29. 10. 2023 | Tomáš Sochor

Dorostenci přežili závěrečný tlak Šumperka, a slaví tak šestou výhru v řadě!

Havlíčkobrodští dorostenci se doma postavili Šumperku. Bruslařům se podařila první třetina, ve které sice soupeře o moc nepřehrávali, přesto ji vyhráli 2:0. Ve druhé části pak byli domácí jasně lepší, na jejich branku v závěru periody však soupeř ještě stihl zareagovat a díky další brance v závěrečné dvacetiminutovce ještě pořádně zdramatizoval koncovku zápasu. Broďáci ale nakonec tlak soupeře přečkali, a vyhráli tak 3:2.

Obě mužstva hrála od prvních minut ve velkém tempu. První velkou šanci si vytvořili Mladí Draci, když Vlček dostal nabito na levou tyč, odkud mohl zakončit do odkryté klece. Šumperskému útočníkovi však v kritické chvíli sklouzl puk z hole. Hosté poté ještě hráli přesilovou hru, ve které však bránu soupeře neohrozili.

To Bruslaři pálili ostrými. Matyáš Lédl vybojoval kotouč v útočném pásmu a nekompromisní střelou pod břevno otevřel skóre utkání. Jen o chvilku později mohl vyrovnat Pazourek, jenž střílel z bezprostřední blízkosti, Humplík si i s pomocí obrany s šancí hostů poradil. Havlíčkův Brod se prosadil ještě jednou. Čapkovo nahození dojel za bránou Oliver Čech, jenž si sjel s kotoučem na vnitřek levého kruhu, odkud bekhendem zavěsil.

Ve druhé části měli navrch domácí, kteří si vytvořili několik gólových příležitostí. Hned z kraje periody se i přes těsné bránění soupeře dostal ke střele Čapek, jenž trefil horní tyč Dudychovy brány. Do úniku se poté dostal Vaněček, jenž si ovšem nepřišel na brankáře hostů. V přesilové hře pak ještě Konvalina vybídl ke střele do odkryté klece Hrodka, jenž však nedokázal umístit hrací předmět mezi tři tyče.

Bruslaři se nakonec prosadili až na začátku 39. minuty, kdy Matyáš Lédl našel křížnou nahrávkou Dominika Chromého. Ten sice střílel z ostrého úhlu, trefil se ale přesně. Šumperk však ještě před přestávkou stáhl náskok soupeře. Jindřich Vlček se vymotal ze sevření domácích a pohotovou střelou od pravého mantinelu na přední tyč překvapil Jakuba Humplíka.

Ve třetí třetině naopak hýřili aktivitou hosté. Ti se dostali do třech obrovských příležitostí ve vlastním oslabení. Brankář domácích vypíchl kotouč Vyroubalovi, jenž se dostal do úniku. Následně ale dorážel Kováč, který však mířil jen doprostřed brány. Skórovat mohli i Fiala s Pazourkem, ani oni ovšem ve stoprocentních šancích nedotlačili puk za brankovou čáru.

Šumperk byl nadále lepší a v 56. minutě po zásluze snížil. David Burda vystřelil od modré čáry a Humplík ostrý kotouč neudržel ve své výstroji. Sám Burda si pak dojel před bránu a z dorážky skóroval. Mladí Draci si v závěru vytvořili obrovský tlak, dokonce hráli minutu dlouhou dvounásobnou přesilovou hru, Bruslaři se ale i s notnou dávkou štěstí ubránili, a vyhráli tak 3:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Václav Brožek 0 0 0 0 0
Marek Čapek 0 1 1 0 0
Oliver Čech 1 0 1 0 0
Miroslav Duben 0 0 0 0 0
Jiří Frantl 0 0 0 0 0
Štěpán Hrodek 0 0 0 0 0
Dominik Chromý 1 0 1 0 0
Pavel Konvalina 0 0 0 0 4
Matěj Kopecký 0 0 0 0 0
Denis Kraučuk 0 0 0 0 2
Matyáš Lédl 1 1 2 0 2
Matěj Makovec 0 0 0 0 0
Jakub Mečiar 0 0 0 0 2
Jan Rasocha 0 0 0 0 2
Ondřej Suchý 0 0 0 0 0
Martin Teml 0 1 1 0 0
Dominik Vaněček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Humplík 60 0 2 0 0 0

Ohlasy k utkání

11. kolo, neděle 29.10.2023 od 12:15
Zimní stadion Kotlina
3:2
(2:0, 1:1, 0:1)
Havl. Brod - Mladí Draci Šumperk
Liga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 13. Lédl, 15. Čech (Čapek), 39. Chromý (Lédl, Teml) – 40. Vlček (A. Burda), 56. D. Burda (Vlček, A. Burda). Rozhodčí: Lukáš Hort – Roman Zídek, Šimon Dvořák. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Sestavy

Havl. Brod

Humplík (Petr) – Rasocha, Duben, Konvalina, Kopecký, Mečiar, Frantl, Teml (C) – Chromý (A), Čapek (A), Hrodek, Kraučuk, Makovec, Vaněček, Lédl, Čech, Brožek, Suchý

Mladí Draci Šumperk

Dudycha – Jurka, Vlček (A), Voráč, Kočara, A. Burda, J. Březina (C), Janeba – Haas, Pazourek, D. Burda (A), Kováč, Vyroubal, Žovinec, K. Březina, Votroubek, Augustin, Fiala

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu