8. 9. 2023 | Štěpán Ondráček

Devítce nevyšla premiéra v Kotlině, nad její síly byl Mountfield!

Havlíčkobrodští hokejisté vyjeli v rámci 2. kola extraligy 9. tříd poprvé na led Kotliny, kde přivítali hradecký Mountfield. Východočeši byli od začátku aktivnější, když po první dvacetiminutovce vedli o dva góly. Mladí Bruslaři se v druhé části herně zvedli, ale soupeř byl efektivnější v koncovce. Deváťáci prohráli i druhý zápas sezony a na vstřelený gól čekají 120 minut. (Foto: Martin Voltr, Juniorský hokej)

Mountfield vlétl do utkání s chutí a chvilku po úvodním vhazování si vytvořil slibnou šanci. Adamkov se prosmýkl za havlíčkobrodskou obranu a zblízka vyprášil betony gólmana Šťastného, po čemž neuspěl z dorážky ani Šedivý. V čase 1:13 už se hosté dočkali. Po přesném pasu Timura Fedenciuse ujel do samostatného úniku Václav Dostálek, blafákem si položil brankáře Šťastného a pohodlně zasunul kotouč do zcela odkryté brány. Východočeši plnili roli papírového favorita a měli výrazně více ze hry. Poslat je do trháku mohl Dostálek, v sólu na brodskou bránu však mířil zápěstím nepřesně. Zanedlouho neuspěli ani Flechtner se střelou zblízka a dorážející Adamkov. Parta z Kotliny si zahrála od 13. minuty přesilovou hru a sevřela svého soupeře do pevného objetí. Gólman Vítek musel předvést několik povedených zákroků proti nepříjemným střelám.

Mladí Bruslaři měli velké problémy s tím, aby zvládali stíhat rychlonohé královéhradecké útočníky. V závěru úvodní dvacetiminutovky ukázal záda brodským bekům Svoboda, jenže zblízka svou střelou vyprášil jen Šťastného výstroj. Maskovaná opora domácích dál čarovala a notně trápila aktivní střelce zpod Bílé věže. V čase 19:35 už však Breberovi svěřenci slavili. Timur Fedencius posunul kotouč před bránu na Šimona Havlinu, který nadvakrát propasíroval kotouč za Šťastného záda. Pouhou sekundu před první sirénou se nechal vyloučit brodský Machota za oplácení. Do kabin se tak šlo za stavu 0:2.

Hosté začali prostřední část přesilovkou, a i když ji nevyužili, brzy po jejím uplynutí se dostali do tříbrankového náskoku. Jaroslav Šedivý napřáhl na pravé straně a z úhlu prostřelil brankáře Šťastného. Mladí Bruslaři mohli vstřelit svou první extraligovou branku ve 26. minutě. Při přečíslení dvou na jednoho nabil Domkář před brankoviště Kadlecovi, ale ten už byl hodně blízko brány a z voleje napálil jen připravený Vítkův beton. Východočeši měl i nadále převahu, ale mladí Bruslaři hrozili z nebezpečných protiútoků. Při jednom z nich pláchl defenzivě hostů Machota, jenže tváří v tvář brankáři Vítkovi zblízka vyprášil jen jeho vyrážečku.

Oba týmy si potom vyzkoušely hry v početní převaze, ale nedokázaly početní převahy využít. Ve 35. minutě se dostal Hradec Králové do vedení 4:0. Martin Sedláček držel puk na levé straně útočného pásma a všiml si před bránu najíždějícího Timura Fedenciuse, jenž z voleje skóroval. Přesouvající se gólman Šťastný neměl v podstatě vůbec žádný čas na to, aby včas zareagoval. Ve 38. minutě vstřelili Východočeši další gól. Kapitán Tomáš Zikmund nabil od modré čáry do prostoru pravého kruhu Josefu Fletchnerovi, který nádhernou dělovkou bez přípravy zavěsil pod horní tyčku.

Východočeši dominovali i v závěrečné třetí části, když v rozmezí dvou minut vstřelili další dva góly. Svobodův pokus zastavil Šťastný úspěšně, ale na dorážku Štěpána Lukáška byl krátký. Lvi pokračovali ve spanilé jízdě dál, když na své konto připsali sedmý gól. Přečíslení dva na jednoho dokonale zužitkoval Tomáš Sokol. Mladí Bruslaři čelili krátkému dvojnásobnému oslabení, které dokázali ubránit, jenže tlak hostů pokračoval dál.

Už tak vysoké vedení mohl navýšit v 54. minutě hostující Sokol, toho ale fantastickým zákrokem na čáře vychytal Šťastný. Mladí Bruslaři se před branku Lvů dostávali zřídka, takže Vítek nemusel takřka vůbec zasahovat. Nulu na tabuli mohl smazat domácí Rauš, ten ale narazil na pohotového brankáře Mountfieldu. S koncem zápasu se Havlíčkův Brod osměloval v útočných výpadech, ale gól mu nebyl přán. Stejně jako hostům další dílek do skládačky, když pobídku Šedivého neusměrnil Svoboda. Východočeši se dočkali osmé branky až v závěru utkání, když hradbu těl prostřelil Jaroslav Šedivý.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Petr Adamec 0 0 0 -3 0
Marek Beran 0 0 0 0 0
Jáchym David 0 0 0 -4 0
Marek Domkář 0 0 0 -1 0
Josef Houfek 0 0 0 -4 0
Petr Kadlec 0 0 0 -1 2
Adam Karel 0 0 0 -4 0
Marek Machota 0 0 0 -2 4
Ondřej Melena 0 0 0 -2 0
Milan Pařil 0 0 0 -2 0
Josef Rakušan 0 0 0 -2 0
Matyáš Rauš 0 0 0 -3 0
Pavel Suchý 0 0 0 -3 0
David Šrámek 0 0 0 0 2
David Teml 0 0 0 0 2
Matyáš Trnka 0 0 0 -1 0
David Zukal 0 0 0 -3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Michal Šťastný 60 50 8 42 84,00 0 0

Ohlasy k utkání

2. kolo, pátek 8.9.2023 od 15:00
Zimní stadion Kotlina
0:8
(0:2, 0:3, 0:3)
Havl. Brod - Hr. Králové
9. třída

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Dostálek (Fedencius, Sedláček), 20. Havlina (Fedencius), 24. Šedivý, 35. Fedencius (Sedláček, Novotný), 38. Flechtner (Zikmund, Šedivý), 43. Lukášek (Svoboda, Sokol), 45. Sokol (Dostálek, Sedláček), 59. Šedivý (Adamkov). Rozhodčí: Lukáš Hort – Marek Tichý, Patrik Augusta. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 150. Střely na branku: 11:50 (4:20, 3:12, 4:18). Průběh utkání: 0:8.

Sestavy

Havl. Brod

Šťastný (Beneš) – David, Adamec, Karel (C), Trnka, Pařil, Teml – O. Melena, Machota (A), Šrámek, Houfek, Beran, Zukal, Rauš (A), Rakušan, P. Suchý, Kadlec, Domkář.

Hr. Králové

Vítek (Luňák) – Havlina, Novotný, Flechtner, Zikmund (C), Chramosta, Franc – Dostálek (A), Pikola, Sokol, Fedencius, Svoboda, Sedláček (A), Šedivý, Adamkov, Lukášek.

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu