7. 4. 2023 | Ladislav Vácha

Deváťáci splnili ošemetnou roli papírového favorita a v Kotlině rozstříleli Jaroměř!

Hokejisté 9. třídy přivítali v pátek odpoledne na svém ledě Jaroměř. Do zápasu šli jako jednoznačný papírový favorit a už ve 2. minutě se ujali vedení. Hosté sice dokázali v 11. minutě vyrovnat, ale to bylo z jejich strany vše. Mladí Bruslaři ještě v úvodní dvacetiminutovce vstřelili tři branky a nakonec si došli pro jednoznačné vítězství 7:1. Skvěle se jim dařilo v přesilovkách, z nichž vytěžili hned čtyři góly. Dvěma přesnými trefami se blýskli Marek Machota a Lukáš Kachlíř, po jednom zásahu si vyryli na pažbu Matěj Makovec, Dominik Vaněček a Miroslav Duben. (Foto: Juniorský hokej)

Hosté začali aktivně a brankář Poustka musel vytáhnout několik povedených zákroků proti nepříjemným střelám. Z první větší šance však udeřili mladí Bruslaři. Na konci 2. minuty Pavel Suchý přihrál Šimonu Svobodovi, jenž narýsoval přesný pas na osu hřiště Matěji Machovcovi. Ten si volným prostorem najel až před bránu, brankáře Pavlíčka si položil kličkou do bekhendu a střelou přes jeho beton otevřel gólový účet zápasu. Jaroměř se snažila odpovědět, ale proti byl brankář Poustka. Střelecké příležitosti si vytvořili i domácí, ale nedokázali vyzrát na brankáře Pavlíčka.

Hezkou individuální akci předvedl v 11. minutě obránce Duben, který se prokličkoval až před soupeřovu bránu, ale jeho bekhendová střela zaduněla jen na Pavlíčkovy betony. V čase 10:32 se dočkali Východočeši vyrovnání. Vojtěch Urlich předložil zpoza brány krásný pas před brankoviště volnému Matěji Petiškovi, jenž zamířil zblízka přesně k tyčce. Havlíčkův Brod si však vzal ve 13. minutě ztracené vedení zpět. Vyhrál vhazování v útočném pásmu, Miroslav Duben přihrál Matěji Makovcovi, který z pravé strany geniálním pasem našel před bránou volného Lukáše Kachlíře, jehož rána z voleje z mírného úhlu na levé straně zapadla do volného koutu u přední tyčky, kam se brankář Pavlíček nestihl včas přesunout.

A už v 16. minutě šli Čelanského svěřenci do dvoubrankového vedení! Marek Čapek nabil z pravého kruhu Dominiku Vaněčkovi, jenž si popojel blíž k bráně a z úhlu na pravé straně prostřelil brankáře Pavlíčka k přední tyčce. V 18. minutě bylo v havlíčkobrodském táboře ještě veseleji! Šimon Svoboda sice z mezikruží netrefil bránu, ale odražený puk od hrazení zachytil Dominik Vaněček a naservíroval ideální pas před brankoviště na hůl Marka Machoty, který z voleje mířil přesně. Bruslaři si tak odvezli do kabiny tříbrankový náskok.

Druhá třetina dlouho moc hokejové parády nenabízela a na první pořádnou šanci se čekalo až do 26. minuty. Kachlíř poslal hezkou nahrávku před bránu, kde střílel z mírného úhlu na pravé straně Partl, ale jeho střelu k přední tyčce skvěle vyrazil brankář Pavlíček. Zhruba v půlce zápasu měl dobrou příležitost na své hokejce kapitán Čapek, zblízka však vyprášil jen výstroj připraveného gólmana Pavlíčka. S nepořízenou se potázal i Tecl, jenž po nádherném pasu pelášil sám na bránu, ale jeho projektil zblízka skončil jen v Pavlíčkově náruči.

Soubor z Kotliny dál tahal za delší konec pomyslného provazu a ve 35. minutě se dočkal páté vstřelené branky. Matěj Makovec při útočné kombinaci přihrál na modrou čáru Miroslavu Dubnovi, jehož svižná střela zápěstím zapadla přesně k tyčce. Havlíčkův Brod měl zápas plně pod kontrolou a soupeři toho dovoloval jen hodně málo. Do kabin se tak šlo za jednoznačného stavu 5:1.

Havlíčkův Brod naskočil do třetí periody aktivněji a dostával se do šancí. Tu největší mel na holi T. Svoboda, jenž se hezkým bruslařským manévrem prosmýkl až před bránu, ale z bezprostřední blízkosti o kousek minul pravou Pavlíčkovu tyčku. Šancí se však rodilo jako šafránu. Domácí se soustředili hlavně na poctivou defenzivu a Jaroměř se při hře do plných horko těžko prosazovala. Parta z Kotliny si potom zahrála dlouhou přesilovku pět na tři a zvýšila už tak svůj komfortní náskok. Matěj Makovec přiťukl kus černé gumy na modrou čáru Miroslavu Dubnovi, jenž ještě naservíroval kotouč vedle sebe stojícímu Lukáši Kachlířovi, jenž po mohutném nápřahu krásnou ranou z první propálil vše, co mu stálo v cestě.

V 55. minutě udeřili mladí Bruslaři už posedmé. Jakub Mečiar tvrdou ranou z levého kruhu trefil Pavlíčkův beton, David Tecl chytil odražený puk a vybídl ke skórování Marka Machotu, který odrazem o brankáře Jaroměře dostal kotouč na místo určení. Východočeši čelili stále velkému tlaku svého soka a gólman Pavlíček měl i nadále plnou výstroj práce. Na skóre už se nic nezměnilo a Havlíčkův Brod tak slavil zisk všech tří bodů za jednoznačnou výhru 7:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Čapek 0 1 1 0 2
Miroslav Duben 1 2 3 0 0
Tadeáš Franc 0 0 0 0 0
Lukáš Kachlíř 2 0 2 0 0
Marek Machota 2 0 2 0 2
Matěj Makovec 1 3 4 0 0
Jakub Mečiar 0 1 1 0 0
Nicolas George Partl 0 0 0 0 0
Jan Rasocha 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 1 1 0 0
Tomáš Svoboda 0 0 0 0 0
Šimon Svoboda 0 2 2 0 0
David Tecl 0 1 1 0 0
Dominik Vaněček 1 2 3 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Eliáš Poustka 60 0 1 0 0 0

Ohlasy k utkání

BAR3. kolo, pátek 7.4.2023 od 15:00
7:1
(4:1, 1:0, 2:0)
Havl. Brod - Jaroměř
9. třída

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Makovec (Š. Svoboda, P. Suchý), 13. L. Kachlíř (Makovec, Duben), 16. Vaněček (Čapek), 18. Machota (Vaněček, Š. Svoboda), 35. Duben (Makovec, Vaněček), 54. L. Kachlíř (Duben, Makovec), 55. Machota (Tecl, Mečiar) – 11. Petiška (Urlich, Burian). Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Jaroslav Žák, Martin Klouda. Vyloučení: 2:5. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 7:1.

Sestavy

Havl. Brod

Poustka (Petr) – Š. Svoboda, Mečiar, Rasocha, Duben (A), L. Kachlíř – Machota, Tecl, D. Vaněček, P. Suchý, Franc (A), Partl, Makovec, T. Svoboda, Čapek (C)

Jaroměř

Pavlíček (Fajfr) – Křížek (A), Kužela, Bezstarosti, Kukal, Klíma, Syrovátko – Petiška (C), Urlich, Kotyk, Šretr (A), Beránek, Navrátil, Burian, Pavelka, Rubín

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu