4. 2. 2012 | Richard Wagner

Rebelové i v omlazené sestavě dokázali přejet lídra z Litvínova

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Litvínovští přijeli do Kotliny mírně favorizováni a při pohledu na sestavy obou celků se před zápasem akcie týmu z petrochemického království ještě zvýšily. Rebelové kvůli rozsáhlé marodce hrají v omezeném počtu hráčů se spoustou mladších dorostenců. Zápas měl zajímavý průběh, domácí se drželi nad vodou díky parádnímu brankáři Jeřábkovi a velkému důrazu na brankovišti. Rebelové díky neúspěchu Kladna na ledě Havířova skočili zpět na postupovou čtvrtou příčku.

1. třetina – Častá vyloučení, ale bez gólového efektu

Úvod zápasu nabídl Litvínovu pět minut hry v početní výhodě, jelikož vrátkami na trestné lavici postupně prošli tři Rebelové. Vervě se přesilové hry využít nepodařilo. Lví podíl na tom měl brankář Jeřábek, který hned několikrát parádně zasáhnul, zejména likvidace dorážky Micala si vysloužila potlesk publika. I přes velký chlad, který panoval na zimním stadionu v Kotlině, byla domácí trestná lavice stále zahřátá. Další trest inkasoval Kuchta, který si dokonce na lavici hříšníků musel odsedět desetiminutový osobní trest. Ani v této početní nevýhodě nepřipustil Jeřábek změnu skóre a poradil si se střelami Weitze i Ujfalušiho. Přesilovku si zahráli také Rebelové, kteří zle zatopili brankáři Soukupovi, který čelil dorážkám Osmíka a Zohorny, ale roztáhnuvší se litvínovský muž s maskou puk za svá záda nepustil. Další přesilovku Rebelů mohl využít Hlídek, který se ocitl osamocen před hostujícím gólmanem, ale svůj pokus nasměroval jen nad horní tyčku branky.

2. třetina – Domácí se ujali vedení

Gólový účet zápasu mohl načít již po padesáti sekundách litvínovský Ujfaluši, ale ten pouze zazvonil na Jeřábkovu tyčku jako školník na zvonek. Prosadit se však dokázali Rebelové. O minutu později Martin Osmík předložil puk mezi kruhy na hůl Ondřeje Hlídka, který jeho nabídkou nepohrdl a pohotově zavěsil. Rebelům se následně nepovedlo využít přesilovku pěti proti třem a soupeř je za to potrestal. Na světelné tabuli běžel čas 31:05, když Jaroslav Šimeček vyslal z mezikruží ostrou ránu, kterou vykopl Jeřábek špičkou betonu před sebe, a David Weitz zvedl puk přímo nad rameno padajícího gólmana Rebelů.

Ti se mohli dostat ke slovu ihned po vstřelené brance, když jím Šesták nabídl přesilovou hru, ale domácí družina s ní příliš dobře nenaložila a na jejím konci se na opačný konec boxu trestoměřičů posadil domácí Zohorna. A čahoun Zohorna na trestné lavici mohl jen děkovat svému brankáři, že proti střele Cvrka pohotově nastavil lapačku. Střílející hráč se poté sám stal tím, jehož soudce Úlehla poslal na trestnou lavici. A Rebelové toho dokázali využít. Nejprve Kuchtovu dorážku do prázdné vyškrábl na poslední chvíli parádně betonem Soukup, ale na další dorážku z hole Ondřeje Beránka, kterému nezabránilo ve skórování ani hákování Šefla, již byl krátký.

3. třetina – Rebelové rozhodli v power play

Svůj pracně vybudovaný náskok ze druhé části mohli domácí Rebelové navýšit ve dvojnásobné početní převaze, ale hostující obránci oddřeli celou akci a nepřipustili vážnější ohrožení brankáře benzinářů. Hra byla plná nepřesností a oko náročného diváka se pomalu začínalo nudit. Herní atraktivitě pomohlo vyloučení Mozra, po kterém se hosté z kraje uhelných dolů a chemických závodů dostali do tempa. Ovšem domácím hrdinou byl dnes brankář Jeřábek. Litvínov nadále tlačil domácí hluboko do jejich pásma a Rebelové byli v tlaku srovnatelným s masem v Papinově hrnci za nejvyššího varu. Rebelové ujeli do dobré šance, konkrétně duo domácích čahounů Němec – Zohorna a druhý jmenovaný zakončil puk přesně mezi nohy Soukupa, který na poslední chvíli sklapl betony a puk za svá záda nepustil. Minutu před koncem přišel logický krok, time-out Litvínova, Soukup na střídačce a buly v útočné třetině. Puk ale ukořistil Ondřej Beránek, který se dravě dostal až před prázdnou bránu, do níž puk, ač faulován, nakonec dostal.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Beránek 2 0 2 0 0
Lukáš Bláha 0 0 0 -1 2
Filip Dundáček 0 0 0 0 0
Tomáš Dvořák 0 0 0 2 2
Ondřej Hlídek 1 0 1 1 0
Petr Kuchta 0 2 2 1 14
Tomáš Ludvík 0 0 0 1 0
Štěpán Mozr 0 0 0 -1 2
Marek Němec 0 0 0 0 2
Filip Nováček 0 0 0 0 0
Martin Osmík 0 1 1 1 0
Martin Polák 0 0 0 1 0
Radim Zohorna 0 0 0 -1 2
Radim Žuček 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Jeřábek 60 33 1 32 96,97 0 0

Ohlasy k utkání

38.. kolo, sobota 4.2.2012 od 12:00
3:1
(0:0, 2:1, 1:0)
Havl. Brod - Litvínov
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 22. Hlídek (Osmík), 39. Beránek (Kuchta), 60. Beránek - 32. Weitz (Šimeček). Rozhodčí: Petr Úlehla - Josef Barek, Lukáš Budínský. Vyloučení: 7:9, navíc Kuchta (HBR) 10 minut OT za nesp. chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 25:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Sestavy

Havl. Brod

Jeřábek (Novák) - Žuček, Dvořák (A), Bláha, Dundáček - Kuchta (C), Osmík, Zohorna, Hlídek, Nováček, Mozr, Ludvík, Beránek, Polák, M. Němec (A)

Litvínov

Soukup (Klečka) - J. Svoboda, Baránek, Fučík (C), Cvrk (A), Šefl - Wiedemann, Řezníček, Šesták, Kučera, Mical, Štěpka, Šimeček, Weitz, Sýkora, Válek (A), Ujfaluši, Řehoř, Čeřovský

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu