3. 2. 2023 | Štěpán Ondráček

Zápas plný zvratů se smutným koncem: Dorost padl v desetigólové přestřelce!

Havlíčkobrodští dorostenci odehráli velice důležité utkání s Táborem, se kterým v první polovině úvodního dějství prohrávali o dva góly. Mladí Bruslaři zvrátili duel na svoji stranu, ale nadějné vedení nedokázali udržet do závěrečné sirény. Svěřencům trenéra Dubna se ztížila situace ohledně přímé záchrany.

Úvodní minuty utkání patřily útočnému hokeji, kdy oba celky pálily na branku. Pokusy Petra Pospíchala ani Křížka bezbrankový stav nezlomily. Ve čtvrté minutě museli Bruslaři nuceně střídat startujícího gólmana, čehož využili Jihočeši ke dvěma brankám. Nejprve v čase 5:16 neudržel Kamenický pokus Eremiáše v lapačce, z následné dorážky dostal puk mezi gólmanovy betony Jan Pospíchal. Tábor byl při chuti a mohl vsítit další branku, jenže Mohyla byl nepřesný, zato o pár okamžiků později to bylo pro hosty veselejší. Marek Eremiáš přečetl chybnou nahrávku a jel vstříc gólmanovi Havlíčkova Brodu. Útočník hostů propálil Kamenického na lapačku. Bruslaři našli ve svém repertoáru rychlou odpověď a po krásné souhře snížili. Puk šel po ose Kachlíř – Nový a zakončující Patrik Křížek. Poslední jmenovaný trefil přesně k levé tyči. Oba výběry se snažily potom vstřelit gól, ale to se jim dlouho nedařilo, až přišla 16. minuta. V ní se prosadil Jan Pospíchal, jenže radost hostů překazili sudí, kteří odpískali hru v šesti. Bruslaři přesilovku nevyužili, a tak z těsného vedení se radovali kohouti.

Začátek prostředního dějství patřil Jihočechům, kteří mohli utéct do dvougólového vedení. Hosty držel na uzdě spolehlivý Račan, který zpacifikoval vše, co mohl. Tábor nenavýšil vedení ani v přesilové hře, a tak přišel trest. V polovině utkání nahrál Kraučuk na levou tyč Štěpánu Adamcovi, který prostřelil přesouvajícího se gólmana Šrámka. Radost Bruslařů netrvala dlouho, neboť vedení Táboru vrátil Adam Suchan. Útočník Jihočechů dokončil akci Němečka, když doklepl puk do odkryté klece. Kohouti hned vzápětí mohli navýšit vedení zásluhou Dohnala, toho vychytal fantastický Račan. Do konce druhé části se už žádný ze střelců nedokázal prosadit, a tak hosté stále drželi na hokejkách těsné vedení.

Třetí třetinu odstartovali Bruslaři parádně, když za 24 sekund dvakrát skórovali. Nejprve se v přesilové hře prosadil Tadeáš Koubek. Na něj navázal dobrým zakončením k levé tyči Martin Dvořák, jenž poslal Havlíčkův Brod poprvé do vedení. Ve 47. minutě mohl poslat hosty zpět do hry Mohyla, toho vychytal Račan. Tábor ještě deset minut před koncem hrací doby ztrácen jednu branku, jenže... Jihočeši předvedli famózní obrat během půlminuty! Na 4:4 vyrovnal Adam Suchan, který poslal puk mezi Račanovy betony. Následný obrat pro Tábor dokonal krásnou souhrou do prázdné klece Jan Pospíchal. V 58. minutě dal soupeř na své vítězství razítko v podobě přesné trefy Romana Mohly, který si poradil s obráncem, tak i s gólmanem Račanem. Havlíčkův Brod zkusil v závěru dlouhou hru bez brankáře, ale vyrovnat se mu nepodařilo.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tadeáš Adam 0 1 1 1 0
Štěpán Adamec 1 0 1 -1 0
Daniil Danyljuk 0 1 1 -1 0
Martin Dvořák 1 0 1 0 0
Jan Frühbauer 0 0 0 -1 0
Petr Hospodka 0 0 0 -2 2
Dominik Chromý 0 1 1 -3 0
Lukáš Kachlíř 0 1 1 0 0
Pavel Konvalina 0 0 0 -3 0
Tadeáš Koubek 1 0 1 0 0
Filip Kozlík 0 0 0 -2 0
Denis Kraučuk 0 1 1 0 0
Patrik Křížek 1 1 2 -1 0
Patrik Mrtka 0 1 1 -2 2
Lukáš Nový 0 1 1 1 2
Filip Ondruš 0 0 0 0 2
Martin Teml 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Lukáš Kamenický 4 4 2 2 50,00 0 0
David Račan 53 28 4 24 85,71 0 0

Ohlasy k utkání

N15. kolo, pátek 3.2.2023 od 15:45
Zimní stadion Kotlina
4:6
(1:2, 1:1, 2:3)
Havl. Brod - Tábor
Extraliga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 10. Křížek (Nový, Kachlíř), 30. Adamec (Danyljuk, Kraučuk), 45. Koubek (Křížek, Mrtka), 45. Dvořák (Chromý, Adam) – 6. J. Pospíchal (Dohnal), 9. Eremiáš (P. Pospíchal, Mohyla), 30. Suchan (Němeček, Bouška), 52. Suchan (Vrba), 52. J. Pospíchal (Hlavín, Dohnal), 58. Mohyla (Eremiáš, P. Pospíchal). Rozhodčí: Viktor Schenel – Jakub Kučera, Luboš Karásek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 155. Střely na branku: 35:32 (13:12, 6:12, 16:8). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:6.

Sestavy

Havl. Brod

Račan (4. – 9. Kamenický) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam (A), Ondruš, Teml, Konvalina, Danyljuk – Chromý, Křížek, Nový – Frühbauer, Koubek, Dvořák – Hospodka, Adamec, Kozlík – Kraučuk.

Tábor

Šrámek (Ferdus) – Jaroš, Šťastný (A), Bačo, Bouška, Mrázek, Honzík – Eremiáš, Dohnal, J. Pospíchal, Mohyla (A), Vrba, Němeček, Hlavín, P. Pospíchal (C), Podzimek, Suchan.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu