1. 12. 2023 | Ladislav Vácha

Dorostenci se s poslední Břeclaví hodně trápili, ale nakonec získali tři body!

Havlíčkobrodští dorostenci přivítali v pátek odpoledne na ledě Kotliny poslední Břeclav. Mladí Bruslaři sice vyhráli úvodní dvacetiminutovku 2:0, ale Lvi hráli velmi dobře a papírovému favoritovi pořádně zatápěli. Na začátku třetí periody sice vstřelili kontaktní branku, ale domácí odpověděli dvěma přesnými zásahy. Hosté však nesložili zbraně a v poslední minutě snížili na nejtěsnější rozdíl. Parta z Kotliny nakonec zlomila bojovného soupeře až gólem do prázdné brány a slavila vítězství 5:3. Z havlíčkobrodského tábora se postupně trefili Matyáš Lédl, Štěpán Hrodek, Martin Teml, Dominik Chromý a Matěj Makovec. (Foto: Luboš Vácha)

Mladí Bruslaři šli do zápasu jako jednoznačný papírový favorit, ale první velkou šanci si vytvořili hosté. Chlubný nabil zpoza brány do levého kruhu Konovalovi, jenž rychlou střelu trefil dobře postaveného gólmana Petra, který si poradil i s následnou dorážkou Ventlianda. Zahanbit se nechtěli nechat ani domácí. Chromý zápěstní střelou z levé strany vyprášil Hradilovy betony a při dorážce tísněný Makovec nedokázal dobře zakončit. V 5. minutě už se však Havlíčkův Brod radoval. Denis Kraučuk získal v obranném pásmu puk a přihrál Dominiku Chromému, který potom rybičkou přistrčil hrací předmět do jízdy Matyášovi Lédlovi. Ten nastartoval motory a samostatný únik provedl mazácky, když naznačil blafák do forhendu, čímž dokonale zmátl brankáře Hradila, přehodil si kotouč na bekhend a skóroval do zcela odkryté brány.

Břeclav si počínala i nadále sympaticky a vydatně zaměstnávala soupeřovu defenzivu. V 8. minutě musel znovu své kvality ukázat gólman Petr, který zneškodnil střelu Ventlianda a lapil i následnou dorážku Chlubného. Burešovi svěřenci mohli udeřit ve 12. minutě. Do dobré střelecké pozice si šikovně vybruslil Čapek a mířil k tyčce, ale brankář Hradil se vyznamenal. Hosté málem vyrovnali hned z protiútoku, když dostal dobrý pas před bránu při přečíslení dvou na jednoho Pravda, ale z mírného úhlu na levé straně zakončil nepřesně.

V 15. minutě šli mladí Bruslaři do dvoubrankového trháku. Václav Brožek dojel v rohu útočného území nahozený puk a přiťukl ho do pravého kruhu volnému Štěpánu Hrodkovi, který měl spoustu času a prostoru na to, aby gólmana Hradila vykoupal povedeným blafákem do bekhendu. Soubor z Kotliny potom nevyužil přesilovku a Lvi těsně před první sirénou zasypali vydatnou sprškou střel gólmana Petra, jenž udržel čisté konto. Havlíčkův Brod tak šel do kabiny s vedením 2:0 v zádech.

Hokejisté z jižní Moravy si vytvořili slibnou šanci hned na začátku prostřední části, ale Bošek z dobré palebné pozice nepřekonal pozorného brankáře Petra. Domácí pak ustáli oslabení, ale Lvi byli i nadále nebezpeční. Ve 26. minutě ujeli do přečíslení dvou na jednoho Chlubný a Ventliand, ale nahrávka prvně jmenovaného byla nepřesná a jeho parťák kvůli tomu nemohl zakončovat do zcela odkryté brodské brány. Na druhé straně hřiště pálil po Chromého nahrávce z prostoru mezi kruhy Kraučuk, jenž napálil připravené Hradilovy betony. Při hře v početní převaze se díky elegantní kličce dostal do samostatného úniku Chromý, ale svou střelou ani rychlou dorážkou na gólmana Hradila nevyzrál.

Zanedlouho se neujala ani břeclavská příležitost. Veselský hledal křížnou přihrávku u tyčky číhajícího Novotného, jenže tomu kotouč před odkrytou bránou přeskočil čepel hole. Havlíčkobrodská družina šla ve 32. minutě do oslabení, ale dokázala se ubránit. Početní výhodu si vyzkoušeli i domácí, ani jim však gólové ovoce nepřinesla. Ve 36. minutě zahodili Bruslaři tutovku. Suchý a Vaněček pelášili úplně sami na břeclavskou bránu, dvakrát si spolu vyměnili kotouč a prvně jmenovaný ani nadvakrát zblízka neprocedil kus černé gumy za Hradilovy betony. Po dvou třetinách tak stále svítil na tabuli stav 2:0.

Dodat ještě více klidu na hole Bruslařů mohl hned na začátku třetí periody Makovec, jenže střelou zblízka ztroskotal na ramenu pozorného brankáře Hradila. Ve 42. minutě se hnal do šance Bošek, ale Bruslaři ho stihli zablokovat dřív, než mohl vystřelit. Ve 44. minutě už však Lvi další zaváhání havlíčkobrodské defenzivy nekompromisně potrestali. Viktor Pravda na modré čáře Břeclavi vypíchl brodským hráčům puk, řítil se tváří v tvář brankáři Petrovi a po dokonalém blafáku snížil na nejtěsnější rozdíl.

Ve 49. minutě mohlo být v Kotlině vyrovnáno, když zblízka pálil po přesné přihrávce Bošek. Gólman Petr však zlikvidoval jeho střelu a skvěle si poradil i s následnou dorážkou. Hned z protiútoku si domácí vzali zpět ztracený dvougólový náskok. Štěpán Hrodek rozkmital své nohy na levém křídle a narýsoval krásný pas před brankoviště na najíždějícího Martina Temla, který neměl sebemenší problém s tím, aby bekhendem uklidil hrací předmět na místo určení, když na něj zívala odkrytá brána. Broďáci se mohli ještě více přiblížit tříbodovému vítězství v 54. minutě. Sám na bránu uháněl Suchý, ale vylámal si zuby na dobře chytajícím brankáři Hradilovi.

Burešovu partu to však nemuselo dlouho mrzet, protože havlíčkobrodský útočník byl faulován a domácí nabídnutou přesilovku dokázali využít, díky čemuž se dostali do vedení 4:1. Dominik Chromý si při přečíslení famózně narazil kotouč s Denisem Kraučukem a po lahůdkové pobídce svého parťáka zametl kotouč za Hradilova záda. Břeclav však nesložila zbraně a v čase 57:13 ještě vykřesala jiskru naděje. Vzorný důraz před brankovištěm prokázal Albert Ventliand, který na několik pokusů nakonec došťouchal kotouč za výstroj ležícího gólmana Petra. Lvi ještě zkusili závěrečnou hru v šesti bez brankáře, ale provinili se útočným faulem.

Při přesilovce z pravého kruhu vyslal prudký projektil Chromý, ale zacinkal jen na brankovou konstrukci. Bruslaři však potom udělali obrovskou chybu. Nechali se strhnout hrou a ztratili u soupeřovy brány puk. Toho využil Richard Bína, jenž dlouhým pasem z obranného pásma našel na útočné modré čáře volného Viktora Pravdu, jenž si v samostatném úniku položil brankáře Petra a bekhendem zavěsil. Havlíčkův Brod si definitivně oddechl až v čase 59:26, když trefil prázdnou bránu při břeclavské power-play Matěj Makovec a uzavřel na konečných 5:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Václav Brožek 0 2 2 0 0
Marek Čapek 0 0 0 0 0
Miroslav Duben 0 0 0 0 2
Jiří Frantl 0 0 0 0 0
Štěpán Hrodek 1 1 2 0 2
Dominik Chromý 1 1 2 0 0
Pavel Konvalina 0 0 0 0 2
Matěj Kopecký 0 0 0 0 0
Denis Kraučuk 0 2 2 0 0
Matyáš Lédl 1 0 1 0 0
Matěj Makovec 1 0 1 0 0
Jakub Mečiar 0 0 0 0 0
Jan Rasocha 0 0 0 0 0
Ondřej Suchý 0 0 0 0 0
David Tecl 0 0 0 0 2
Martin Teml 1 0 1 0 0
Dominik Vaněček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Petr 60 0 3 0 0 0

Ohlasy k utkání

18. kolo, pátek 1.12.2023 od 14:40
Zimní stadion Kotlina
5:3
(2:0, 0:0, 3:3)
Havl. Brod - Břeclav
Liga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 5. Lédl (Chromý, Kraučuk), 15. Hrodek (Brožek), 49. Teml (Hrodek, Brožek), 55. Chromý (Kraučuk), 60. Makovec – 44. Pravda, 58. Ventliand, 60. Pravda (Bína, Kubiak). Rozhodčí: Jakub Jančí – Jan Kopecký, Jan Topolský. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 150. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 5:3.

Sestavy

Havl. Brod

Petr (Humplík) – Konvalina, Frantl, Rasocha, Kopecký, Mečiar, Teml (C), Duben – Vaněček, Brožek, Chromý (A), Hrodek, Čapek (A), Tecl, Kraučuk, Makovec, O. Suchý, Lédl

Břeclav

Hradil (Kotas) – Bína, Hurnický, Coufal, Veselský, Kubiak (C) – Jedlička, Novotný, Chlubný, Charvát, Pravda, Bošek, Ventliand, Konovalov

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu