29. 1. 2023 | Ladislav Vácha, Štěpán Ondráček

Dorost padl v jednom z klíčových zápasů, nestačily ani Křížkovy asistence!

PŘEROV – Jeden z klíčových zápasu nadstavby O účast v play off sehráli havlíčkobrodští dorostenci, kteří změřili síly s Přerovem. Bruslaři v první třetině byli lepším týmem, ale střeleckou převahu nedokázali přetavit v gól. Zubři naopak dokázali utéct do tříbrankového vedení, které si udržovali po celou dobu utkání. Havlíčkův Brod nakonec padl o dva góly.

Mladí Bruslaři naskočili do zápasu hodně aktivně. Dostávali svého soupeře pod tlak a často se probíjeli do zakončení. První velkou šanci si vytvořil brodský obránce Adam, jenž vypustil z mezikruží svižnou střelu zápěstím, kterou brankář Ryšavý chytil do lapačky. Při přesilovce o sobě dal vědět i Koubek, jehož rána z kruhu našla Ryšavého lapačku. Havlíčkův Brod měl potom k dispozici dlouhou přesilovku 5 na 3 a vynutil si při ní velký tlak, ale přerovská defenziva dokázala odolat.

Zubři otevřeli gólový účet zápasu v 10. minutě. Přihrávku Josefa Mráčka přebral Denis Dobša, najel si do dobré palebné pozice mezi kruhy a nádhernou střelou zavěsil pod horní tyčku. Hosté mohli vyrovnat ve 13. minutě, když díky příkladnému tlaku do brány několikrát doráželi z bezprostřední blízkosti, ale gólman Ryšavý dál čaroval. V početní převaze si zahráli i domácí, ale gólového efektu nedocílili. Parta z Kotliny byla blízko vstřelené brance těsně před první sirénou, kapitán Mrtka však při přesilovce nastřelil z mezikruží jen tyčku.

Dubnovi svěřenci vstoupili do prostřední části tlakem a brankář Ryšavý musel brzy zasahovat lapačkou proti Koubkově ráně z pravého kruhu. Na druhé straně na sebe upozornil Dobřecký, jehož dělovku z blízkosti modré čáry gólman Kamenický pohotově vyrazil a zlikvidoval i rychlou dorážku. Horko bylo i u přerovské brány. Chromý z mezikruží vyprášil Ryšavého výstroj a Nového k dorážce obrana Zubrů nepustila. Zubři mohli jít do trháku při dlouhé přesilovce 5 na 3, ale Bruslaři se bránili obětavě a soupeři nedovolili skórovat.

Ve 36. minutě už však domácí slavili. Radek Martiňák vystřelil z těžkého úhlu a překvapil brankáře Kamenického. Havlíčkův Brod dokázal docela brzy odpovědět. Po Patriku Křížkovi se ujal puku mezi kruhy Lukáš Nový, jenž bekhendovým projektilem z otočky prostřelil brankáře Ryšavého. Přerov si ale těsně před druhou přestávkou vzal dvoubrankový náskok zpět. Radek Martiňák našel při přečíslení před bránou volného Vojtěcha Netopila, který vypálil z první a propálil gólmana Kamenického.

Bojovníkům z Kotliny se na začátku třetí periody nabídla šance na snížení při přesilovce. Křížek z kruhu vyprášil Ryšavého betony a neujala se ani Mrtkova bekhendová dorážka. Potom přišel klíčový okamžik zápasu. Broďáci ztratili při přesilovce puk při rozehrávce, Denis Dobša uháněl sám na bránu, položil si kličkou brankáře Kamenického a chladnokrevně zavěsil pod víko. Havlíčkův Brod se snažil odpovědět, ale Přerov byl na koni, vyhrával většinu osobních soubojů a poctivou obrannou činností svého soka takřka vůbec k ničemu nepouštěl.

Domácí mohli definitivně rozhodnout při hře v početní převaze, ale vylámali si zuby na dobře chytajícím brankáři Kamenickém, jemuž jednou pomohla i branková konstrukce. Mladí Bruslaři si v závěru utkání ještě zahráli v početní převaze, sáhli ke hře se šesti hráči v poli bez brankáře a vyplatilo se! Patrik Křížek nabil na modrou čáru Patriku Mrtkovi, jehož pumelice z voleje zaplula přesně do šibenice. Víc už toho však hosté nestihli a prohráli na ledě Zubrů 2:4.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 0 0 -1 0
Štěpán Adamec 0 0 0 0 0
Jan Frühbauer 0 0 0 -1 0
Petr Hospodka 0 0 0 -1 0
Dominik Chromý 0 1 1 -1 0
Lukáš Kachlíř 0 0 0 -3 2
Pavel Konvalina 0 0 0 0 0
Tadeáš Koubek 0 1 1 -3 0
Filip Kozlík 0 0 0 -1 0
Denis Kraučuk 0 0 0 0 0
Patrik Křížek 0 2 2 -1 0
Patrik Mrtka 1 0 1 -2 2
Lukáš Nový 1 0 1 -1 2
Filip Ondruš 0 0 0 0 6
Martin Teml 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Lukáš Kamenický 60 36 4 32 88,89 0 0

Ohlasy k utkání

N14. kolo, neděle 29.1.2023 od 11:45
MEO ARENA
4:2
(1:0, 2:1, 1:1)
Přerov - Havl. Brod
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 10. Dobša (Mráček, Šťastný), 36. Martiňák (Netopil), 40. Netopil (Martiňák, Červenka), 44. Dobša – 39. Nový (Křížek, Chromý), 59. Mrtka (Křížek, Koubek). Rozhodčí: Václav Šutara – Michal Vengřín, Pavel Mikšík. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 145. Střely na branku: 36:31 (8:14, 15:11, 13:6). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.

Sestavy

Přerov

Ryšavý (Šejba) – Škňouřil, Wasserbauer, Janek (C), Udovenko, Polame (A), Pohanka, Mráček – Lazhnevskyi, Martiňák, Dobřecký, Dobša (A), Kurial, Netopil, Šindler, Šťastný, Červenka, Macek.

Havl. Brod

Kamenický (Račan) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam (A), Ondruš, Konvalina, Teml – Chromý, Koubek, Nový – Frühbauer, Křížek, Kozlík – Kraučuk, Adamec, Suchý – Hospodka

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu