13. 1. 2023 | Ladislav Vácha, Štěpán Ondráček

Dorostenci dvakrát vedli na ledě Jihlavy, z derby Vysočiny nakonec vydolovali bod!

Dorostenci se vydali v pátek do Jihlavy, kde je čekalo prestižní derby Vysočiny. Mladí Bruslaři začali skvěle a už ve 2. minutě šli do vedení zásluhou přesné trefy Lukáše Nového. Soupeř sice v 17. minutě vyrovnal, ale hned vzápětí odpověděl Dominik Chromý. Dukla srovnala krok v úvodu prostřední části a nerozhodný stav 2:2 vydržel až do závěrečné sirény. O vítězi nakonec rozhodlo pětiminutové prodloužení, v jehož závěru vystřelil domácím bonusový bod kapitán Adam Ošmera.

Oba celky začaly velice aktivně, ale z vedení se radovali ve druhé minutě Havlíčkobrodští. Adamec přenechal puk mezi kruhy Lukáši Novému, který se střelou zápěstím trefil přesně k pravé tyči. Hosté mohli navýšit vedení při přesilovce, ovšem Jihlava ubránila bez větších problémů první oslabení zápasu. V šesté minutě mohlo přijít vyrovnání. Nejdříve Duka trefil levý beton brankáře Račana. Potom tentýž hráč spálil stoprocentní šanci, když stál mezi kruhy, ale gólmana hostů nepřekonal. Jihlava měla enormní tlak, ze kterého nedokázala dát branku.

Ve čtrnácté minutě ujel ve vlastním oslabení Podroužek, jenž přešel obránce, ovšem levý beton brankáře nedokázal přehodit. O minutu později prostrčil Kachlíř puk na Dvořáka, který neuspěl pokusem na lapačku. Novák vytěsnil puk na poslední chvíli. Dukla srovnala v přesilové hře, když napoprvé trefil Fink levou tyč, ale z dorážky se následně prosadil exbrodský Rostislav Nosek. Jihlava se z vyrovnání neradovala dlouho, neboť se prosadil z prostoru kruhů Dominik Chromý. Hostující útočník si srovnal puk na holi a překonal přesouvajícího se Nováka.

Jihlava zkraje prostředního dějství ubránila oslabení a hned po něm vyrovnala. Na modré čáře si srovnal puk kapitán týmu Adam Ošmera, který přes hradbu těl dostal puk do sítě. Ve 25. minutě mohl vrátit vedení Bruslařům Koubek, jenže nepřekonal Nováka mezi betony. Dukla mohla zvrátit utkání na svoji stranu ve vlastním oslabení, ale Ošmera neumístil Finkovu nahrávku za Račana. Ve 27. minutě spálil Havlíčkův Brod jasnou šanci. Ocitl se v ní Hospodka, který neprostřelil ležícího Nováka.

Ani na druhé straně branka nepadla, když Račan zastavil na brankovišti pokus Fialy. Dukla ani v další přesilovce nepřeklopila misky vah na svoji stranu. Kytka s Noskem marně dotírali na brankovišti. Na druhé straně si položil Nováka Dvořák, ale gólman domácího celku vytěsnil kotouč lapačkou. Minutu před koncem druhého dějství ztroskotal na Račanovi Macek, jenž z těsné blízkosti neusměrnil puk do branky.

Na začátku třetí třetiny se dostal do šance Křížek, který byl faulován, ale hlavní arbitr nevylučoval. Ve 45. minutě dostal puk za obranu Dvořák, který nadvakrát neprostřelil výborného Nováka. Dukla si vytvořila krátkodobý tlak, ve kterém neuspěli Duka s Váňou. Ve 47. minutě mohl v oslabení skórovat Kytka, ten ale pohrdl nabídnutou šancí, když kotouč přestřelil mimo branku. Bruslaři měli na hokejkách třetí gól, ale Hospodka neprocedil puk mezi Novákovy betony.

Jihlava v 54. minutě hrála další početní výhodu, ale pokusy Finka skončily mimo tři tyče. Ve zbytku normální hrací doby byli aktivnější domácí, ale zápas dospěl do prodloužení. V nastaveném čase oba celky držely puk. Na konci mohl rozhodnut Mrtka. Ten ale nedal, a tak udeřilo na druhé straně. Od modré čáry se prosadil krásnou střelou Adam Ošmera a vystřelil Dukle bonusový bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 0 0 0 0
Štěpán Adamec 0 1 1 2 2
Daniil Danyljuk 0 0 0 0 0
Martin Dvořák 0 1 1 0 0
Petr Hospodka 0 0 0 0 0
Dominik Chromý 1 0 1 0 0
Lukáš Kachlíř 0 0 0 0 2
Pavel Konvalina 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 0 0 0 0 2
Filip Kozlík 0 0 0 -1 0
Denis Kraučuk 0 0 0 0 0
Patrik Křížek 0 0 0 -1 0
Patrik Mrtka 0 1 1 0 0
Lukáš Nový 1 1 2 2 6
Filip Ondruš 0 0 0 0 4
Ondřej Suchý 0 0 0 0 0
Martin Teml 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Račan 64 31 3 28 90,32 0 0

Ohlasy k utkání

N11. kolo, pátek 13.1.2023 od 17:00
3:2p
(1:2, 1:0, 0:0 - 1:0)
Jihlava - Havl. Brod
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 17. Nosek (Kytka), 22. Ošmera (Kytka), 65. Ošmera (Fink) – 2. Nový (Š. Adamec, Dvořák), 18. Chromý (Mrtka, Nový). Rozhodčí: Josef Barek – Aleš Roischel, Jakub Figer. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 31:31 (11:13, 9:10, 7:8 – 4:0). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2p.

Sestavy

Jihlava

Novák (Štěbeták) – Pražák, Tomica, Podroužek, Jungwirth (A), Vildomec, Ošmera (C), Löffler (A) – Kytka, Fiala, Nejedlý, Fink, Koníř, Macek, Katolický, Duka, Nosek, Váňa

Havl. Brod

Račan (Kamenický) – Mrtka (C), L. Kachlíř, Adam (A), Ondruš, Konvalina, Danyljuk – Křížek, Koubek, Dvořák – Chromý, Š. Adamec, Nový – Kraučuk, Hospodka, Kozlík – Teml, O. Suchý

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu