17. 1. 2024 | Ladislav Vácha, Milan Sochor

Bruslaři odskočili Technice. V Brně rozhodl v prodloužení Marek Tecl

Havlíčkobrodští hokejisté začali skvěle. Vypracovali si dvoubrankové vedení a soupeře téměř k ničemu nepustili. Pak ale po vlastních chybách vrátili Techniku do hry. Přestože Brno otočilo skóre, Bruslaři se nesesypali. O svém vítězství rozhodli v prodloužení.

Havlíčkův Brod naskočil do důležitého zápasu naprosto pohádkově a už ve 2. minutě otevřel gólový účet. U nahození Jana Kuchty do útočného pásma byl jako první Marek Kopic, udržel dotírajícího protihráče za zády a narýsoval přesný pas na hůl Lukáše Endála, jenž z mírného úhlu na pravé straně z voleje propálil brankáře Šurého. Domácí si potom zahráli přesilovku, ale Bruslaři se v pohodě ubránili a svého soupeře do větší šance nepustili. A co víc, v 8. minutě šli do trháku! Jiří Benák od levého mantinelu nahodil kotouč směrem na bránu a šikovnou tečí zblízka skóroval pohotový Marek Kopic.


(Video: czechicehockey.tv)

Kraučukovi svěřenci hráli v úvodní dvacetiminutovce opravdu parádně. Měli skvělý pohyb, velmi dobře bránili, Techniku takřka k ničemu nepouštěli a kotouč rychle dostávali pryč ze svého pásma. Navíc byli aktivní i směrem dopředu. Dokonale to demonstroval aktivní Kopic, jehož svižná rána z levého kruhu mířila k protější tyčce, ale gólman Šurý podržel svůj tým. Zanedlouho vykouzlil výstavní pas za obrannou řadu soupeře J. Novák a Valášek se díky tomu dostal do samostatného úniku, při němž však o kousek minul bránu. Zahanbit se nechtěli nechat ani Brňané, ostrá rána rozjetého Pospíšila z pravého kruhu však prosvištěla těsně nad brodskou bránou. Domácí pak chybovali při rozehrávce a z osy hřiště vypálil Pártl, ale našel jen Šurého náruč. Do kabin se tak šlo za stavu 0:2.

Soubor z Kotliny pokračoval v dobrém výkonu i po přestávce a dál hrozil ze slibných šancí. Po podklouznutí hráče domácích pelášil Tecl sám na brankáře Šurého, jenže vylámal si zuby na jeho betonech. Technika mohla snížit ve 26. minutě, když se v hojném počtu natlačila před brankoviště a probila se do koncovky, ale hosty podržel bravurním zákrokem betony Č. Novák. Zanedlouho o sobě dal znovu hodně vědět všudybyl Tecl, který se z pravé strany prosmýkl až před bránu, jenže bekhendem neprostřelil gólmana Šurého.

Celek z moravské metropole se nakonec dočkal gólové radosti v čase 27:02. Hosté se dopustili první větší chyby a Erik Pospíšil při přečíslení dvou na jednoho dokázal přes bránícího J. Kuchtu nabít před bránu volnému Tomáši Piglovi, jehož pohotová střela z první zapadla za Novákova záda. Bruslařům mohl vrátit dvoubrankový náskok Kopic, jeho pumelice z pravého kruhu však skončila na výstroji dobře chytajícího Šurého. Ve 33. minutě bylo vyrovnáno, když Sovy využily přesilovou hru. Dělovku Tomáše Pigla vyrazil gólman Novák betony k Tobiášovi Handlovi, jehož dorážku dokázal skvěle zneškodnit, ale důrazný Erik Pospíšil nadvakrát došťouchal hrací předmět za brankovou čáru.

Broďáci si vzali zpět ztracené vedení už ve 35. minutě. Adam Dvořák poslal do protiútoku Filipa Pártla, který při přečíslení dvou na jednoho předložil ideální přihrávku před brankoviště najíždějícímu Marku Kopicovi, který prudkou střelou chladnokrevně zavěsil pod horní tyčku. Havlíčkobrodské vedení však trvalo jen 23 sekund! Tobiáš Handl přihrál zpoza brány do prostoru mezi kruhy Tomáši Piglovi, jenž si rychle přehodil puk z bekhendu na forhend a chirurgicky přesným zápěstním projektilem vyrovnal. Hosté potom sehráli špatně přesilovou hru a naopak při oslabení mohli děkovat brankáři Novákovi, který těsně před druhou sirénou vytáhl několik povedených zákroků.

Havlíčkobrodská družina v úvodu třetí periody dobře bránila při zbytku přesilové hry Techniky, ale domácí přeci jen dokonali těsně před návratem vyloučeného Dvořáka na led obrat. Sražená nahrávka Karla Benýška doputovala před brankoviště na hůl Tomáše Martince, který povedeným bekhendovým zakončením překonal brankáře Nováka, jenž přes dva hráče neviděl zhola nic. Bruslaři zanedlouho navíc přišli o útočníka Havláta, kterého u hrazení zranil obránce Kališ. Hosté si při následné přesilovce vytvořili obrovský tlak, gólman Šurý však svůj tým v těžkých chvílích podržel.

Havlíčkův Brod i nadále na hrací ploše jednoznačně dominoval a hnal se za kýženým vyrovnáním. Dobrý pas obdržel zpoza brány Endál, ale před brankovištěm byl tísněný a rána z voleje mu nesedla ani zdaleka tak, jak by v danou chvíli potřeboval. Bruslaře to však dlouho mrzet nemuselo, protože v 51. minutě slavili zasloužené vyrovnání. Luboš Voříšek odvedl kus dobré práce, když zpoza brány nabil mezi kruhy Lukášovi Burešovi, který fantastickým příklepem vymetl levý horní roh Šurého svatyně.

Broďáci si potom vytvářeli neskutečné příležitosti. Endálovu bekhendovou ránu z pravé strany vyrazil brankář Šurý k Teclovi, který však z dorážky napálil jen dobře postavenou maskovanou oporu Techniky. Právě famózně hrající Tecl měl vzápětí další gólovku, když se protáhl před soupeřovu bránu, kde byl úplně sám, ale ztroskotal na pozorném gólmanovi Šurém. I další havlíčkobrodské šance zůstaly nevyužity a za nerozhodného stavu 4:4 se šlo do prodloužení. To však trvalo jen 42 sekund! Přihrávku Jana Nováka zachytil Milan Valášek, ve velké rychlosti se protáhl po pravém křídle do útočného pásma a vymyslel geniální přihrávku před brankoviště na Marka Tecla, jenž z voleje vystřelil hostům naprosto zaslouženě bonusový bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benák 0 1 1 1 2
Lukáš Bureš 1 0 1 1 0
Adam Dvořák 0 1 1 2 2
Filip Dymák 0 0 0 1 0
Lukáš Endál 1 0 1 2 2
Robert Havlát 0 0 0 -1 0
Marek Kopic 2 1 3 2 0
David Košťál 0 0 0 -1 0
Matěj Krejčí 0 0 0 -1 0
Jan Kuchta 0 2 2 1 0
Jan Novák 0 1 1 3 0
Filip Pártl 0 1 1 2 0
Marek Tecl 1 0 1 1 0
Dominik Vacík 0 0 0 -1 0
Milan Valášek 0 1 1 0 0
Luboš Voříšek 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 61 28 4 24 85,71 0 0

Ohlasy k utkání

30. kolo, středa 17.1.2024 od 18:30
Sportcentrum Lužánky
4:5p
(0:2, 3:1, 1:1 - 0:1)
Technika Brno - Havl. Brod
2. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 28. Pigl (Pospíšil, Handl), 33. Pospíšil (Handl, Pigl), 35. Pigl (Handl, Pospíšil), 42. Martinec (Benýšek, Úlehla) – 2. Endál (Kopic, J. Kuchta), 8. Kopic (Benák, J. Kuchta), 35. Kopic (Pártl), 51. Bureš (Voříšek, Dvořák), 61. Tecl (Valášek, J. Novák). Rozhodčí: Jiří Škach – Marek Bubela, Tomáš Kučera. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 61. Střely na branku: 28:43 (7:13, 15:15, 6:14 - 0:1). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:5p.

Sestavy

Technika Brno

Šurý (Nešpůrek) – Fajmon, Kališ, Úlehla, Fornál, Vašíček, Holík, Remta – Pospíšil (A), Harmim, Pigl – Bartes, Handl, Račický – Vach, Martinec, Masař – Benýšek (C), Picka

Havl. Brod

Č. Novák (Nedvěd) – J. Novák (C), Dvořák, J. Kuchta, Benák, Vacík, Krejčí – Tecl, Dymák, Bureš – Endál, Pártl, Kopic – Havlát, Valášek (A), Košťál – Voříšek (A)

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu