7. 10. 2023 | Ladislav Vácha, Milan Sochor

Dvoubrankové vedení nestačilo, Bobři zvítězili po nájezdech

Bruslaři měli skvělý vstup do zápasu, v první třetině si vypracovali dvoubrankové vedení. Jenže po přestávce o něj přišli a ve třetí periodě se domácí dostali dokonce do vedení. Broďáci vyrovnali krátce před koncem základní hrací doby díky využité přesilovce, bonusový bod ovšem vybojovali v desáté sérii nájezdů Bobři.

Havlíčkův Brod se už chvíli po začátku zápasu musel bránit v oslabení, když obránce Kerber vyhodil puk mimo hřiště. Bobři si vytvořili jednu velkou šanci, když z levého kruhu nebezpečně vypálil Pokorný, ale brankář Novák podržel svůj tým. Bruslaři udeřili už ve 4. minutě. Milan Valášek vyhrál v útočném pásmu vhazování na Marka Kopice, jenž našel mezi kruhy Marka Tecla, jehož pěkná zápěstní rána zapadla přesně pod víko. Hosté potom ustáli další oslabení, ale do gólovky se probil Pokorný, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti skvěle vyrazil betony gólman Novák.

Na druhé straně hřiště dostal Valáškův útok soupeře pod tlak a pozornost brankáře Ševců postupně prověřili svými projektily Tecl, Kopic i Valášek. Neuspěl ani Voříšek, který hned po vhazování hledal z levé strany mezírku mezi betony Ševců, ale bez úspěchu. Důrazně o sobě dal vědět i Finsterle, jehož dělovka z levého kruhu po buly prosvištěla kousek vedle protějšího horního rohu brodské brány. Ve 14. minutě šli Kraučukovi svěřenci do trháku. Marek Tecl předal ještě v obranném pásmu puk Marku Kopicovi, který se po pravém křídle rozjel k velkému sólu. Zprava si šikovně nabruslil až do mezikruží a skvostnou ranou zavěsil přesně pod horní tyčku.

(Video: czechicehockey.tv)

Broďáci byli směrem dopředu nebezpečnější než jejich soupeř, ale Valaši také dokázali zahrozit. Při další jejich přesilovce nebezpečně tečoval puk před bránou Sviták a brankář Novák měl i štěstí, že ho kotouč trefil přímo do pravého betonu. Při vlastním oslabení zahrozil dobře hrající Kopic, bekhendem však z mezikruží nastřelil jen betony Ševců. V závěru úvodní dvacetiminutovky pálil zblízka Melenovský, ale vylámal si zuby na Novákových betonech. Střelecké štěstí nepřálo ani Valáškovi. Po hezké kombinaci v útočném pásmu střílel před brankovištěm jen do betonů.

Hned na začátku prostřední části se mohli Bruslaři ještě víc uklidnit třetím gólem. Valášek po narážečce se svým spoluhráčem střílel z bezprostřední blízkosti, ale jeho zakončení vyrazil gólman Ševců na poslední chvíli ramenem do ochranné sítě. V podstatě hned z protiútoku stihl partu z Kotliny krutý trest. Nahození Jakuba Velikovského od modré čáry brankář Novák vyrazil a poradil si i s první dorážkou Marka Melenovského, ale na druhé zakončení z jeho hole už byl krátký. Hostům mohl vrátit dvoubrankový náskok Voříšek, jenž po vyraženém nahození Kerbra pálil z bezprostřední blízkosti, ale gólman Ševců se rychle přesunul v brankovišti a zakročil.

Ve 28. minutě se radovalo Valašské Meziříčí z vyrovnání. Dominik Pokorný nabil do pravého kruhu Richardu Lissovi, jehož projektil brankář Novák vyrazil betony jen k Danielu Stodůlkovi, který už měl snadnou práci uklidit kotouč do odkrytého koutu brány. Hezkou individuální akcí se zanedlouho prezentoval Holenda. Zpoza brány se protáhl až před gólmana Ševců, ale nepřehodil jeho betony. Ve 38. minutě mohli dokonat Bobři obrat. Vávra hledal svým pasem u vzdálenější tyčky najíždějícího Kozubíka, který však trestuhodně minul odkrytou bránu. Stav tak byl po druhé siréně nerozhodný 2:2.

Plškova družina nevyužila v úvodu třetí periody přesilovku a stejná výhoda se nabídla vzápětí i Bruslařům. Jenže ti málem inkasovali, když jim pláchl do samostatného úniku Kozubík. Situaci pro havlíčkobrodské barvy zachránil až brankář Novák, který si poradil s blafákem do bekhendu. Po Valáškově přihrávce měl pak šanci Tecl, z mírného úhlu na levé straně však neprotlačil puk k přední tyčce přes skvěle chytajícího gólmana Ševců. Tecl patřil k nejlepším brodským hráčům a dál nebezpečně hrozil. Jeho dělovku z voleje, kterou vypustil z levého kruhu, zmařil parádním semaforem brankář Ševců.

V 55. minutě usedl na lavici hanby Kopic a Bobři nabídnutou přesilovku využili k obratu. Melenovský zadovkou v levém kruhu přistrčil puk Tomášovi Vávrovi, který po mohutném nápřahu práskl vší silou do puku, který skončil v protější šibenici. S blížím se závěrem zápasu si Bruslaři vytvořili velký tlak, který nabíral na intenzitě a ještě ho umocnila 24 sekund dlouhá přesilovka 5 na 3. V čase 58:32 se hosté dočkali zasloužené odměny. Roman Čermák přiklepl puk Milanu Valáškovi, jenž si z pravého kruhu vybruslil na okraj kruhů a tvrdou ranou propálil brankáře Ševců, kterému havlíčkobrodští hráči velmi dobře zaclonili výhled.

Utkání dospělo až do prodloužení, v němž si oba týmy vytvořily slibné šance. Nejdříve zakončoval z levého kruhu Křehlík, ale jen protáhl levý beton gólmana Ševců. Na druhé straně čaroval i brankář Novák, který zlikvidoval nebezpečnou střelu Romančíka zblízka. O vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich poslal Havlíčkův Brod do vedení hezkým blafákem Tecl, ale z řad Bobrů vyrovnal Lukáš Finsterle a bonusový bod vystřelil domácím až v desáté sérii Dominik Pokorný. Broďáci si tak domů odvezli alespoň bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Roman Čermák 0 1 1 1 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 -1 0
Michal Kerber 0 0 0 0 4
Marek Kopic 1 1 2 1 2
David Košťál 0 0 0 -1 0
Tomáš Křehlík 0 0 0 0 0
Jan Novák 0 1 1 0 0
Filip Pártl 0 0 0 -1 2
Daniel Pavelec 0 0 0 0 0
Marek Tecl 1 1 2 1 2
Dominik Vacík 0 0 0 -1 2
David Vala 0 0 0 1 0
Milan Valášek 1 2 3 1 0
Luboš Voříšek 0 0 0 0 0
Martin Zych 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 65 33 3 30 90,91 0 0

Ohlasy k utkání

5. kolo, sobota 7.10.2023 od 17:00
Zimní stadion Valašské Meziříčí
4:3sn
(0:2, 2:0, 1:1 - 0:0)
Valašské Meziříčí - Havl. Brod
2. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 21. Melenovský (Velikovský, Kozubík), 28. Stodůlka (Liss, Pokorný), 56. Vávra (Melenovský, Holomek), rozh. náj. Pokorný – 4. Tecl (Kopic, Valášek), 14. Kopic (Tecl, Valášek), 59. Valášek (Čermák, J. Novák). Rozhodčí: Blaha – Kučera, Voznička. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 33:43 (14:15, 10:12, 7:14 - 2:2). Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3sn.

Sestavy

Valašské Meziříčí

Ševců (Slovák) – Velikovský, Holomek (C), Foltýn, Kočí, Sviták, Liss, Holiš – Melenovský, Vávra, Kozubík – Martinec, Romančík, Finsterle (A) – Pokorný, Vavřík (A), Stodůlka – M. Urban, Martiník, Kuchařík

Havl. Brod

Č. Novák (Nedvěd) – J. Novák (C), Zych, Vala, Čermák (A), D. Vacík, Kerber – Tecl, Valášek, Kopic – Košťál, Pártl, Holenda – Pavelec, Křehlík, Voříšek (A) – Dymák

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu