5. 1. 2024 | Ladislav Vácha

Dorostenci ve šlágru kola na bodový zisk nedosáhli, s prvním Vsetínem v Kotlině prohráli o dva góly

Havlíčkobrodští dorostenci hostili v pátek odpoledne ve šlágru kola na ledě Kotliny lídra tabulky ze Vsetína. Souboj prvního se druhým začali lépe Valaši, kteří se bleskově dostali do vedení. Mladí Bruslaři sice v 8. minutě vyrovnali díky přesné trefě Marka Čapka, ale hosté si vzali v prostřední části těsné vedení zpět. Na začátku třetí periody odskočili souboru z Kotliny na rozdíl dvou branek a nakonec si z Kotliny odvezli všechny tři body, když vyrovnanou a atraktivní bitvu ovládli poměrem 3:1. (Foto: Luboš Vácha)

Valaši měli do zápasu doslova raketový nástup a už za 24 sekund hry otevřeli gólový účet zápasu. Za nahozeným pukem spěchal Alexander Paták, vzorným důrazem obral za brodskou bránou protihráče a přihrál do předbrankového prostoru. Jeho pas ještě jemně tečoval Adam Němec a mezi kruhy osamocený Ondřej Vaculík nechytatelnou střelou vymetl levou šibenici Petrovy svatyně. Na druhé straně zahrozil Čech, ale z dobré pozice netrefil vsetínskou bránu. Ještě blíže vyrovnávací brance byl Suchý, který zblokoval střelu od modré čáry a uháněl sám na brankáře Cegliňského. Našel sice mezírku mezi jeho betony, ale kotouč následně orazítkoval jen tyčku.

V 8. minutě si mladí Bruslaři zahráli přesilovku a dočkali se vyrovnání. Oliver Čech přihrál u pravého mantinelu Matyášovi Lédlovi, jehož skvostná přihrávka našla v levém kruhu připraveného Marka Čapka, jenž skóroval bombou z voleje k bližší tyčce. V 11. minutě si mohli hosté vzít zpět ztracené vedení. Vaculíkovu ránu od modré čáry vyrazil brankář Petr betony a musel likvidovat i následnou Patákovu dorážku. Fanoušci v Kotlině i nadále sledovali vyrovnaný a svižný hokej. Oba soupeři se tlačili dopředu a předváděli atraktivní hokej. Brankáři však byli až do první sirény pozorní a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Zelenožlutí šli v úvodu prostřední části do oslabení a domácí byli blizoučko tomu, aby dokonali obrat. Lédl přebral pas ve středním pásmu a nadechl se k velkému sólu. Rozkmital své rychlé nohy a prosmýkl se až před brankoviště, kde se snažil skórovat rychlým blafákem, ale brankář Cegliňski na poslední chvíli stihl zasáhnout a podržel v těžké chvíli svůj tým. Hru v početní převaze si vyzkoušeli i vsetínští mladíci, ale nedokázali si vytvořit slibnější příležitost. Na přelomu první a druhé půlky utkání dostal nahrávku na osu hřiště Kučný, ale gólman Petr jeho štiplavý projektil dokázal vyrazit svým ramenem.

Valaši měli vzápětí k dispozici další přesilovou hru a znovu se dostali do těsného vedení. Adam Němec přiklepl puk na modré čáře Filipu Vaňkovi, který z voleje po mohutném nápřahu práskl do puku a propálil gólmana Petra, kterému hosté dobře clonili ve výhledu. O rychlé vyrovnání se mohl postarat brodský útočník Makovec, jenž se protáhl až před bránu, ale vylámal si zuby na pozorném brankáři Cegliňském. Ve 39. minutě málem bylo podruhé vyrovnáno. Lédl vybídl ke skórování Čecha, který se po chytré nahrávce ocitl sám před bránou, ale bekhendem přestřelil horní tyčku. Na druhé straně hřiště zahrozil po Němcově nabídce Vaculík, ale neprostřelil přesouvajícího se gólmana Petra.

Vsetín vlétl do třetí periody jako uragán a za pouhých 18 sekund odskočil svému soupeři na dvoubrankový rozdíl. Ve středním pásmu sebral puk rozjetý Adam Němec, několikrát s ním zamíchal na holi a nádhernou dělovkou zápěstím z levého kruhu vyhnal všechny pavouky z protějšího horního růžku Petrovy klece. Broďáci se snažili s nepříznivým stavem něco udělat, trápila je však nepřesná koncovka. Ve 46. minutě stáli při brankáři Petrovi všichni svatí, když Vaňkova pumelice od modré čáry zacinkala na břevno havlíčkobrodské brány.

Valaši si pak počínali hodně zodpovědně a důsledně při defenzivní činnosti a Havlíčkův Brod se horko těžko tlačil do blízkosti brankáře Cegliňského. I přesto se Burešovi svěřenci probili do velké šance. Kraučuk posunul kotouč mezi kruhy na Lédla, který se prohnal až před bránu, ale ve velké rychlosti už nedokázal procedit kotouč za Cegliňského výstroj. Soubor z Kotliny potom přečkal dvouminutové oslabení bez úhony, jenže Vsetín si dvougólové vedení svědomitě hlídal a pouštěl svého soka do zakončení mnohem méně, než by domácí v tu chvíli potřebovali.

Bruslařům ještě svitla naděje, když šli Valaši minutu a 19 sekund před třetí sirénou do čtyř. Broďáci sáhli ke hře v šesti bez brankáře a zasypali gólmana Cegliňského vydatnou sprškou střel z blízkosti modré čáry, ale hosté už si vítězství vzít nenechali. Těsně před závěrečnou sirénou ještě okořenila zápas bitka brodského Konvaliny se vsetínským Řepkou, ale na stavu 1:3 už se nic nezměnilo a Vsetín si domů odvezl všechny tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Václav Brožek 0 0 0 0 4
Marek Čapek 1 0 1 0 0
Oliver Čech 0 1 1 0 0
Miroslav Duben 0 0 0 0 0
Pavel Konvalina 0 0 0 0 4
Matěj Kopecký 0 0 0 0 0
Denis Kraučuk 0 0 0 0 0
Miloslav Kytka 0 0 0 0 0
Matyáš Lédl 0 1 1 0 2
Matěj Makovec 0 0 0 0 0
Jakub Mečiar 0 0 0 0 0
Jan Rasocha 0 0 0 0 2
Ondřej Suchý 0 0 0 0 0
David Tecl 0 0 0 0 0
Martin Teml 0 0 0 0 0
Dominik Vaněček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Petr 59 0 3 0 0 0

Ohlasy k utkání

23. kolo, pátek 5.1.2024 od 15:00
Zimní stadion Kotlina
1:3
(1:1, 0:1, 0:1)
Havl. Brod - Vsetín
Liga dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 8. Čapek (Lédl, Čech) – 1. Vaculík (Němec), 31. Vaněk (Němec, Kučný), 41. Němec (Vaculík, Kučný). Rozhodčí: Lukáš Hort – Matyáš Sapík, Zdeněk Fišer. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Sestavy

Havl. Brod

Petr (Humplík) – Rasocha, Konvalina (A), Kopecký, Mečiar, Duben, Kytka, Teml (C) – Brožek, Čech, Čapek (A), Tecl, Kraučuk, Makovec, Vaněček, Suchý, Lédl.

Vsetín

Cegliňski (Hanzlík) – Vaněk, Kužel, Sadílek (C), Kučný (A), Raulič, Řepka – Drozd (A), Němec, Malý, Paták, Fusek, Vaculík, Ročák, Lorenc, Dvořák, Zezulka, Vinklárek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu