18. 10. 2023 | Ladislav Vácha, Milan Sochor

Bruslaři otočili skóre ve třetí třetině. Výhru na Technice režíroval dvougólový Endál

Domácí se ujali vedení hned v první třetině. Přestože čelili palbě Havlíčkova Brodu, hubený náskok se jim dlouho dařilo držet. Bruslaři střeleckou převahu přetavili v branku až ve třetí periodě. Díky dvěma gólům Lukáše Endála otočili skóre a z Brna vezou všechny tři body.

Technika měla už po čtrnácti sekundách hry k dispozici první přesilovou hru po faulu Tecla, jenže vůbec se při ní nedostala k ohrožení havlíčkobrodské brány a hosté se v pohodě ubránili. Bruslaři se snažili o útočnou a aktivní hru, z čehož vytěžili střely Vacíka, Dymáka a Tecla. Gólman Nešpůrek však všechny střelecké pokusy dokázal zlikvidovat svými betony. Naopak domácí otevřeli gólový účet zápasu hned ze své první větší šance. Lukáš Kaukič přebral pas od Karla Benýška, zatáhl kotouč po pravé straně do útočného pásma a našel mezi kruhy najíždějícího Sebastiana Bartese, jenž si popojel blíž k bráně a bekhendem trefil mezírku mezi Maláčovými betony.

(Video: czechicehockey.tv)

Zanedlouho ujeli Brňané do přečíslení a z mezikruží nebezpečně vypálil Vašíček, kterého vychytal brankář Maláč. Havlíčkův Brod následně získal kotouč a vysunul do samostatného úniku Tecla, jenž zblízka neprostřelil brankáře Nešpůrka. Z pravého kruhu potom provětral pravý Maláčův beton Pospíšil a na druhé straně dvakrát střílel z blízkosti modré čáry Čermák, ale vylámal si zuby na pozorném Jakubu Nešpůrkovi. Zanedlouho se na útočné modré čáře srazili dva hráči Techniky a sám na bránu soupeře se hnal Pavelec, který nestihl zakončit kvůli Bartesovu faulu.

Při přesilovce zachytil vyhození domácích na modré čáře Valášek a z vrcholu kruhů napálil dobře postaveného gólmana Nešpůrka. Blízko gólové radosti byl po zblokované střele Endála kapitán Bruslařů Kuchta, jemuž kotouč při dorážce zblízka skákal a nepřekonal padajícího brankáře Nešpůrka. S blíží se první sirénou tlak bojovníků z Kotliny narůstal a celek z moravské metropole byl zatlačen do hluboké defenzivy. Zpoza brány poslal Tecl dobrou nabídku Kopicovi, jemuž však střela nesedla a skončila na Nešpůrkově výstroji.

Broďáci dohrávali na začátku prostřední části zbytek přesilové hry a jen kousek jim chyběl ke kýženému vyrovnání. Tecl vyprášil Nešpůrkovy betony, následně z levého kruhu dorážel neúspěšně Pártl a neujala se vzápětí ani rána Endála z mírného úhlu na pravé straně. Práci měl i brankář Maláč, který si poradil s Tomaníkovou střelou z prostoru pravého kruhu. Technika si pak znovu zahrála v početní výhodě a mohla jít do dvoubrankového vedení. Na modré čáře práskl do puku obránce Dufek, který zazvonil na pravou Maláčovu tyčku.

Kraučukovi svěřenci však byli aktivnější a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Jednu z nich měl po Endálově nahrávce na holi Kuchta, jehož rána bez přípravy z mezikruží jen o kousek minula zařízení. Vzápětí hledal Dymák z levého křídla před bránu najíždějícího Pavelce, který na prudký pas o kousek nedosáhl. Havlíčkobrodský soubor i nadále diktoval tempo hry, jenže vypadalo to, jako kdyby pro něj byla brána Techniky zakletá. Při přesilovkách zakončoval dvakrát Čermák, z mezikruží a od modré čáry ale jen protáhl lapačku výborně chytajícího Jakuba Nešpůrka. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Hosté se dál hnali za vyrovnáním jako buldoci a v úvodu třetí periody se konečně dočkali. Ve 45. minutě domácí pokazili rozehrávku u své brány, kotouč zachytil u pravého mantinelu útočného pásma Lukáš Endál najel si s ním do pravého kruhu a zápěstním projektilem zazvonil na bližší tyčku, od níž se hrací předmět odrazil o záda gólmana Nešpůrka a skončil za brankovou čarou. Zanedlouho mohl dokonat obrat Valášek, ale jeho nadějné zakončení z mezikruží vytlačil jeden z hráčů domácích do ochranné sítě.

Rechova družina se musela ze všech sil bránit a málem ji stihla pohroma. Dvořák trefil z vrcholu kruhů tyčku, odražený puk napálil do brankáře Nešpůrka Pártl a z pokračujícího útoku nepřálo střelecké štěstí ani Endálovi. Brňané byli sice pod velkým tlakem, ale trpělivě vyčkávali na každou příležitost k nebezpečným protiútokům. V obrovské šanci potom pohořel Bureš, když z nepřehledné skrumáže před bránou mířil jen do Nešpůrkových betonů. Domácí měli na začátku druhé půlky třetí třetiny velkou možnost vzít si zpět ztracené vedení při minutu a 23 sekund dlouhé přesilovce 5 na 3.

Broďáci se dlouho s naprostým přehledem bránili, ale v úplném závěru jejich oslabení měli i dávku potřebného štěstí, když Masař z prostoru mezi kruhy nastřelil tyčku brodské brány. Už při hře pěti proti pěti vystřelil nebezpečně zblízka Tomaník, gólman Maláč se však dobrým zákrokem vyznamenal a v těžké chvíli podržel svůj tým. Na druhé straně ledového kolbiště vystřihl nádherné sólo Kuchta, který si elegantní kličkou obhodil protihráče a pelášil sám na gólmana Nešpůrka, který však vytasil geniální zákrok lapačkou.

Rozhodující moment utkání přišel v čase 56:00. Havlíčkův Brod odrazil soupeřův útok a zkušený bek Jan Novák rychle otočil hru přihrávkou přes střední pásmo na pravou stranu, kde už byl připravený Lukáš Endál. Obávaný kanonýr Bruslařů předvedl svou typickou akci, když na pravém křídle nabral rychlost, natlačil se za protihráčem až před bránu a z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného brankáře Nešpůrka. Hosté si tentokrát pohlídali i úplný závěr duelu a slavili zisk veledůležitých tří bodů za těsnou výhru 2:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bureš 0 0 0 0 0
Roman Čermák 0 0 0 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 1 0
Filip Dymák 0 0 0 0 0
Lukáš Endál 2 0 2 2 0
Vojtěch Holenda 0 0 0 0 0
Marek Kopic 0 0 0 0 0
Tomáš Křehlík 0 0 0 0 2
Petr Kuchta 0 0 0 0 2
Jan Novák 0 1 1 0 0
Filip Pártl 0 0 0 2 0
Daniel Pavelec 0 0 0 0 0
Marek Tecl 0 0 0 -1 2
Dominik Vacík 0 0 0 0 0
David Vala 0 0 0 1 2
Milan Valášek 0 0 0 -1 0
Luboš Voříšek 0 0 0 1 0
Martin Zych 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Maláč 60 21 1 20 95,24 0 0

Ohlasy k utkání

8. kolo, středa 18.10.2023 od 18:30
Sportcentrum Lužánky
1:2
(1:0, 0:0, 0:2)
Technika Brno - Havl. Brod
2. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 8. Bartes (Kaukič, Benýšek) – 45. Endál, 56. Endál (J. Novák). Rozhodčí: Sico – Bartoň, Frais. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 38. Střely na branku: 21:45 (8:18, 6:14, 7:13). Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Sestavy

Technika Brno

Nešpůrek (Šembera) – P. Vašíček, Kališ, M. Dufek (C), Lašák, K. Holík, Úlehla, Kubica, Fornál – Kaukič, Bartes, Benýšek (A) – Masař, Pospíšil (A), T. Pigl – Picka, Tomaník, Račický – Harmim, Vyroubal.

Havl. Brod

Maláč (Č. Novák) – J. Novák (A), Zych, Dvořák, Vala, D. Vacík, Čermák – Tecl, Valášek, Kopic – Endál, Pártl, Křehlík – Bureš, Kuchta (C), Voříšek (A) – Pavelec, Dymák, Holenda

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu