18. 2. 2024 | Štěpán Ondráček

Devítka srdnatě kousala lídra: Vítkovice rozhodly o výhře ve třetí třetině

Bitva Davida s Goliášem, tak by se dal brát zápas nadstavbové části O účast play off G mezi Havlíčkovým Brodem a Vítkovicemi. Ostravané přijeli na Vysočinu s průměrem jedenácti vstřelenými góly na zápas, ale proti Bruslařů se favorit trápil. Ridera vedla ve 45. minutě o gól, ale nakonec si s houževnatými Bruslaři poradila díky příspěvku Maxmiliana Mareše (1+2).

Úvod zápasu lépe vycházel Vítkovicím, které hned ostřelovali branku Beneše, ten ale nemusel řešit žádnou složitou situaci v modrém půlměsíci. Naopak, tlak Ostravanů opadl prvním vyloučením, jenže mladí Bruslaři nedokázali více zaměstnat obranu soupeře. V šesté minutě úvodního dějství mohl poslat Rideru do vedení Juroš, forvard hostů mířil jen do připraveného gólmana Bruslařů. Havlíčkův Brod držel ve hře brankář Beneš, který na brankovišti vychytal Kučerňáka. Domácí celek mohl udeřit hned vzápětí, ale i na druhé straně exceloval Kubina. Oba celky si potom vyměnily několik brejků, ale ani ony nezahýbaly bezbrankovým stavem utkání. Havlíčkův Brod měl další možnost přesilové hry, ale ani zlepšení v početní výhodě nepřineslo změnu stavu. Oba výběry se snažily o vedoucí branku utkání, jenže maskovaní gólmani a poctivé defenzivy byli proti změně bezbrankového stavu.

První celek nadstavbové skupiny O účast play off G si vytvářel ve druhé třetině řadu šancí, jenže mu chyběla potřebná přesnost ke vstřelení branky. Vítkovice stupňovaly tempo, byly aktivnější, více na kotouči, ale srdnatí Bruslaři stále drželi s favoritem krok. Hosté se přeci jen dočkali úvodní branky, a to ve vlastním oslabení. Puk si ve středním pásmu zpracoval Maxmilian Mareš, který projel přes osu mezi čárky a ranou k pravé tyči nedal Benešovi šanci. Vítkovice se i podruhé v zápase mohly prosadit v oslabení, ale tentokrát brankář Bruslařů byl na svém místě. Ostravané nadále diktovali tempo a rytmus hry, jenže defenziva Havlíčkova Brodu hrála kolem gólmana aktivně a pozorně.

Svěřenci Miroslava Třetiny vstoupili do poslední části zápasu aktivně, snažili se o vyrovnání, ale Kubina byl na místě. Zato Ostravanům stačil malý pobyt v útočné třetině, kterou ozdobil gólem Radim Kozák. Bruslaři mohli vzápětí korigovat Raušem, ten ale nenašel volné místo mezi betony gólmana. Mladé naděje z Kotliny reagovaly ve 45. minutě, kdy přečíslení dva na jednoho zakončil Tomáš Pávek. Ostravané si vzali zpět dvoubrankové vedení v přesilové hře, kdy důraz před brankou uplatnil Adam Muczka. Vítkovice nadále byli aktivnější, vnucovali Bruslařům jejich hru, ale stav byl se od 47. minuty neměnil. V 53. minutě mohl na rozdíl jedné branky upravit Rauš, ten ale nedošťouchal puk za ležícího Kubinu. Domácí štírek posléze zahodil únik, ve kterém netrefil levou šibenici. Vítkovice v otlině splnily roli favoritů a vyhrály o dvě branky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Beran 0 0 0 0 0
Jáchym David 0 0 0 0 0
Marek Domkář 0 0 0 0 0
Samuel Arthur Goodwin 0 0 0 -1 0
Josef Houfek 0 0 0 -1 0
Adam Karel 0 0 0 0 2
Marek Machota 0 0 0 1 0
Ondřej Melena 0 1 1 0 0
Milan Pařil 0 0 0 -1 0
Tomáš Pávek 1 0 1 0 2
Robert Procházka 0 0 0 0 0
Matyáš Rauš 0 0 0 0 4
Pavel Suchý 0 0 0 -1 0
Denis Sůra 0 0 0 0 0
David Šrámek 0 0 0 -1 0
Matyáš Trnka 0 0 0 -1 0
David Zukal 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Patrik Beneš 60 44 3 41 93,18 0 0

Ohlasy k utkání

OP5. kolo, neděle 18.2.2024 od 12:00
Zimní stadion Kotlina
1:3
(0:0, 0:1, 1:2)
Havl. Brod - Vítkovice
9. třída

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 45. Pávek (Melena) – 27. Mareš (Kozák), 42. Kozák (Mareš, Kučerňák), 47. Muczka (Mareš, Kučerňák). Rozhodčí: Marek Honza – Tomáš Kučera, Zdeněk Fišer. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 89. Střely na branku: 12:44 (4:11, 2:21, 6:12). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Sestavy

Havl. Brod

Beneš (Lahoda) – J. David, Karel (C), Trnka, Pařil, Sůra, Procházka, Goodwin – Zukal, Rauš, Pávek, Suchý, Melena, Machota, Šrámek, Houfek, Beran, Domkář.

Vítkovice

Kubina (Ořechovský) – Noworyta, Rattman (A), Kozák (A), Muczka, Machač, Chuda, Burjetka – Jarolím, Kusak, Dudek, Hrabina, F. David, Juroš, Kučerňák, Janošek (C), Mareš.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu