5. 1. 2023 | Ladislav Vácha, Štěpán Ondráček

Výborný finiš! Dorostenci pěti góly ve třetí třetině složili Rytíře

KLADNO – K veledůležitému utkání vycestovali havlíčkobrodští dorostenci, kteří zkřížili hokejky s Kladnem. Diváci viděli napínavé utkání, které nabídlo plno zvratů ve skóre. Ještě v 55. minutě byl stav vyrovnaný 3:3, ale potom přišlo rozuzlení. Mladí Bruslaři skvělým finišem ovládli celé utkání a připsali si důležité body do tabulky. Zisk tří bodů režíroval útočník Patrik Křížek, jenž zazářil dvěma góly a stejným počtem asistencí.

Domácí mohl jít brzy do vedení, když havlíčkobrodské obraně pláchl do samostatného úniku Netrh, ale zblízka minul bránu. Na druhé straně zahrozil Koubek, z mezikruží však jen vyprášil Jordanovu vyrážečku. Vědět o sobě dal i Dvořák a mířil dobře nad gólmanovo rameno, ale Martin Jordan jeho střelu vyrazil svou maskou. Kladenské defenzivě potom ukázal záda Koubek, golfákem však mířil jen do brankáře. Stejný hráč byl i u další velké šance, z předbrankového prostoru však zazvonil jen na tyčku. A když gólový efekt nepřišel ani po úniku Chromého, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Hned na začátku prostřední části šli mladí Bruslaři do vedení. Ránu Tadeáše Koubka ještě dokázal gólman Jordan vyrazit, ale proti okamžité dorážce Patrika Mrtky už neměl žádnou šanci. Rytíři však odpověděli už za 64 sekund, když našel mezírku mezi Račanovými betony Dominik Petřík. Hostům mohl vrátit vedení při vlastním oslabení Koubek, ale jeho projektil z kruhu zacinkal jen na břevno. Kladno pak promarnilo obrovskou šanci, když hned ve dvou hráčích uhánělo na brodskou bránu, jenže přihrávka před gólmana Račana byla nepřesná. Na druhé straně Křížek nabil před bránu Dvořákovi, jenže ten si vylámal zuby na brankáři Jordanovi.

Zatímco první dvě třetiny byly na branky skoupé, v té třetí se s góly doslova roztrhl pytel! Středočeši šli bleskově do vedení, když z mezikruží nádherně zavěsil pod víko Ondřej Šátek. Havlíčkův Brod však brzy vyrovnal. Martin Dvořák obkroužil rychle bránu a přihrál Patriku Křížkovi, jehož pumelice zapadla přesně k tyčce. A ve 47. minutě se parta z Kotliny radovala znovu! Po nahození Filipa Kozlíka byl před brankovištěm nejdůraznější Petr Hospodka a zametl kotouč na místo určení.

Domácí srovnali krok v 55. minutě, a to při vlastním oslabení. Po vhazování v útočném pásmu se ujal puku Josef Trojna a trefil se z křídla přesně ke vzdálenější tyčce. Rozhodující moment zápasu přišel v 57. minutě. Lukáš Nový převzal nahrávku od Petra Hospodky, sjel si po křídle do dobré palebné pozice a uklidil kus černé gumy přesně k protější tyčce. Rytíři vsadili vše na jednu kartu a sáhli ke hře v šesti bez brankáře, ale havlíčkobrodské vítězství podtrhli přesnými trefami do prázdné brány Martin Dvořák a Patrik Křížek. Dubnovi svěřenci tak na ledě Kladna urvali všechny tři body za důležité vítězství 6:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 1 1 0 2
Štěpán Adamec 0 0 0 0 0
Daniil Danyljuk 0 0 0 0 0
Martin Dvořák 1 1 2 2 0
Petr Hospodka 1 1 2 1 0
Dominik Chromý 0 0 0 -1 0
Lukáš Kachlíř 0 0 0 1 0
Pavel Konvalina 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 0 2 2 1 0
Filip Kozlík 0 1 1 0 0
Denis Kraučuk 0 0 0 -1 2
Patrik Křížek 2 2 4 2 0
Patrik Mrtka 1 1 2 2 0
Lukáš Nový 1 1 2 0 2
Filip Ondruš 0 0 0 1 0
Ondřej Suchý 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Račan 60 30 3 27 90,00 1 0

Ohlasy k utkání

N9. kolo, čtvrtek 5.1.2023 od 18:00
ČEZ STADION Kladno
3:6
(0:0, 1:1, 2:5)
Kladno - Havl. Brod
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 22. Petřík, 41. Šátek, 55. Trojna (Petřík) – 21. Mrtka (Koubek, Nový), 43. Křížek (Dvořák, Koubek), 47. Hospodka (Kozlík, Suchý), 57. Nový (Hospodka, Křížek), 60. Dvořák (Mrtka, Křížek), 60. Křížek (Adam, Račan). Rozhodčí: Žižka – Matys, Deja. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 60. Střely na branku: 30:42 (6:14, 12:13, 12:15). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:6.

Sestavy

Kladno

Jordan (Šefčík) – Trojna (A), Šátek, Háž, Krása, Pražák (C), Svoboda – Kupčo, Přibyl, Sém, Vančura, Blažek, Netrh, Hlaváček, Petřík, Šíma (A), Daníček, Valuš

Havl. Brod

Račan (Kamenický) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam (A), Ondruš, Danyljuk, Konvalina – Křížek, Koubek, Dvořák – Chromý, Adamec, Nový – Kozlík, Hospodka, Kraučuk – O. Suchý

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu