28. 1. 2012 | Richard Wagner, Miroslav Fantal

Starší dorostenci dostali v Olomouci za vyučenou

O L O M O U C - Starší dorostenci včera podlehli svému krajskému rivalovi z Jihlavy 2:5 a dnes se z kluziště soupeře vrací opět s porážkou. Nyní byla nad jejich síly Olomouc. Kohouti rozhodli o výsledku již v první třetině, když už po šesti minutách došlo na straně Rebelů ke střídaní mužů s maskou. Olomouc pokračovala v kanonádě i ve druhé periodě a Rebelové se výrazněji dostali ke slovu až v závěrečné části.

Vstup do utkání vyšel domácímu celku náramně. Už na začátku druhé minuty se k dorážce dostal Milan Ostřanský a střelou do poloodkryté klece načal brankový účet zápasu. V téže minutě navíc Hanáci skórovali i podruhé, tentokrát z hole Vojtěcha Augustina, který protlačil kotouč mezi betony hostujícího gólmana.

Ze studené sprchy se Rebel oklepal velmi rychle a už na konci čtvrté minuty snížil. Filip Dundáček se ocitl sám před domácím brankářem a pohodlně zakončil. Jednobrankové manko však vydrželo jen dvě minuty. Dvoubrankové vedení vrátil domácím Robert Horák, čímž vyhnal Jeřábka z klece Rebelů. A když se ve čtrnácté minutě prosadil podruhé v utkání Milan Ostřanský, vedli Moravané už o tři branky.

Druhá dvacetiminutovka nabídla stejně jako předchozí dějství hned několik gólových zakončení. Už ve třiadvacáté minutě vsítil pátou branku Hanáků Daniel Ziegler. V polovině utkání inkasovala obrana Rebelu pošesté. Milan Ostřanský si pohrál s gólmanem soupeře a zakončil k pravé tyči. Olomoucký útočník tak navíc zkompletoval hattrick.

Mužstvo z Vysočiny dokázalo zareagovat ve čtyřiatřicáté minutě. Ve dvojnásobné početní výhodě se prosadil Petr Kuchta. Do konce prostřední části se však domácí celek vrátil zpět k luxusnímu pětibrankovému vedení. V přečíslení dvou na jednoho střílel přesně Petr Hradil.

V poslední části tak nebylo již prakticky o co hrát. Olomoučtí s vysokým vedením však i nadále svého soupeře přehrávali a výsledkem jejich snažení byla osmá trefa v síti Rebelu. Ve vlastním oslabení využil zaváhání soupeřovy obrany Aleš Jergl a tváří v tvář Vaněčkovi mířil přesně.

Havlíčkův Brod pak už stihl jen kosmeticky upravit výsledek nepovedeného utkání. V šestapadesáté minutě rozvlnil lehkým nahozením síť Marek Němec, na kterého navázal necelé dvě minuty před koncem Radim Zohorna.

Nic se ovšem nezměnilo na faktu, že Havlíčkův Brod odjel z Olomouce bez bodového úspěchu. Naopak Hanáci potvrdili vzrůstající formu, když v posledních třech duelech nasázeli soupeřům úctyhodných pětadvacet branek.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Beránek 0 0 0 0 2
Lukáš Bláha 0 2 2 -1 2
Filip Dundáček 1 1 2 0 0
Tomáš Dvořák 0 0 0 -1 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 -2 0
Jan Krajcigr 0 0 0 -2 2
David Krajhanzl 0 0 0 -2 0
Petr Kuchta 1 2 3 -2 2
Dominik Kundrát 0 0 0 -1 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -2 0
Jaroslav Meloun 0 0 0 -1 4
Marek Němec 1 0 1 -4 4
Martin Osmík 0 0 0 -1 0
David Vala 0 0 0 -1 12
Radim Zohorna 1 0 1 -1 0
Radim Žuček 0 0 0 -4 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Jeřábek 6 8 3 5 62,50 0 0
Vítek Vaněček 54 45 5 40 88,89 0 0

Ohlasy k utkání

36.. kolo, sobota 28.1.2012 od 12:00
Zimní stadion Olomouc
8:4
(4:1, 3:1, 1:2)
Olomouc - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 3. Ostřanský (Jergl A., Peštuka), 3. Augustin (Beták, Brančík), 6. Horák R. (Hánl), 14. Ostřanský (Jergl A.), 23. Ziegler (Hradil P.), 31. Ostřanský (Jergl A.), 39. Hradil P. (Hánl, Brančík), 50. Jergl A. – 4. Dundáček (Kuchta), 34. Kuchta (Bláha, Dundáček), 56. Němec (Bláha), 59. Zohorna (Kuchta). Rozhodčí: Škach – Novotný, Wesley. Vyloučení: 13:9, navíc Vala (HBR) 10 min. [ZHK]. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 78. Střely na branku: 53:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:2, 8:2, 8:4.

Sestavy

Olomouc

Řoutil – Brančík, Ziegler, Beták, Hánl, Vrána, Jergl A., Majer, Horák R., Fibrich, Pšeja, Brandýs J., Konečný M., Ostřanský, Hradil P., Bauer, Augustin, Nedopil, Peštuka.

Havl. Brod

Jeřábek (6. Vaněček) – Bláha, Dundáček, Dvořák, Meloun, Krajcigr, Vala, Žuček – Beránek, Hlídek, Krajhanzl, Kuchta, Kundrát, Ludvík, Němec, Osmík, Zohorna.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu