10. 12. 2022 | Štěpán Ondráček

Povinná výhra nepřišla, dorost bere bod s posledním týmem!

Havlíčkobrodští dorostenci posíleni výhrou nad Olomoucí vyrukovali na ledě Kotliny na Mladé Draky Šumperk. Po čtyřiceti minutách byl stav nerozhodný 2:2. Ani poslední část neurčila vítěze, a tak se šlo do prodloužení, kde byli šťastnější hosté.

Oba týmy se na začátku zápasu oťukaly, když více ze hry měli hosté ze Šumperka. Mladí Draci mohli udeřit na konci třetí minuty, ovšem Vernerova střela skončila ve výstroji Račana. Poslední celek dál zatápěl domácí obraně, když Plhalův pokus skončil na pravé tyči havlíčkobrodské svatyně. Bruslaři se mohli zvednout v přesilové hře, paradoxně v ní inkasovali první gól utkání. Oldřich Verner vystihl rozehrávku a ujel do šance, kterou zakončil střelou k levé tyči. Celek z Kotliny reagoval ve stejné početní výhodě, když clonu před Ondráčkem využil tečovanou ránou Lukáš Nový. V dalších šancích neměli štěstí hosté, kteří byli blízko druhé branky, všechny příležitosti pochytal Račan. Na druhé straně udržel domácí střelce na uzdě Ondráček.

První čtyři minuty druhé třetiny přinesly branku na každé straně. Nejprve se prosadili Mladí Draci, když využil dostatek prostoru na modré čáře Lukáš Plhal. Obránce hostů zamířil přesně k pravé tyči. Bruslaři odpověděli za necelou minutu, a to po pohledné kombinaci. Křížek vyzval u pravé tyče Lukáše Kachlíře, který nadvakrát překonal Ondráčka. Havlíčkobrodští hokejisté převzali iniciativu ve hře, jenže veškeré pokusy o zvrat utkání nevyšly. V nadějných příležitostech pohořeli Ondruš, Kachlíř, Dvořák nebo Koubek. Šumperk měl v utkání možnost dvojnásobné přesilovky, ovšem hosté s nabídnutou šancí naložili prachbídně. Rovněž Bruslaři, kteří si k tomu vzali oddechový čas, ale i jejich naděje pohasly. V závěru druhé části mohl dostat poprvé v zápase domácí tým do vedení Koubek, leč byl faulován a svůj únik neproměnil. Havlíčkův Brod vyšel naprázdno i v další početní výhodě, a tak po čtyřiceti minutách byl stav nerozhodný 2:2.

Třetí třetina se nesla v dobývání útočných pásem, ovšem o zajímavé šance nebyla nouze. Šumperk mohl jít do opětovného vedení, ale Maurer s Vernerem neuspěli. V 50. minutě mohl prolomit nerozhodný stav hostující Karas, ten však netrefil poskakující puk. V samém závěru se oba celky přetahovaly, kdo z nich rozhodne zápas na svoji stranu. Neuspěl ani aktivní Karas a na druhé straně obránce Ondruš. Utkání dospělo do prodloužení, kde se ze zisku druhého bodu radovali hosté. Lukáš Plhal obešel obránce a střelou na pravou tyč rozjásal lavičku Draků.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 0 0 0 0
Štěpán Adamec 0 0 0 -1 0
Daniil Danyljuk 0 0 0 -1 0
Martin Dvořák 0 0 0 -1 0
Jan Frühbauer 0 0 0 -1 0
Petr Hospodka 0 0 0 -1 0
Dominik Chromý 0 0 0 -1 0
Lukáš Kachlíř 1 1 2 0 0
Pavel Konvalina 0 0 0 -1 0
Tadeáš Koubek 0 1 1 1 0
Filip Kozlík 0 0 0 0 4
Denis Kraučuk 0 0 0 0 0
Patrik Křížek 0 2 2 0 0
Lukáš Nový 1 0 1 0 2
Filip Ondruš 0 0 0 -1 2
Martin Teml 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Račan 65 30 3 27 90,00 0 0

Ohlasy k utkání

N6. kolo, sobota 10.12.2022 od 12:00
Zimní stadion Kotlina
2:3p
(1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Havl. Brod - Mladí Draci Šumperk
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 13. Nový (Křížek, Kachlíř), 24. Kachlíř (Křížek, Koubek) – 12. Verner, 23. Plhal, 63. Plhal. Rozhodčí: Martin Vepřovský – Patrik Augusta, Luboš Karásek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 59. Střely na branku: 41:30 (14:11, 15:9, 11:7 – 1:3). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3p.

Sestavy

Havl. Brod

Račan (Kamenický) – Ondruš, Kachlíř, Adam (A), Teml, Konvalina, Danyljuk – Křížek, Koubek (C), Dvořák – Chromý, Adamec, Nový (A) – Kraučuk, Hospodka, Frühbauer – Kozlík.

Mladí Draci Šumperk

Ondráček (Habas) – J. Březina, Jarmara, K. Březina, Souček, Plhal (C), Cabadaj, Veselý – Hejátko, Mácha, Pluskal, Maurer, Karas, Verner (A), Škrabal, Seidenglanz (A), Pospíšil, Pazourek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu