany.

Hru nadále srážely drobné nepřesnosti, víc se ale přece jen hrálo před Michalem Šivelem. Před polovinou utkání se naopak do zajímavé situace dostávali Půlpán s Ouzkým, jenže k prvnímu jmenovanému přistoupil včas Jaroslav Meloun, a nedovolil mu tak přihrát na úplně volného splouhráče. Na druhé straně zastavil snahu Tomáše Chlubny pro změnu ofsajd.

Hradečtí si první přesilovku zahráli až ve 33. minutě a i když se v ní rozjížděli pomalu, na jejím konci měl vynikajicí příležitost Vlastimil Dostálek. Že ji neproměnil, ho ale nemuselo mrzet, neboť o minutu později přidal branku jeho spoluhráč. Konkrétně to byl Michal Brida, kdo vyslal přesnou střelu do protilehlého růžku a nejistý Novák kapituloval - 3:1.

Obrat už se nekonal a Hradečtí si pojistili vítezství

Do třetí třetiny tak vstoupili domácí mladíci s dvoubrankovým vedením a záhy ho mohli navýšit. Proti akci Nedvídka s Bridou ale na poslední chvíli zasáhl obránce Žuček a vzápětí zmařil Jebavého šanci Čeněk Novák. Ve 48. minutě navíc putovali na trestnou hned dva hráči hostů a Hradec hrál dlouhou přesilovku pět na tři. Ve dvojnásobné výhodě se ale nic zajímavého nestalo.

Hradečtí si však spravili chuť, právě když začala poslední desetiminutovka utkání. V mezikruží se zjevil osamocený Lukáš Nedvídek, na jehož střelu si Novák sice lapačkou sáhl, ale v cestě do brány jí nezabránil - 4:1. O vítězi tak už bylo v podstatě rozhodnuto, zvlášť když v následném oslabení vytasil několik výborných zákroků brankář Michal Šivel.

Přesto domácí celek ještě přidal razítko na potvrzení své výhry. Po obrovském kiksu jednoho z hostujících beků dostrkal puk za Novákova záda nadvakrát Tadeáš Ouzký a upravil stav na konečných 5:1. Samotný závěr okořenila ještě potyčka mezi Vlastimilem Dostálkem a Tomášem Ludvíkem, za níž oba aktéři vyfasovali trest 5 minut plus do konce utkání.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Beránek 0 0 0 -1 0
Lukáš Brebera 0 0 0 -1 0
Filip Dundáček 0 0 0 -2 0
Tomáš Dvořák 0 0 0 -2 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 -2 0
Tomáš Chlubna 0 0 0 -1 2
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Milan Křípal 0 0 0 0 0
Dominik Kundrát 1 0 1 -1 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -2 25
Jaroslav Meloun 0 0 0 0 4
Marek Němec 0 0 0 -2 4
David Vala 0 0 0 -3 0
Daniel Vosyka 0 0 0 -2 2
Radim Žuček 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Jeřábek 12 5 2 3 60,00 0 0
Čeněk Novák 48 32 3 29 90,63 0 0

Ohlasy k utkání

25. kolo, sobota 3.12.2011 od  
Hradec Králové
5:1
(2:1, 1:0, 2:0)
Hr. Králové - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 11. Dostálek (Matějček), 12. Konečný (Jebavý, Nedvídek), 36. Brida (Nedvídek), 51. Nedvídek (Půlpán), 55. Ouzký (Dostálek) - 11. Kundrát. Rozhodčí: Veinfurter - Machač, V. Novák. Vyloučení: 6:7, navíc Dostálek (HKR) a Ludvík (HBR) oba 5 + dokonce. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 99. Střely na branku: 37:23. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

Sestavy

Hr. Králové

Šivel (Hejda) - Skála, Suk, Matějček, Konečný, Vácha, Rejl, Štědrý, Souček - Ouzký, Půlpán, Jebavý, Suchan, Dostálek, Srpek, Šeps, Brida, Bartoň "C", Nedvídek, Klemenc

Havl. Brod

Jeřábek (Č. Novák) - Žuček, Dvořák "C", Křípal, Meloun, Dundáček, Vala - Vosyka, Hlídek, Chlubna, Brebera, Ludvík, Krajhanzl, Kundrát, Beránek, Němec

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu