2. 3. 2024 | Štěpán Ondráček

Hluchá pětiminutovka a kat Novák! Devítka nestačila na Šumperk

Havlíčkobrodští mládežníci odehráli osmé kolo nadstavbové části O účast v play off G, když na ledě Kotliny vyzvali poslední Šumperk. Bruslaři začali dobře, ale skóre se otevřelo ve druhé dvacetiminutovce, kde měli navrch hosté. Třetinovi svěřenci nedokázali i přes množství šancí vyrovnat, a tak dvě kola před koncem se s největší pravděpodobností nevyhnou baráži.

Úvodní střídání patřila mladým Bruslařů, kteří byli více na kotouči a zaměstnávali Jurečku v hostující brance. Oba výběry si na konci páté minuty vyměnily útočné výpady, ale žádný ze střelců nebyl přesný v zakončení. O dvě minuty později mohl dostat Bruslaře do vedeni Zukal, ten ale nedokázal uplatnit důraz na brankovišti Mladých Draků. Bezbrankovým stavem nepohnula ani první přesilová hra, ve které Bruslařů chyběla přesnější koncovka. Do velké šance se dostali Šumperští, a to z hole Pospíšila, který nepropálil Lahodu na levou tyč. Mladí Draci sevřeli ke konci třetiny Havlíčkobrodské, když největší šanci zazdila Březinová, která nedokázala zasunout puk za ležícího Lahodu.

Mladí Bruslaři měli vstup do druhé třetiny podpořený tlakem i přesilovou hrou, ale v oslabení zaútočili Mladí Draci. Puk vybojoval kapitán týmu Matěj Novák, který si nabruslil mezi čárky a ranou do pravé šibenice zavěsil. Ve 25. minutě odmítl vyrovnání v další přesilovce Zukal, který trestuhodně přestřelil poloprázdnou klec Jurečky. Nedáš, dostaneš, staré přísloví se potvrdilo i nyní, když Šumperk odskočil na dvoubrankový rozdíl. Pospíšil vybojoval puk pro Terezu Gildainovou, která se nemýlila na levou tyč.

Povedenou pětiminutovku korunovali hosté přesilovkovou trefou na 3:0. Po pravé straně se do pásma dostal Martin Matocha, který zamířil přesně ke vzdálenější tyčí, čímž vyhnal Lahodu z klece. Havlíčkův Brod vrátil do zápasu Josef Houfek, který potrestal minelu Jurečky. Gólman Šumperka chytil puk do lapačky, ale hned záhy ho vytřepal na spoluhráče, který byl tísněn Houfkem, ten měl lehký úkol. Mladí Bruslaři za dalších 25 sekund později byli v závěsu, když tlak do brány uplatnil Marek Domkář.

Bruslaři pomýšleli v poslední části hry na vyrovnání, ale tenhle plán smetl ze stolu v čase 40:50 Matěj Pospíšil. Útočník Mladých Draků se trefil k pravé tyči za přispěním brankáře. Havlíčkův Brod se snažil umazat manko soupeře, ale narážel na připraveného Jurečku v brance. Ve 46. minutě se hosté dostali do trháku, ale hlavní arbitr branku neuznal za postavení mimo hru.

Mladí Draci si zpravili chuť o dvě minuty později, když se podruhé prosadili v přesilové hře. Do černého mířil kapitán týmu Matěj Novák, který z osy trefil přesně pod břevno. Jiskřičku naděje vykřesal v 53. minutě pohotovým zakončením protiútoku Matyáš Rauš. O minutu později tentýž hráč neproměnil samostatný únik, když orazítkoval kotouč o břevno Jurečkovy svatyně. Šumperk vylepšil skóre šest sekund před koncem, kdy hattrick zkompletoval nekompromisní ranou pod víko Matěj Novák.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Beran 0 0 0 -1 0
Jáchym David 0 0 0 -1 0
Marek Domkář 1 0 1 -1 2
Samuel Arthur Goodwin 0 0 0 0 0
Josef Houfek 1 1 2 0 0
Adam Karel 0 0 0 0 2
Adam Lorenc 0 0 0 -1 0
Ondřej Melena 0 0 0 1 0
Milan Pařil 0 1 1 0 2
Tomáš Pávek 0 1 1 0 0
Robert Procházka 0 0 0 0 0
Matyáš Rauš 1 0 1 -1 0
Pavel Suchý 0 1 1 0 0
David Šrámek 0 0 0 -1 0
Matyáš Trnka 0 0 0 -2 0
David Zukal 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Lahoda 28 17 3 14 82,35 0 0
Vojtěch Pokorný 32 20 3 17 85,00 0 0

Ohlasy k utkání

OP8. kolo, sobota 2.3.2024 od 11:10
Zimní stadion Kotlina
3:6
(0:0, 2:3, 1:3)
Havl. Brod - Mladí Draci Šumperk
9. třída

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 37. Houfek, 37. Domkář (Pávek, Pařil), 53. Rauš (Houfek, Suchý) – 23. Novák (Pospíšil), 26. Gildainová, 28. Matocha (Kindl, Petruň), 41. Pospíšil (Novák), 48. Novák (Pospíšil, Hovanec), 60. Novák (Kindl). Rozhodčí: Jan Raška – Jan Hnilička, Šimon Slavík. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 69. Střely na branku: 34:37 (10:11, 10:12, 14:14). Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5, 3:5, 3:6.

Sestavy

Havl. Brod

Lahoda (28. Pokorný) – David, Karel (C), Trnka, Pařil, Goodwin, Procházka – Pávek, Lorenc, Suchý, Melena, Šrámek, Houfek, Beran, Zukal, Domkář, Rauš.

Mladí Draci Šumperk

Jurečka (Petruň) – Holub, Mynarz, Hovanec – Gildainová, Matocha, Novák (C), Pospíšil, Moudrý, Kindl, Muselík, Březinová.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu