14. 1. 2023 | Ladislav Vácha

Dorostenci zkolabovali ve druhé třetině a v derby od Dukly schytali osmičku

Dorost nastoupil po bodovém importu z Jihlavy k domácí odvetě a nezačal špatně. Po první dvacetiminutovce svítil na tabuli nerozhodný stav 1:1, když na soupeřovu trefu odpověděl Tadeáš Koubek. Mladí Bruslaři však totálně odpadli v prostřední části, když obdrželi dvě rychlé branky a nakonec utrpěli vysokou porážku 1:8.

Bruslaři naskočili do derby Vysočiny velmi aktivně, Dukla si pomohla dvěma fauly v krátkém časovém sledu a domácí měli k dispozici minutu a 33 sekund dlouhou přesilovku 5 na 3. Ta se jim však vůbec nepovedla, když si dokázali vytvořit jedinou šanci. Po střele Nového z blízkosti modré čáry dorážel zblízka kapitán Mrtka, ale gólman Štěbeták proti jeho dorážce vytasil parádní zákrok. V početní převaze si zahráli i hosté, když se proti pravidlům provinil Adamec, a dokázali otevřít gólový účet utkání. Ránu Adama Ošmery šikovně tečoval v předbrankovém prostoru Jáchym Jungwirth a Jihlava šla do vedení.

Parta z Kotliny však brzy odpověděla. Patrik Mrtka narýsoval geniální pas za soupeřovu obranu na rozjetého Tadeáše Koubka, jenž si v sólu nádherně položil brankáře Štěbetáka a zasunul kotouč do odkryté brány. V 15. minutě mohlo být v brodském táboře ještě veseleji, jenže Kozlík parádní střelou z pravého kruhu zacinkal jen na spojnici tyčky a břevna. Na druhé straně zahrozil Koníř, jenž v rychlostním souboji porazil Chromého, jenže už byl v těžkém úhlu a napálil Račanův beton.

Jihlava nastoupila do prostřední části s velkou chutí a při hře 4 na 4 hned dvakrát v krátkém časovém sledu udeřila. Nahození Daniela Kytky od modré čáry neudržel brankář Račan ve výstroji a Oliver Fink z okamžité dorážky dopravil hrací předmět na místo určení. Už za 23 sekund se radovali hosté znovu. Po Vítu Mackovi se ujal kotouče exbrodský útočník Matěj Fiala, najel si do příznivé palebné pozice a přesnou střelou vyhnal brankáře Račana, kterého nahradil jeho kolega Lukáš Kamenický, na střídačku.

Dubnovi svěřenci se však dopustili dalšího faulu a hosté opět trestali. Na modré čáře napřáhl Adam Ošmera a brankář Kamenický, který měl zcela zakrytý výhled, nestihl na jeho střelu včas zareagovat. Totálně rozhození Bruslaři inkasovali za pouhých devět sekund už popáté. K zakončení se v pravém kruhu dostal Vít Macek a svou nádhernou střelu poslal přesně ke vzdálenější tyčce. Havlíčkův Brod dál sužovala velká nedisciplinovanost, které Dukla i nadále využívala. Ve 31. minutě gólman Kamenický zlikvidoval několik dorážek z bezprostřední blízkosti, ale nakonec kapituloval po té z hole Roberta Váni.

Mladí Bruslaři dohrávali na začátku třetí periody zbytek přesilové hry, jenže nepohlídali si Jáchyma Jungwirtha, který po návratu z trestné lavice pelášil sám na bránu. Nastřelil sice tyčku, ale Vít Macek z dorážky chladnokrevně zavěsil a zvýšil z pohledu hostů už na 7:1. Domácí pak nevyužili přesilovku po faulu Kytky, ale měli k dispozici pětiminutovou početní výhodu, když putoval předčasně do sprch jihlavský kapitán Ošmera.

Vzápětí se dopustil krosčeku i Kytka a Dubnova družina hrála dlouhou přesilovku 5 na 3. Bruslaři se však i nadále trápili a nevyužili ji. Dukla stále neměla dost a v 55. minutě vsítila už svou osmou branku. Matěj Fiala našel svým pasem před bránou připraveného Dominika Koníře, který z otočky propálil brankáře Račana. Jihlavané si tak odvezli z Kotliny jednoznačnou a zaslouženou výhru 8:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 0 0 -3 0
Štěpán Adamec 0 0 0 -3 2
Daniil Danyljuk 0 0 0 0 2
Martin Dvořák 0 0 0 -3 0
Jan Frühbauer 0 0 0 0 0
Petr Hospodka 0 0 0 0 0
Dominik Chromý 0 0 0 -2 2
Lukáš Kachlíř 0 1 1 -1 0
Pavel Konvalina 0 0 0 -1 0
Tadeáš Koubek 1 0 1 -1 0
Filip Kozlík 0 0 0 0 0
Denis Kraučuk 0 0 0 0 0
Patrik Křížek 0 0 0 -1 0
Patrik Mrtka 0 1 1 0 4
Lukáš Nový 0 0 0 0 0
Filip Ondruš 0 0 0 -3 2
Martin Teml 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Lukáš Kamenický 19 14 3 11 78,57 0 0
David Račan 41 25 5 20 80,00 0 0

Ohlasy k utkání

N12. kolo, sobota 14.1.2023 od 12:00
1:8
(1:1, 0:5, 0:2)
Havl. Brod - Jihlava
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 12. Koubek (Mrtka, Kachlíř) – 10. Jungwirth (Ošmera, Nosek), 21. Fink (Kytka, Pražák), 21. Fiala (Macek, Tomica), 26. Ošmera (Kytka, Fink), 26. Macek (Katolický, Pražák), 31. Váňa (Koníř, Vildomec), 42. Macek (Jungwirth, Fiala), 55. Koníř (Fiala, Podroužek). Rozhodčí: Jakub Karpíšek – Henrich Kráľ, Marek Tichý. Vyloučení: 8:11, navíc Ošmera 5 + OK [KOL]. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 145. Střely na branku: 35:39 (9:9, 9:19, 17:11). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:8.

Sestavy

Havl. Brod

Račan (21. – 40. Kamenický) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam (A), Ondruš, Konvalina, Danyljuk – Křížek, Koubek (A), Nový – Dvořák, Adamec, Chromý – Kraučuk, Hospodka, Teml – Frühbauer, Kozlík

Jihlava

Štěbeták (Novák) – Pražák, Löffler (A), Tomica, Podroužek, Jungwirth (A), Vildomec, Ošmera (C) – Nosek, Fink, Fiala, Duka, Kytka, Váňa, Koníř, Macek, Katolický

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu