8. 12. 2011 | Ladislav Vácha

Starší dorost ztratil slibné vedení a doma získal proti Tygrům bod

Starší dorostenci přivítali v domácím prostředí silného soupeře, jímž byl průběžně druhý Liberec. V úvodní dvacetiminutovce už vedli mladí Rebelové 3:0, ale nadějné vedení neudrželi. V závěrečném dějství Tygři smazali dvoubrankové manko a po bezgólovém prodloužení nakonec dokonali obrat v penaltové loterii. Dvěma brankami se za Havlíčkův Brod blýskl útočník Marek Němec.

1. třetina - Rozjetí Rebelové se trefili třikrát do černého:

Do utkání vstoupili pevnějším krokem domácí Rebelové, kteří si už po 46 sekundách hry zahráli díky Mrázkovu faulu přesilovku, jíž přetavili v zisk rychlého vedení. Ke kotouči se probil důrazný MAREK NĚMEC, jehož rána z prostoru kruhů zapadla za záda gólmana Skřebského, který měl proti letícímu puku zřejmě zakrytý výhled - 1:0. Bílí Tygři mohli okamžitě odpovědět, když se i jim naskytla výhoda hry v početní převaze po prohřešku útočníka Osmíka. Havlíčkův Brod se však účinně bránil a hokejisty zpod Ještědu pustil ke střelbě až v závěru svého oslabení, kdy musel předvést své umění gólman Novák.

V nedisciplinovanosti se pokračovalo i nadále, zanedlouho odjel na lavici hanby i liberecký forvard Langhammer. Brodskému souboru se sice nepodařilo početní výhodu využít, ale stále tahal za delší konec pomyslného provazu a za svou útočnou aktivitu sklidil ovoce v 11. minutě. Špatnou rozehrávku brankáře Skřebského zachytil MARTIN OSMÍK a přesnou střelou navýšil vedení svého týmu - 2:0. Hosté zareagovali změnou v brankovišti, kde Daniela Skřebského nahradil jeho kolega David Krejčí. Ten se ani nestihl na ledě pořádně rozkoukat, a už musel lovit smutně puk ze sítě.

Na začátku 12. minuty našel Ondřej Hlídek přesným pasem MARKA NĚMCE, jenž z bezprostřední blízkosti propálil gólmana Krejčího - 3:0. Severočeši zareagovali tím nejlepším možným způsobem, když už za 16 sekund umazal část z libereckého manka povedenou trefou MAREK LANGHAMMER - 3:1. Oba tábory potom při vyloučení brodského zadáka Bláhy spálily dvě velké šance. Nejdříve aktivní Němec nastřelil v samostatném úniku Krejčího betony, po čemž na druhé straně neuspěl po nahrávce z rohu pásma ani Langhammer, který zblízka nasměroval puk do připravené Novákovy lapačky.

2. třetina - Po gólové výměně názorů zůstal dvougólový rozdíl:

Úvod prostřední části vyzněl příznivěji pro Liberec, který se rychlou brankou dotáhl na nejtěsnější rozdíl. Ve 22. minutě se podél pravého mantinelu probil do útočného pásma Michal Beránek, jehož pas před bránou zachytil MARTIN ŽĎÁRSKÝ a z několika kroků zametl kus černé gumy za Novákova záda - 3:2. A s Rebely to mohlo vypadat ještě o poznání hůř, když byli Severočeši blízko vyrovnání. F. Chlapík však v pozici střelce selhal, když místo vyrovnání zblízka dvakrát trefil dobře postaveného brankáře Nováka, který podržel svůj tým.

Liberec měl navrch, když držel puk častěji na svých holích a probíjel se pravidelně do koncovky. Útočnou aktivitu Tygrů utlumil až dvěma minutami potrestaný útočník Škoda, jehož faul však domácí nezužitkovali v gólový úspěch. Pokračovalo se ve vyrovnané hře, oba celky se střídaly u puku a v dobývání soupeřovy brány. Postupem času získávali převahu hosté z Liberce, které musel držet na uzdě skvělými zákroky brankář Novák.

Severočeši ale jako kdyby zapomněli na zadní vrátka a nečekaně inkasovali. Ve 36. minutě poslal Radim Žuček přesnou nahrávkou do úniku TOMÁŠE CHLUBNU, který tváří v tvář gólmanu Krejčímu skóroval do horního růžku brány - 4:2. Tygři mohli podruhé zareagovat rychlou odpovědí, jenže potrestaného forvarda Ludvíka nevyhnali předčasně z trestné lavice.

3. třetina - Tygři v závěrečném dějství srovnali krok:

Závěrečné dějství se od svých prvních sekund odvíjelo v duchu brodské přesilovky, jejíž zbytek Rebelové dohrávali po Škodovu nedovoleném zákroku z posledních sekund 2. třetiny. Liberecká defenzíva však pracovala spolehlivě a ustála nepříjemnou chvilku bez úhony. Hosté se pokoušeli co nejdříve něco udělat s dvoubrankovou ztrátou, jíž Havlíčkův Brod pečlivě strážil a vyčkával na šance k protiútokům. Ve 47. minutě čelil Liberec brodskému tlaku, jenže byl to paradoxně právě severočeský tým, kdo si užil gólovou radost.

Dominik Hrníčko totiž vybídl ke skórování MARTINA ŽĎÁRSKÉHO, který svůj samostatný únik dotáhl do úspěšného výsledku - 4:3. V Kotlině jsme sledovali vyrovnanou a bojovnou partii, jež s sebou přinášela minimum příležitostí na obou stranách. Modrobílá družina nakonec přeci jen dosáhla svého, když se jí podařilo v 55. minutě vyrovnat. Po přihrávce zpoza brány si sjel z mezikruží do předbrankového prostotu DOMINIK HRNÍČKO, položil si na led gólmana Nováka a zajistil svou trefou nerozhodný stav - 4:4. Zanedlouho zpestřila utkání bitka mezi brodským útočníkem Němcem a libereckým zadákem Návratem, kteří byli po pěstním souboji posláni do kabin. překlopit pomyslné misky vah na stranu hostů mohl v závěru Pyrochta, který sám před brankou nevyzrál na skvělého brankáře Nováka.

Prodloužení:

V prodloužení měli mírně navrch hosté z Liberce, kteří drželi puk častěji na svých holích a diktovali tempo hry. Rebelové však vystavili pevný obranný blok, který zezadu podpořil svými zákroky brankář Novák. O vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy.

Samostatné nájezdy:

Proměnili: Pavel Zacha, Marek Langhammer (oba LIB)
Neproměnili: Filip Dundáček, Lukáš Bláha (oba HBR)

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bláha 0 0 0 1 2
Lukáš Brebera 0 0 0 -2 0
Filip Dundáček 0 0 0 -2 0
Tomáš Dvořák 0 0 0 1 0
Ondřej Hlídek 0 1 1 -1 0
Tomáš Chlubna 1 0 1 2 0
David Krajhanzl 0 0 0 -2 0
Milan Křípal 0 0 0 -1 0
Dominik Kundrát 0 0 0 -2 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -1 2
Jaroslav Meloun 0 0 0 -1 0
Marek Němec 2 0 2 -1 25
Martin Osmík 1 0 1 2 2
David Vala 0 1 1 0 0
Daniel Vosyka 0 0 0 2 0
Radim Žuček 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 65 48 5 43 89,58 0 0

Ohlasy k utkání

26. kolo, čtvrtek 8.12.2011 od  
Havl. Brod
4:5sn
(3:1, 1:1, 0:2 - 0:0)
Havl. Brod - Liberec
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Němec (Vala), 11. Osmík, 12. Němec (Hlídek), 36. Chlubna (Žuček) - 12. Langhammer (Zacha), 22. Žďárský (Beránek), 47. Žďárský (Hrníčko), 55. Hrníčko (Ordoš, Mrázek), rozhodující nájezd Zacha. Rozhodčí: Petr Blecha - Petr Kotlík, Jakub Svoboda. Vyloučení: 3:4, navíc Němec (HBR) a Návrat (LIB) OT do konce zápasu. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:5.

Sestavy

Havl. Brod

Č. Novák (Vaněček) - Žuček, Dvořák (C), Bláha, Křípal, Meloun, Dundáček (A), Vala - Vosyka, Osmík, Hlídek, Chlubna, Brebera, Mozr, Ludvík, Krajhanzl, Kundrát, Němec (A).

Liberec

Skřebský (od 11. Krejčí - prdoloužení) - Návrat, Erlebach, Mrázek, Arlt, Beránek, Zedek, Kupčík, Pyrochta (A) - Kalfiřt, Hrníčko, Havlas (C), Škoda (A), Langhammer, Žďárský, Račický, F. Chlapík, Gecko, Ordoš, Zacha.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu