2. 12. 2022 | Ladislav Vácha

Tři zápasy a tři stejné výsledky! Dorost vyhrál v Táboře a v nadstavbě bere první body!

Dorostenci se vydali po dvou porážkách v nadstavbě do Tábora, kde chtěli za každou cenu vyhrát a získat první body. Domácí otevřeli gólový účet zápasu, ale pouhou sekundu před první sirénou vyrovnal Filip Ondruš. Kohouti si vzali v prostřední části zpět ztracené vedení, ale v 54. minutě skóroval při přesilovce krásnou trefou Tadeáš Koubek a poslal zápas do prodloužení. To netrvalo dlouho, protože už v 62. minutě vystřelil mladým Bruslařům bonusový bod Martin Dvořák. Havlíčkův Brod tak i ve třetím vzájemném duelu zdolal Jihočechy 3:2 v prodloužení a do tabulky nadstavby si připsal díky první výhře cenné dva body!

Tábor měl mnohem lepší vstup do zápasu a v úvodních deseti minutách si vytvořil velký tlak, kterému však hosté dokázali odolat. Obrovskou šanci potom promarnil Mrázek, jenž pelášil sám na brodskou bránu, klička do bekhendu mu však nevyšla. Gólové radosti se nedočkal ani obránce Bačo, jehož štiplavou ránu z kruhu na poslední chvíli vyrazil brankář Kamenický. V 16. minutě se už Kohouti dočkali. Od modré čáry vypálil Jan Němeček a krásnou tečí skóroval Daniel Mrázek. Vyrovnat mohl Koubek, který se objevil sám před bránou, ale gólman Šrámek vytáhl parádní zákrok. Bruslaři slavili sekundu před první sirénou. Jan Frühbauer nabil do pravého kruhu Filipu Ondrušovi, jehož dělovka z voleje skončila až za Šrámkovými zády.

První větší šanci si ve druhé třetině vypracovali mladí Bruslaři. Dvořák přihrál při přečíslení Adamovi, jehož rána z pravého kruhu však byla nepřesná. Domácí se nenechali zahanbit a nebezpečně zahrozili. Do samostatného úniku pláchl Němeček, o kousek však minul brodskou bránu. Ve 27. minutě si Jihočeši vzali zpět ztracený náskok. Bruno Sochůrek narýsoval zpoza brány geniální pas k tyčce, kde číhal Filip Dohnal a uklidil kotouč do zcela odkryté brány. Potom Mrtka nastřelil Adama, jenž sebral puk a z otočky mířil těsně vedle.

Broďákům se ve třetí periodě naskytla výhoda přesilové hry 5 na 3, kterou však nedokázali přetavit ve vyrovnání. V gólovce se pak ocitl Koubek, jenž zkusil mazaný blafák, ale gólman Šrámek mu vypíchl kotouč z hole a zamezil jisté pohromě. Neujala se ani razantní pumelice Mrtky od modré čáry, jež těsně minula svůj cíl. V 54. minutě vybuchl v havlíčkobrodském táboře mohutný gejzír radosti. Tadeáš Koubek nabral puk na hůl, bleskově objel bránu a zasunul kus černé gumy do sítě. Michigan jako z učebnice!

Vyrovnaný zápas dospěl za nerozhodného stavu 2:2 až do prodloužení. V něm pálil dvakrát zblízka Vlček, brankář Kamenický se však vyznamenal úžasnými zákroky. Rozhodnout mohl v trháku Koubek, jenže měl vychýlenou mušku. Dubnovi svěřenci nakonec brali bonusový bod, když Štěpán Adamec vybojoval kotouč a jeho nabídku využil krásnou střelou k tyči Martin Dvořák. Havlíčkův Brod tak zdolal Tábor i potřetí 3:2 v prodloužení.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 0 0 1 0
Štěpán Adamec 0 2 2 2 0
Daniil Danyljuk 0 0 0 -1 2
Martin Dvořák 1 0 1 2 0
Jan Frühbauer 0 1 1 1 0
Petr Hospodka 0 0 0 0 0
Dominik Chromý 0 0 0 -1 0
Lukáš Kachlíř 0 1 1 0 2
Pavel Konvalina 0 0 0 -1 0
Tadeáš Koubek 1 0 1 0 0
Filip Kozlík 0 0 0 -1 0
Denis Kraučuk 0 0 0 -1 0
Patrik Křížek 0 0 0 0 0
Patrik Mrtka 0 0 0 0 2
Lukáš Nový 0 0 0 0 0
Filip Ondruš 1 1 2 2 0
Martin Teml 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Lukáš Kamenický 62 28 2 26 92,86 0 0

Ohlasy k utkání

N3. kolo, pátek 2.12.2022 od 15:00
2:3p
(1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)
Tábor - Havl. Brod
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 16. Mrázek (Němeček, Vrba), 27. Dohnal (Sochůrek, Honzík) – 20. Ondruš (Frühbauer, Adamec), 54. Koubek (Ondruš, L. Kachlíř), 62. Dvořák (Adamec). Rozhodčí: Martin Matoušek – Marek Tichý, Jiří Roupec. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 28:24 (12:5, 8:9, 6:9 – 2:1). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3p.

Sestavy

Tábor

Šrámek (Ferdus) – Jaroš, Bouška, Bačo, Šťastný (A), Mrázek, Honzík – Hlavín, Sochůrek, Křepelka, Vrba, Mohyla, Bouška, Němeček, Eremiáš, Vlček, Dohnal

Havl. Brod

Kamenický (Račan) – Mrtka (C), L. Kachlíř, Adam, Ondruš, Konvalina, Danyljuk – Křížek, Koubek, Nový (A) – Dvořák, Adamec, Frühbauer – Kraučuk, Hospodka, Teml – Chromý, Kozlík

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu