10. 11. 2023 | Štěpán Ondráček

Tvrdá bitva o body! Deváťáci po bojovném výkonu nestačili na Mountfield

Mladé pušky z Kotliny chtěly navázat na bodový zisk s pražskou Slavií dalším představením na ledě Kotliny. Třetinovi svěřenci se utkali s hradeckým Mountfieldem, se kterým svedli vyrovnanou bitvu. Havlíčkův Brod zodpovědně bránil a nepouštěl soupeře do výrazných šancí, nakonec to byli hosté, kteří měli na hokejkách dvoubrankové vedení. Celek z Kotliny ve třetí třetině snížil na nejtěsnější rozdíl, ale vyrovnat se mu nepodařilo. (Foto: Martin Voltr, mountfieldhk.cz)

Východočeši vlétli do utkání jako uragán, když zaměstnávali obranu v čele s Benešem. Gólman Bruslařů přežil ve třetí minutě přečíslení Svobody se Sokolem, přičemž druhý jmenovaný netrefil kotouč do sítě. Osmělovali se i Bruslaři, konkrétně mohl otevřít střelecký účet duelu Machota, toho vychytal Luňák. Lvi hráli v šesté minutě přesilovou hru, ve které ostřelovali branku domácího výběru, ale bez kýženého efektu. V polovině úvodního dějství vystřelil z levého kruhu Svoboda, jenže ani jeho pokus neprolomil bezbrankový stav.

Havlíčkův Brod nepouštěl soupeře do větších šancí, prostor okolo Beneše měl dobře střežený. Mountfield nakonec využil herní převahu k první brance zápasu. Dostálek nabil na pravý kruh Martinu Sedláčkovi, který trefil poloprázdnou klec. Hosté mohli bleskově navýšit vedení, ovšem vše pro Bruslaře zažehnal Beneš. Havlíčkův Brod do první sirény vyrovnal. Chybu hostující obrany potrestal zakončením na pravou tyč Pavel Suchý. V samém závěru měl obrovskou šanci ještě Dostálek, který se dostal přes obránce, leč Benešův levý beton nedokázal přehodit.

Lvi začali druhou třetinu gólem, jelikož se dokázali prosadit v čase 20:16. Po pravé straně ujel Jaroslav Šedivý, který pokusem pod víko nedal Benešovi šanci. Soupeř byl při chuti, gól na hokejce měl Adamkov, toho vychytal gólman Havlíčkova Brodu. Ve 25. minutě to mohlo být o dva góly, jenže Višňar nedokázal obstřelit nataženého Beneše. Bruslaři nevyužili přesilovou hru, po jejímž konci mohli kapitulovat, když Flechtner vybídl Chramostu. Druhý jmenovaný nemířil za záda brankáře.

V polovině zápasu si vytvořil šanci Franc, ale k puku měl blíže Beneš, který ho přikryl do lapačky před dotírajícím hráčem hostů. Stoprocentní gólovku posléze zazdil Dostálek, který z osy kluziště přestřelil. Východočeši v závěru druhé třetiny hráli čtvrtou přesilovku. V ní mohl po otočce skórovat Flechtner, ten ale minul. Pátá početní výhoda soupeře skončila brankou, když nahrávku na levý kruh dostal Andrej Adamkov, jenž se prosadil k bližší tyči.

Mountfield v zápase nadále dominoval, když ve 44. minutě mohl navýšit na rozdíl tří branek Franc. Pokus obránce hostí vyrazil Beneš na poslední chvíli ramenem. O dvě minuty později přijal výbornou nahrávku Fedencius, ten ale mířil do připraveného gólmana. Nedáš, dostaneš. Havlíčkův Brod se dostal na dostřel zásluhou Josefa Houfka, který překvapil bekhendovým zakončením obranu i brankáře Luňáka. Bruslaře udržel ve hře gólman Beneš, který si přišel na bezprostřední zakončení Višňara. Celek z Kotliny měl na dosah vyrovnání pomocí trestného střílení, jenže nabídnutou příležitost odmítl Suchý.

Východočeši v 53. minutě měli o jednoho bruslaře navíc, jelikož hráli přesilovku. V ní nejvíce zahrozil Dostálek, jenž se pokusil odrazem dostat puk za Beneše – neúspěšně. Mountfield se mol uklidnit čtvrtou brankou, ale tlak do branky nevyužil Sedláček, který šel potom za katr. Východočeši si vytvořili v oslabení obrovskou šanci, když Adamkov trefil přesouvajícího se gólmana Brodu. Soubor z Kotliny zkusil v závěru vyrovnat v power–play, ale Východočeši si tři body vzít nenechali.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Beran 0 0 0 0 0
Jáchym David 0 0 0 -1 0
Marek Domkář 0 0 0 1 2
Josef Houfek 1 0 1 0 4
Adam Lorenc 0 0 0 1 0
Marek Machota 0 0 0 0 2
Ondřej Melena 0 0 0 0 0
Ondřej Pilař 0 0 0 1 2
Robert Procházka 0 0 0 1 0
Matyáš Rauš 0 0 0 -1 0
Pavel Suchý 1 0 1 0 2
Denis Sůra 0 0 0 0 0
David Šrámek 0 0 0 0 0
David Teml 0 0 0 0 0
Matyáš Trnka 0 0 0 -1 0
David Zukal 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Patrik Beneš 59 40 3 37 92,50 0 0

Ohlasy k utkání

16. kolo, pátek 10.11.2023 od 15:00
Zimní stadion Kotlina
2:3
(1:1, 0:2, 1:0)
Havl. Brod - Hr. Králové
9. třída

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 19. Suchý, 48. Houfek – 18. Sedláček (Dostálek, Fedencius), 21. Šedivý, 40. Adamkov. Rozhodčí: Marek Honza – Roman Zídek, Šimon Slavík. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. Diváci: 65. Střely na branku: 9:40 (3:14, 1:13, 5:13). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Sestavy

Havl. Brod

Beneš (Lahoda) – David, Pilař, Trnka, Sůra, Procházka, Teml – Beran, Rauš (C), Lorenc, Suchý, Melena, Machota (A), Šrámek, Houfek, Zukal, Domkář.

Hr. Králové

Luňák (Vítek) – Havlina, Rejthar, Novotný, Chramosta, Franc – Flechtner, Dostálek (A), Sokol, Fedencius, Svoboda, Sedláček (C), Šedivý (A), Adamkov, Višňar.

Aktuality

Napsali o nás

Sobota 27. dubna | Hokejový Mourinho zpátky na scéně! Opět povede Havlíčkův Brod, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu