2. 9. 2023 | Ladislav Vácha

Deváťáci nedokázali překvapit na ledě silného Liberce a schytali jedenáctku

Hráči 9. třídy vstoupili do nové extraligové sezony zápasem na ledě Liberce, který je úřadujícím vicemistrem. Bílí Tygři byli jednoznačným papírovým favoritem a na ledě to od úvodního vhazování jasně potvrzovali. Základ svého vítězství položili už v úvodní dvacetiminutovce, kterou ovládli 5:0. Nakonec si došli pro suverénní vítězství 11:0 a připsali si první tři body do tabulky, zatímco mladí Bruslaři se domů vraceli s prázdnou. (Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej)

Liberec vstoupil do utkání aktivně a už ve 4. minutě otevřel gólový účet zápasu. Ve skrumáži mezi kruhy se probil k zápěstní střele Matyáš Čančík, jehož projektil ještě zvládl brankář Beneš levým betonem vyrazit, ale na bleskovou dorážku Josefa Fadrhonce z bezprostřední blízkosti už neměl žádnou šanci. Dobrou příležitost navýšit vedení Severočechů měl Šejc, jenž měl před bránou hodně prostoru. Pokusil se blafákem přelstít gólmana Beneše, ale to se mu nepovedlo. V 7. minutě už se však Bílí Tygři dočkali. Do samostatného úniku pláchl havlíčkobrodské obraně Matyáš Čančík, a i když trefil jen Benešovy betony, Jakub Cerman z bleskové dorážky skóroval.

A to nebylo vše. Ve 14. minutě putoval na trestnou lavici brodský obránce David a celek zpod Ještědu hru v početní převaze využil. Tadeáš Jančařík nabil na modrou čáru Štěpánu Tomkovi, který si popojel na okraj levého kruhu a nádhernou ranou zápěstím neomylně trefil protější horní růžek brodské brány. Už za 10 sekund hry se radovali liberečtí hráči znovu. Adam Pacovský narýsoval geniální pas do jízdy Šimonu Šejcovi, jenž při samostatném úniku propasíroval kotouč za Benešova záda. Rozjetí Tygři stále neměli dost a v čase 17:52 se dostali do vedení 5:0. Stanislav Sanejstr vystihl brodskou rozehrávku, z rohu pásma si sjel blíž k bráně a z těžkého úhlu bekhendem překonal gólmana Beneše.

V prostřední části se obrázek hry v podstatě vůbec nezměnil. Domácí měli na své straně značnou převahu a dál si vytvářeli velké množství šancí. Naopak mladí Bruslaři se museli soustředit hlavně na defenzivu a k liberecké bráně se probíjeli jen sporadicky. Ve 27. minutě založili bílomodří rychlý útok po levém křídle, na jehož konci Šejc povedenou střelou z levého kruhu zacinkal na Benešovu pravou tyčku. Ve 30. minutě si Stanislav Sanejstr narazil v útočném pásmu puk s Matějem Kučerou, a i když svou střelou z pravé strany nechal vyniknout jen brankáře Beneše, pohotový Šimon Šejc dojel k odraženému puku a rozechvěl síťku v brodské bráně.

Třiatřicátá minuta přinesla další liberecký gól. Důrazný Matěj Kučera vybojoval za havlíčkobrodskou bránou puk a našel mezi kruhy volného Stanislava Sanejstra, jehož rána z voleje zaplula až za Benešova záda. Soubor z Kotliny mohl vstřelit alespoň čestnou branku. Machota po vhazování v obranném pásmu získal kotouč a po levé straně se dostal do úniku, jenže dělovkou zblízka nastřelil jen masku brankáře Maxina, který musel kvůli poškození ochrany své hlavy vystřídat a pustit do hry svého kolegu Průška. Ve 37. minutě to vypadalo s Broďáky ještě hůře. Severočeši prošli do útočného pásma na hraně ofsajdu a z okraje kruhů skóroval hezkou střelou jejich kapitán Stanislav Sanejstr, jenž zkompletoval svůj hattrick.

Na začátku třetí periody mohli Tygři ještě vylepšit svůj už tak obrovský náskok. Po chybě hostů vyrazili do přečíslení dvou na jednoho Čančík a J. Cerman. Prvně jmenovaný vzal zodpovědnost na sebe a vypálil zápěstím z pravého kruhu, ale brankář Šťastný, který po druhé přestávce nahradil v brankovišti svého kolegu Beneše, jeho projektil vyrazil ramenem do ochranné sítě. Domácí si museli počkat na další přesnou trefu až do 49. minuty. Adam Pacovský posunul puk na levé straně k Šimonu Šejcovi, který si vybruslil mezi kruhy do příznivější palebné pozice a nechytatelnou pumelicí pod víko překonal gólmana Šťastného, čímž završil hattrick.

Prolomit střelecké trápení hostů pak mohl P. Suchý, jenž se po levém křídle protáhl do dobré palebné pozice, ale z mírného úhlu nastřelil jen u přední tyčky dobře postaveného gólmana Průška. Domácí vstřelili do konce zápasu ještě dva góly. V čase 58:00 rozvlnil síť z pohotové dorážky Karel Volavka a na konečných 11:0 upravil ze samostatného úniku Matyáš Čančík.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Petr Adamec 0 0 0 -7 0
Marek Beran 0 0 0 -4 0
Jáchym David 0 0 0 -5 2
Marek Domkář 0 0 0 -2 0
Josef Houfek 0 0 0 -2 0
Petr Kadlec 0 0 0 -3 0
Adam Karel 0 0 0 -2 2
Marek Machota 0 0 0 -2 0
Ondřej Melena 0 0 0 -5 0
Milan Pařil 0 0 0 -3 0
Robert Procházka 0 0 0 0 0
Matyáš Rauš 0 0 0 -3 0
Pavel Suchý 0 0 0 -3 0
David Šrámek 0 0 0 -3 0
Matyáš Trnka 0 0 0 -3 2
David Zukal 0 0 0 -3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Patrik Beneš 40 32 8 24 75,00 0 0
Michal Šťastný 20 17 3 14 82,35 0 0

Ohlasy k utkání

1. kolo, sobota 2.9.2023 od 12:00
Svijanská aréna
11:0
(5:0, 3:0, 3:0)
Liberec - Havl. Brod
9. třída

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Fadrhonc (Čančík), 7. J. Cerman (Čančík), 14. Tomka (Jančařík, Volavka), 14. Šejc (Pacovský), 18. Sanejstr, 30. Šejc (Sanejstr, Kučera), 33. Sanejstr (Kučera), 37. Sanejstr (Kučera), 49. Šejc (Pacovský), 58. Volavka (Sanejstr), 60. Čančík (J. Cerman). Rozhodčí: Tomáš Mareš – Dominik Brož, Jakub Serbus. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 26. Střely na branku: 49:18 (13:8, 19:4, 17:6). Průběh utkání: 11:0.

Sestavy

Liberec

Maxin (36. Průšek) – Sanejstr (C), Tomka (A), Pacovský, Srnský, D. Cerman, Tureček, Novák – Volavka, Fadrhonc, Filo, Šejc, Kučera, Jančařík, Čančík, J. Cerman

Havl. Brod

Beneš (41. Šťastný) – David, Karel (C), Pařil, Trnka, P. Adamec, Procházka – Beran, Kadlec, Rauš (A), Melena, Machota (A), P. Suchý, Šrámek, Houfek, Zukal, Domkář

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu