28. 9. 2023 | Ladislav Vácha

Deváťáci dlouho trápili favorizovanou Spartu, ale nakonec utrpěli vysokou porážku

Hráči 9. třídy přivítali v další extraligové bitvě na svém ledě Spartu Praha. Mladí Bruslaři se od úvodního vhazování prezentovali velmi dobrým výkonem a favorizovaného soupeře dlouho drželi na uzdě. Ve 27. minutě se dokonce dostali zásluhou Milana Pařila při přesilovce do vedení, ale hosté ještě v prostřední části dokonali obrat, skvěle zvládli i závěrečné dějství a odvezli si z Kotliny přesvědčivou výhru 6:1.

Oba soupeři naskočili do zápasu s velkou chutí a tlačili se dopředu. Sparta byla před utkáním papírovým favoritem a to potvrzovala i na ledě. Častěji se držela u kotouče a pravidelně ostřelovala havlíčkobrodskou bránu, v níž předváděl velmi dobré zákroky gólman Beneš. Slibnou šanci měl Heřman, jenž pálil z prostoru pravého kruhu, ale o kousek minul vzdálenější tyčku. Mladí Bruslaři se od úvodního vhazování prezentovali sympatickým herním projevem. Dobře bránili a trpělivě vyčkávali na každou možnost k rychlému protiútoku. A jeden z nich jim málem vyšel! Suchý se chytře protáhl po levém křídle až do útočného pásma a při situaci 2 na 1 našel svou přihrávkou před bránou číhajícího Houfka, který ve velké šanci napálil ranou z první dobře postaveného gólmana Všetečku.

Na druhé straně kluziště zblízka nebezpečně pálil kapitán Platil, ale ani nadvakrát neprocedil kotouč za Benešovy betony. Do zakončení z mezikruží se potom probil obránce Kincl, který se vydal na útočný výlet, ale gólman Beneš pohotově zasáhl svým betonem. Pražané ho i nadále vydatně zaměstnávali, ale strážce havlíčkobrodské svatyně byl i nadále bezchybný. To platilo i při přesilovce, kterou si celek z hlavního města v závěru úvodní dvacetiminutovky zahrál. Po první siréně se tak šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Mladí Bruslaři vlétli do prostřední části aktivně a už po minutě hry si vytvořili velkou šanci. Kotouč se odrazil před brankoviště Sparty, kde číhal osamocený Melena, který tvrdou ranou bez přípravy vyprášil beton gólmana Všetečky, který na poslední chvíli uchránil svůj tým od pohromy. Ve 24. minutě zahrozili domácí znovu. Do přečíslení dvou na jednoho pláchli Suchý a Kadlec. Prvně jmenovaný vzal zodpovědnost na sebe a z mírného úhlu na levé straně o kousek minul bližší tyčku. Zapotil se i brankář Beneš, který musel likvidovat převážně střely ze střední vzdálenosti.

Svěřenci trenérů Miroslava Třetiny a Antonína Nečase se postupem času směrem dopředu čím dál více osmělovali a ve 26. minutě měli k dispozici hru v početní převaze. A tu dokázali využít! Vyhození protihráče od zadního mantinelu zachytil v blízkosti modré čáry obránce Milan Pařil a jeho krásná rána zápěstím zapadla přesně k pravé tyčce brankáře Všetečky, který se po letícím puku natahoval marně. Početní výhoda se naskytla i hostům, kteří se v ní hladově hnali za vyrovnáním. Brankář Beneš vytáhl ze svého arzenálu několik úspěšných zákroků proti nepříjemným střelám a vypadalo to, jako kdyby svou bránu proti střelcům Sparty snad začaroval.

Pražané sice přesilovku nevyužili, ale brzy si zahráli další, při níž už slavili vyrovnání. Denis Trachta převzal v útočném pásmu přihrávku, sjel si na okraj kruhů a naznačil střelu zápěstím, čímž dokonale zmátl havlíčkobrodskou obranu, ale místo ní nabil do levého kruhu připravenému Jáchymu Kinclovi, jehož bomba z voleje zaplula přesně pod víko. Hráči v rudých dresech získali pevnější půdu pod nohama, i nadále drželi soupeře pod tlakem a ve 36. minutě se radovali z obratu. Hezký individuální průnik předvedl Sean Žuffa, kterému sice Bruslaři těsně před střelou vypíchli puk, ale jen k Mikulášovi Kalčevovi, který okamžitou dělovkou z prostoru mezi kruhy propálil gólmana Beneše. Po dvou třetinách tak svítil na tabuli stav 1:2.

Havlíčkův Brod mohl na začátku třetí periody profitovat z přesilovky, ale naložil s ní mizerně. Hosté se v pohodě ubránili a svého soupeře v podstatě k ničemu nepustili. A co víc, brzy slavili uklidňující třetí vstřelenou branku. Filip Soukup narýsoval z pravé strany útočného pásma parádní pas mezi kruhy, odkud z voleje skóroval Viktor Boháček. Ve 47. minutě udeřila Sparta znovu. Ránu Jáchyma Kyncla ještě stihl brankář Beneš vyrazit a poradil si i s dorážkou Daniela Kolupajeva, ale kotouč bekhendem z další dorážky přišpendlil pod horní tyčku Patrik Poláček.

Pražané už žádné drama nedovolili a pokračovali v brankostroji, když se po geniální přihrávce Olivera Vaňhy zpoza brány trefil z předbrankového prostoru Daniel Heřman. A to ještě nebylo vše. Na konečných 1:6 uzavřel v poslední minutě zápasu Patrik Poláček, který mířil přesně z pravého kruhu. Branka však neměla platit a domácí se oprávněně rozčilovali, protože gólu předcházel faul na hráče domácích. Hosté tak naprosto zaslouženě vyhráli v Kotlině 6:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Beran 0 0 0 -3 0
Jáchym David 0 0 0 -1 0
Marek Domkář 0 0 0 -1 0
Josef Houfek 0 0 0 -1 0
Petr Kadlec 0 1 1 -1 2
Adam Karel 0 0 0 0 2
Marek Machota 0 0 0 -1 4
Ondřej Melena 0 0 0 -1 0
Milan Pařil 1 0 1 0 0
Robert Procházka 0 0 0 -3 0
Matyáš Rauš 0 0 0 -2 2
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Denis Sůra 0 0 0 -4 0
David Šrámek 0 0 0 -2 0
David Teml 0 0 0 0 0
Matyáš Trnka 0 0 0 0 2
David Zukal 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Patrik Beneš 60 43 6 37 86,05 0 0

Ohlasy k utkání

6. kolo, čtvrtek 28.9.2023 od 12:55
Zimní stadion Kotlina
1:6
(0:0, 1:2, 0:4)
Havl. Brod - Sparta
9. třída

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 27. Pařil (Kadlec) – 33. Kincl (Trachta, Kalčev), 36. Kalčev (Žuffa, Poláček), 44. Boháček (Soukup, Plesník), 47. Poláček (Kolupaev, Kincl), 56. Heřman (Vaňha), 60. Poláček (Kalčev, Kincl). Rozhodčí: Jakub Jančí – Matyáš Sapík, Marek Honza. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 22:43 (3:6, 7:14, 12:23). Průběh utkání: 1:0, 1:6.

Sestavy

Havl. Brod

Beneš (Šťastný) – Procházka, Teml, Sůra, Pařil, Trnka, Karel (C), David – Rauš (A), Domkář, Zukal, Beran, Houfek, Šrámek, Machota (A), Melena, P. Suchý, Kadlec

Sparta

Všetečka (Přikryl) – Plesník, Trachta, Vágner, Kincl, Žuffa (A), Soukup – Sivek, Kolupajev, Heřman, Boháček, Poláček (A), Kalčev, Platil (C), Vaňha, Vlk

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu