9. 12. 2022 | Štěpán Ondráček

Skvělý obrat! Dorost poprvé vyhrál za tři body, Chromý dal dva góly

Havlíčkobrodští dorostenci odehráli páté utkání v nadstavbové části O účast v play off. Dubnovi svěřenci prohrávali po první třetině 1:3, ale potom vystřihli famózní obrat. Mladí Bruslaři poprvé vyhráli v nadstavbě na ledě Kotliny. (Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej).

Úvodní pětiminutovka nabídla třígólové menu, vše odstartovali hosté, kteří se prosadili po sedmdesáti dvou sekundách hry. Kamil Drábek vybojoval puk pro Petra Holéczyho, který poslal kotouč pod víko. Bruslaři odpovědi v čase 3:25, kdy se po hezké kombinace prosadil Tadeáš Koubek. Gólovou smršť uzavřel útočník Olomouce – Kamil Drábek. Forvard hostů využil nahrávky Navrátila, když puk zametl do poloprázdné klece Havlíčkova Brodu. Bruslaři se snažili snížit v přesilové hře, ovšem jejich pokusy pochytal s ledovým klidem Čerbák. Olomouc taky zahrozila, ale ani hostům nebylo přáno k další brance. Nakonec gól přišel na konci první dvacetiminutovky. Sekanina nahrál na Vojtěcha Čermáka, který z první propálil gólmana Kamenického.

Hanáci mohli na začátku prostředního dějství navýšit vedení, ovšem Šulgan ve vlastním oslabení nenašel recept na Kamenického. Oba celky se potom praly o útočné pásmo, ale žádný ze střelců nedokázal prostřelit jednoho z gólmanů. Bruslaři neproměnili první polovinu přesilové hry, ovšem to byla předzvěst velkých momentů. Havlíčkův Brod stihl vsítit dva góly během padesáti šesti sekund! Koubkovu ránu tečoval v početní výhodě Tadeáš Adam, aby na jeho počin navázal Dominik Chromý. Ten dostal puk před branku, kde napoprvé sice neuspěl, ale z následné dorážky slavil úspěch. Domácí hokejisté od té chvíle převzali iniciativu ve hře a tlačili soupeře dál. Obrat v utkání se jim nepodařil dokonat, na druhé straně zahrozil Kalman, toho vychytal Kamenický.

Třetí třetinu odstartovala družina okolo trenéra Dubna výborně, když v čase 40:54 otočil skóre na 4:3 Martin Dvořák. Útočník Bruslařů dostal puk do tandemu a křižnou ránou na levou tyč pokořil Čerbáka. Oba celky dlouho dobývaly útočná pásma, nakonec další branka padla v padesáté minutě. K radosti domácího celku se trefil Dominik Chromý. Útočník druhé formace mířil přesně mezi betony gólmana. Olomouc se v závěru nadechla k mocnému finiši, jenže hra bez brankáře ji kýžený efekt nepřinesla. Bruslaři tedy poprvé v nadstavbové části vyhráli za tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 1 0 1 1 0
Štěpán Adamec 0 1 1 1 0
Daniil Danyljuk 0 0 0 0 0
Martin Dvořák 1 1 2 1 0
Jan Frühbauer 0 0 0 0 0
Petr Hospodka 0 0 0 0 0
Dominik Chromý 2 0 2 1 0
Lukáš Kachlíř 0 1 1 0 0
Pavel Konvalina 0 0 0 0 2
Tadeáš Koubek 1 1 2 0 0
Filip Kozlík 0 0 0 0 2
Denis Kraučuk 0 0 0 0 0
Patrik Křížek 0 3 3 0 0
Lukáš Nový 0 2 2 2 0
Filip Ondruš 0 0 0 -1 2
Martin Teml 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Lukáš Kamenický 60 26 3 23 88,46 0 0

Ohlasy k utkání

N5. kolo, pátek 9.12.2022 od 15:45
Zimní stadion Kotlina
5:3
(1:3, 2:0, 2:0)
Havl. Brod - Olomouc
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Koubek (Dvořák, Křížek), 30. Adam (Koubek, Křížek), 31. Chromý (Nový, Adamec), 41. Dvořák (Křížek), 50. Chromý (Kachlíř, Nový) – 2. Holéczy (K. Drábek, Bošek), 5. K. Drábek (Navrátil), 19. Čermák (Sekanina, Černý). Rozhodčí: Jan Raška – Roman Zídek, Ondřej Polák. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 34:26 (8:11, 18:6, 8:9). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 5:3.

Sestavy

Havl. Brod

Kamenický (Račan) – Kachlíř, Ondruš, Adam (A), Teml, Konvalina, Danyljuk – Křížek, Koubek (C), Dvořák – Chromý, Adamec, Nový (A) – Kraučuk, Hospodka, Frühbauer – Kozlík.

Olomouc

Čerbák (Žbánek) – Vrána, Kalman, Holéczy, Bohatý (C), Černý – Šulgan (A), Neoral, Bošek – K. Drábek (A), Pravda, Navrátil – Čermák, Sekanina, D. Drábek – Bartok.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu