22. 9. 2023 | Štěpán Ondráček

Třetí zápas, třetí výhra! Dorost srazil v derby třebíčské hvězdy devíti góly

Vynikající vstup do sezony potvrdili dorostenci, kteří na ledě Kotliny přivítali rivala z Třebíče. Začátek utkání byl nervózní, ale Bruslaři zlomili duel v první polovině úvodní třetiny. Třebíč promíchala sestavu, byla houževnatým sokem, ale všechny body zůstaly borcům z Kotliny.

Začátek utkání byl z obou stran pozvolný a Třebíči nepomohla ani první přesilová hra. Kotlina se dočkala první branky v sedmé minutě, kdy se prosadil Matyáš Lédl. Domácí špílmachr objel gólmana a zavěsil puk mezi tři tyče. Bruslaři vtěsnali další dvě branky do rozmezí dvou a půl minul. Po skvělé kombinaci se prosadil Marek Čapek, aby na něj navázal Martin Kouba. Třetí zmíněný se prosadil ranou z první. Třebíč si vzala oddechový čas, ale tempo Bruslařů neoslabilo, naopak šancí navýšit vedení bylo dost.

Chromý nedokázal propasírovat puk pod brankářem. Bílé hvězdy zvýšily důraz v osobních soubojích, čímž se dostaly pod hokejky Havlíčkova Brodu. Resultovalo z toho snížení, a to ve 14. minutě. Po dobré práci a výzvě Kijonka se prosadil Petr Ostrý, který překonal Humplíka. O tři minuty později mohl být rozdíl ve skóre o gól, jenže Rutushniaka vychytal fantastickým zákrokem gólman Bruslařů. Ve skvěle hrající formě Dominik Chromý se prosadil mezi brankářovy betony.

Třebíč přišla do prostřední části s výměnou v brance a byl to dobrý krok. Bílé hvězdy zlepšily hru, byly agresivnější a stav zápasu se dlouho neměnil. Vše mohla změnit 28. minuta a zakončení Čapka, ten ale nepřišel na Melicha. Další trefa padla o čtyři minuty později, kdy se Havlíčkobrodští prosadili v přesilové hře. Čapkův projektil dorazil do sítě Miroslav Duben. Bruslaři navýšili vedení ve vlastním oslabení, když se do vikýře trefil Matěj Kopecký. Stejnou mincí odpověděla Třebíč, když po souhře Matěje Grosse zakončoval mezi Humplíkovy betony Jindřich Lukáš.

Bílé hvězdy korigovaly nepříznivý stav ve 43. minutě, kdy se za stavu čtyři na čtyři prosadil mezi betony střídajícího Štáfla Filip Rous. Hosté potom přezvali iniciativu a gólman Bruslařů měl plné brusle práce. Štáfl stihl reagovat na střelu Grosse a dorážku Kijonka. Bruslaři otupili nápor hostů ve 49. minutě, kdy pobídku Lédla využil Ondřej Suchý. Osmý dílek nenechal na sebe dlouho čekat, když se po dobré spolupráci prosadil Martin Kouba. Oba týmy si vytvořily řadu šancí, ale branky nepadaly. Až v závěru přidali Bruslaři devátou trefu, kdy souhru dva na jednoho využil Dominik Vaněček.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Václav Brožek 0 0 0 0 0
Marek Čapek 1 1 2 0 0
Miroslav Duben 1 1 2 0 0
Jiří Frantl 0 0 0 0 2
Štěpán Hrodek 0 0 0 0 0
Dominik Chromý 1 1 2 0 0
Matěj Kopecký 1 0 1 0 0
Martin Kouba 2 0 2 0 0
Denis Kraučuk 0 0 0 0 0
Matyáš Lédl 1 1 2 0 2
Matěj Makovec 0 3 3 0 0
Jakub Mečiar 0 0 0 0 2
Jan Rasocha 0 0 0 0 0
Ondřej Suchý 1 0 1 0 2
Šimon Svoboda 0 2 2 0 0
Martin Teml 0 0 0 0 0
Dominik Vaněček 1 1 2 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Humplík 40 0 2 0 0 0
Dominik Štáfl 20 0 1 0 0 0

Ohlasy k utkání

3. kolo, pátek 22.9.2023 od 16:00
Zimní stadion Kotlina
9:3
(4:1, 2:1, 3:1)
Havl. Brod - Třebíč
Liga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 7. Lédl (Svoboda), 8. Čapek (Chromý, Vaněček), 10. Kouba (Makovec, Duben), 20. Chromý, 32. Duben (Čapek), 37. Kopecký (Makovec), 49. Suchý (Lédl), 49. Kouba, 58. Vaněček (Makovec, Svoboda) – 14. Ostrý (Kijonka, Prchal), 39. Lukáš (Gross), 43. Rous (Beraczka). Rozhodčí: Martin Vepřovský – Kristýna Hájková, Tomáš Jiruška. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 63. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1, 6:3, 9:3.

Sestavy

Havl. Brod

Humplík (41. Štáfl) – Š. Svoboda, Mečiar, Kopecký, Frantl, Rasocha, Teml (C), Duben – D. Vaněček, Brožek, Kouba, Chromý (A), Čapek (A), Hrodek, Kraučuk, Makovec, O. Suchý, Lédl.

Třebíč

Chalupa (21. Melich) – Rozsypal, Malena, Doležal (A), Pešl, Němec, Hájek, Rous (A) – Lukáš, Houzar, Ratushniak, Ostrý, Prchal, Prokop, Kijonka, Gross (C), Beraczka.

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu