12. 1. 2024 | Ladislav Vácha

Juniorka nestačila v Kotlině zběsilému kvapíku Slavie, schytala desítku a utrpěla nejvyšší porážku v sezoně

Havlíčkobrodští junioři poměřili v pátek večer na ledě Kotliny síly se Slavií Praha, která je aktuálním lídrem celé soutěže. Sešívaní potvrzovali od úvodního vhazování roli papírového favorita a základ svého vítězství položili už v úvodní dvacetiminutovce, kterou vyhráli 3:0. Pražané v prostřední části přidali další čtyři góly a ve třetí periodě nasázeli mladým Bruslařům další tři. Završili tak desítku a do Edenu si odvezli naprosto zaslouženě všechny tři body. (Foto: Luboš Vácha)

Slavia prožila vstup do zápasu jako z říše snů a už ve 2. minutě se ujala vedení. Havlíčkobrodská defenziva trestuhodně zaspala a nechala před bránou volné hned dva soupeřovy hráče. Toho využil Martin Vašíček a přihrál Ernestsu Krumsovi, jehož přiťuknutí pohodlně doklepl za záda brankáře Černého osamocený Vojtěch Polák. Sešívaní byli i nadále o něco aktivnější, za což sklidili zasloužené ovoce v 11. minutě. Nikolas Filip založil z obranného pásma útočnou akci, když předal kotouč rozjetému Jakubu Grešlovi, který při přečíslení dvou na jednoho nabil do pravého kruhu Richardu Štípkovi, jehož tvrdá rána zapadla přesně ke vzdálenější tyčce.

Mladí Bruslaři mohli odpovědět při přesilovce, ale paradoxně při ní málem inkasovali potřetí. Sander při přečíslení posunul kotouč na Richarda Štípka, jemuž však v klíčové chvíli hrací předmět uskočil a útočník Pražanů tak vůbec nemohl zakončit. Havlíčkobrodská družina se snažila s nepříznivým stavem něco udělat, jenže horko těžko hledala recept na dobře organizovanou obranu soupeře.

A když už se probila do zakončení, nebyla v koncovce přesná tak, jak by potřebovala. Pouhých deset sekund před první sirénou udeřili hosté potřetí. Ernests Krums přihrál do levého kruhu Martinu Vašíčkovi, po jehož chirurgicky přesném pasu sice nejdříve Daniel Kříženecký pálil jen do Černého betonů, ale dostal se k dorážce a ze vzduchu sklepl kus černé gumy do brodské brány.

Broďáci zaspali začátek druhé třetiny, když už v čase 21:06 obdrželi další gól. Hosté vystihli nepřesnou havlíčkobrodskou rozehrávku, Daniel Kříženecký hodil z velkého úhlu puk před bránu a od stehna Martina Vašíčka se kus černé gumy odrazil za záda bezmocného brankáře Černého. Ze hry uplynulo jen 41 sekund a sešívaní znovu zvedali ruce nad hlavu. Jakub Dráb přihrál do rohu útočného pásma Mikuláši Janouškovi, jehož chytrou nahrávku před bránu dokonale zužitkoval pohotovou střelou Karel Sander. V brodském brankovišti pak došlo ke změně, Adama Černého vystřídal jeho kolega Josef Novák.

Fanouškům v ochozech Kotliny se nabízel stále podobný obrázek hry. Soubor z Kotliny se snažil vstřelit alespoň čestnou branku, jenže jeho ofenzivní snaha se i nadále rozbíjela o zodpovědnou obranu celku z Edenu. Adamovi svěřenci potom nevyužili přesilovou hru, zatímco hosté zanedlouho naložili se stejnou výhodou o poznání lépe. Adam Vosmík poslal kotouč na modrou čáru Jakubu Sýkorovi, který vystřelil a kotouč doplachtil až za záda brankáře Nováka, který měl zřejmě zakrytý výhled. Ve 38. minutě putoval za katr brodský útočník Nový a Slavia opět trestala. Daniel Kříženecký přiťukl kotouč na modrou čáru Filipu Hronovi, jenž z voleje po mohutném nápřahu propálil vše, co mu stálo v cestě.

Sešívaní pokračovali v kanonádě i ve třetí periodě. Ve 42. minutě havlíčkobrodská obrana znovu zaváhala, Viktor Šámal vypíchl puk pro Martina Vašíčka, jenž z pravého kruhu nabil před bránu úplně volnému Ernestsu Krumsovi, který z voleje propálil bezmocného brankáře Nováka. Martin Vašíček s Ernestsem Krumsem si spolupráci zopakovali už za 21 sekund. Druhý jmenovaný si z levého kruhu v pohodě vybruslil až před bránu a chladnokrevně přišpendlil kotouč pod horní tyčku. Slavia nakonec završila pro soupeře potupnou desítku, když pouhých 25 sekund před třetí sirénou přihrál Jakub Grešl do středního pásma Richardu Štípkovi, který mu v útočném území poslal vrátil puk před bránu, a útočník sešívaných z voleje prostřelil brankáře Nováka. Pražané si tak naprosto zaslouženě odvezli z Kotliny všechny tři body za suverénní výhru 10:0.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Arkadij Bjakov 0 0 0 0 0
Martin Dvořák 0 0 0 0 0
Matěj Fiala 0 0 0 0 0
Kryštof Chymo 0 0 0 0 0
Michal Janko 0 0 0 0 0
Viktor Kotalík 0 0 0 0 0
Filip Kozlík 0 0 0 0 0
David Krejčí 0 0 0 0 0
Jan Kuchta 0 0 0 0 0
David Machač 0 0 0 0 0
Max Machovský 0 0 0 0 0
Patrik Mrtka 0 0 0 0 0
Jonáš Novotný 0 0 0 0 0
Lukáš Nový 0 0 0 0 2
Matěj Pražák 0 0 0 0 0
Jan Vaněček 0 0 0 0 0
Yannick Windegger 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Adam Černý 22 0 5 0 0 0
Josef Novák 38 0 5 0 0 0

Ohlasy k utkání

27. kolo, pátek 12.1.2024 od 19:30
Zimní stadion Kotlina
0:10
(0:3, 0:4, 0:3)
Havl. Brod - Slavia
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Polák (Krums, Vašíček), 11. R. Štípek (Filip, Grešl), 20. Kříženecký (Krums, Vašíček), 22. Vašíček (Kříženecký, Krums), 22. Sander (Janoušek, Dráb), 38. Sýkora (Vosmík, Dráb), 39. Hron (Kříženecký, Vašíček), 42. Krums (Vašíček, Šámal), 42. Krums (Vašíček), 60. Grešl (R. Štípek). Rozhodčí: Martin Vepřovský – Oliver Obr, Jaroslav Štěrba. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Průběh utkání: 0:10.

Sestavy

Havl. Brod

Černý (22. Novák) – Pražák, Kuchta (C), Vaněček, Novotný, Mrtka, Bjakov – Janko (A), Krejčí (A), Windegger – Kotalík, Fiala, Nový – Chymo, Machovský, Machač – Dvořák, Kozlík

Slavia

Tesař (Papež) – Sýkora, Brotánek, Jokl (C), Dráb, Hron (A), Hubinka – R. Štípek, Grešl, Hasman, Polák, Filip, Skalský, Kříženecký, Sander, Vašíček, Krums, Janoušek, Vosmík, Šámal

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu