6. 10. 2023 | Štěpán Ondráček

Drama s Třemošnou! Junioři rozhodli duel s nováčkem v samém závěru

V rámci sedmého kola Ligy juniorů přivítali mladí Bruslaři na ledě Kotliny nováčka soutěže – Třemošnou. Meteor hrál houževnatě a nenechal domácímu týmu nic zadarmo. Po čtyřiceti minutách byl smírný stav 2:2. O vítězi zajímavého klání rozhodla třetí třetina, kde Adamovi svěřenci ukázali pevnější nervy.

První dvacetiminutovka nabídla bojovný hokej z obou stran, ani jeden z týmů si nedaroval více prostoru. Gólmani Novák se Ženíškem toho na práci moc neměli, když ano, tak si se střelami ze střední vzdálenosti poradili. Havlíčkův Brod ani Třemošná nevyužily přesilové hry. Bruslaři měli možnost dokonce dvojnásobné přesilovky, ale puk za záda Ženíška nedostali. Do kabin se šlo tedy za bezbrankového stavu.

Úvod prostřední části vyšel Havlíčkobrodským na výbornou, neboť se ve 24. minutě ujali vedení. Jankova střela se odrazila od zadního mantinelu k Yannicku Windeggerovi, který trefil poloprázdný kout branky. Bruslaři potom přežili oslabení, ale několik okamžiků poté inkasovali vyrovnávající gól. Matoušek vystihl rozehrávku obrany, předložil puk Matyáši Krasanovskému, a ten propašoval puk mezi Novákovými betony. Oba výběry si potom vyměnily šance, jenže stav zápasu se nezměnil. Stejně jako na konci prostřední části, kdy Bruslaři marně ostřelovali branku Ženíška.

Havlíčkův Brod mohl navázat na po vedený vstup ze druhé třetiny i v poslední části hry, ale Janko neměl seřízená mířidla. Ve 46. minutě se toho na ledě událo mnoho. Nejprve Koubek nechal vyniknout Ženíška, který doslova ukradl jistý gól. Aby z následného protiútoku Třemošná otočila skóre zápasu na svoji stranu. Jiří Beníšek nahodil kotouč od zadního mantinelu před branku, tam si ho smolně za svá záda srazil Novák. Radost soupeře netrvala dlouho, jelikož Bruslaři přišli s rychlou odpovědí.

Skvělá souhra při protiútoku dva na jednoho zaznamenala dvojice Kryštof Chymo s Matějem Vildomcem, druhý jmenovaný uklidil puk za bezmocného Ženíška. Jak se hrací doba krátila, tak oba týmy přidaly v útočných manévrech, góly z toho nebyly. Všechno změnila 58. minuta utkání. Krejčí našel za bukem skrytého Lukáše Nového, a ten nikým neatakovaným překonal gólmana Třemošné. Meteor v závěru zkusil vyrovnat v šesti, ale odvážný tah potrestal Tadeáš Koubek.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Arkadij Bjakov 0 0 0 0 0
Matěj Fiala 0 0 0 0 0
Kryštof Chymo 0 1 1 0 0
Michal Janko 0 2 2 0 0
Tadeáš Koubek 1 1 2 0 0
David Krejčí 0 1 1 0 0
Jan Kuchta 0 1 1 0 4
David Machač 0 0 0 0 0
Max Machovský 0 0 0 0 0
Jonáš Novotný 0 0 0 0 0
Lukáš Nový 1 0 1 0 0
Hynek Peš 0 0 0 0 2
Matěj Pražák 0 0 0 0 0
Jan Vaněček 0 0 0 0 0
Matěj Vildomec 1 0 1 0 2
Yannick Windegger 1 0 1 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Josef Novák 60 0 2 0 0 0

Ohlasy k utkání

7. kolo, pátek 6.10.2023 od 19:45
Zimní stadion Kotlina
4:2
(0:0, 1:1, 3:1)
Havl. Brod - Třemošná
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 24. Windegger (Janko, Koubek), 47. Vildomec (Chymo), 58. Nový (Krejčí, Kuchta), 60. Koubek (Janko) – 28. Krasanovský (Matoušek), 46. Beníšek (Beran). Rozhodčí: Jakub Jančí – Marek Tichý, Jakub Kučera. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 201. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

Sestavy

Havl. Brod

Novák (Sigmund) – Pražák, Kuchta (C), Byakov, Vaněček, Vildomec, Chymo, Novotný – Windegger, Koubek, Janko (A) – Nový, Krejčí (A), Peš – Fiala, Machovský, Machač.

Třemošná

Ženíšek (Smola) – Hnát, Malý, Matoušek, Holubec, Bláha, Prošek (A), Skala – Krasanovský (C), Beníšek, Matějka, Sieger, Pluhař, Šmíd, Beran, Kaiser, Routa, Reiser, Albrecht.

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu