2. 3. 2012 | Luboš Vácha

V krajském derby starších dorostenců rozhodovaly samostatné nájezdy

Svěřenci trenérů Marišky a Jansíka před sebou měli důležitý zápas. Možná výhra totiž pro Rebely mohla znamenat velikou šanci na play-off. Tu jim ovšem sebral jejich krajský sok HC Dukla Jihlava, který ukázal svoji kvalitu v samostatných nájezdech, po kterých se mohl radovat ze zisku dvou bodů.

Rebelové vstoupili do utkání s větší aktivitou než jejich soupeř. Jihlava se ale po dobré rozehrávce dostala kupředu a domácí obrana její útok ve středním pásmu zaspala. Tato chyba pomohla otevření skóre pro celek Jihlavy. Samostatně najíždějícího Střechu si brankář Novák pohlídal, na dorážku Jana Mandáta už ale nestačil. Za dvě minuty hry si hráči Dukly vydobyli už dvougólový náskok. Po sérii nahrávek se do puku opřel na modré stojící Radim Hort, který razantní dělovkou prostřelil všechno co mu stálo v cestě, včetně domácího brankáře. Jihlava se dostala na koně a Novák tak musel hasit jednu šanci za druhou. Po faulu na ujíždějícího Kuchtu obdržela havlíčkobrodská střídačka jiskru naděje, když jí bylo nařízeno trestné střílení. Petr Kuchta však na jihlavského maskovaného muže nevyzrál. Do třetice se vzápětí gólově prosadili hosté. Střecha nahrával na před brankou stojícího Marka Lupače, jenž si v prostoru brankoviště s Novákem pohrál a pohodově zasunul puk do jeho kasy. Rebelové se mohli radovat až v 10. minutě, kdy Vacka svižnou střelou z úhlu překonal Radim Zohorna. Ke konci první části se z branky opět radoval Havlíčků Brod. Hostující obrana propadla ve středním pásmu, z čehož se vyklubala šance pro Tomáše Dvořáka, který samostatně ujížděl na Vacka a neomylně ho prostřelil mezi betony. Kontaktní gól Havlíčkova Brodu, byl pro jeho hokejisty startérem, protože se jejich aktivita ještě zvýšila a zápas se pro ně otevřel.

Úvod druhé dvacetiminutovky se odehrával na obou stranách kluziště, svižný hokej nabízel boj o každý metr ledu. Slibnou šancí se prezentovala dvojice Kuchta – Hlídek, sedící gólman Vacek měl obrovské štěstí, protože mohlo být srovnáno. Brankář Jihlavy měl spoustu práce i nadále. Po vyrovnání prahnoucí Rebelové zpustili v útočném pásmu doslova palebný kolotoč. Nepříjemným okamžikem pro hosty bylo jejich vyloučení za nesportovní chování, verdikt hlavního sudího vykázal i hlavního kouče Dukly mimo hráčskou lavici. Havlíčkův Brod tak měl v početní výhodě šanci na vyrovnání. To se ale nepovedlo. Reset skóre ale přece jenom přišel. Do přečíslení 2 na 1 se dostali Ludvík s Krajhanzlem. Ke střele se nachomýtl první jmenovaný hráč, puk Vackovi propadl pod ramenem až na brankovou čáru, kde ji s velkou dávkou štěstí došťouchal do klece David Krajhanzl. Gólem do soupeřovy šatny se však prezentovala Dukla Jihlava. Dvacet sekund před koncem vybruslil zpoza branky Martin Vítek, jeden z domácích obránců nešťastně srazil puk mezi nohy svého brankáře. Hráči Jihlavy se tak znovu dostali do vedení.

Chuť Rebelů o opětovné vyrovnání byla ve třetí části velmi znát. Potrápilo je však nevyužití početních výhod. Velikou šanci měli domácí v 49. minutě, kdy Vacek před sebe vyrazil ze strany mířící dělovku, která před jeho kasou způsobila slušný závar. Se sérií dorážek si však brankář Dukly bezpečně poradil. Posléze si puk po mantinelu potáhl Němec, jenž adresoval kotouč na volně stojícího Ludvíka, ten ale nedokázal plachtící kotouč usměrnit do sítě. Srovnání nakonec opravdu přišlo. Zohorna se protáhl kolem mantinelu a dostal se až k zakončení. Vacek jeho střelu vyrazil pouze před sebe, kde stál napřažený Tomáš Hlídek a zakončil do prázdné kasy.

Do konce šedesátiminutové hrací doby nebyl znám vítěz, a tak jisto jistě následovalo prodloužení, které mělo rozhodnout o vítězi, což se ale nestalo. Takže se jako v opravdovém derby pokračovalo soubojem gólmanů, tedy samostatnými nájezdy, ve kterých byla úspěšnější Dukla Jihlava. Rozhodující branku si připsal Jiří Mandát.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bláha 0 1 1 0 2
Filip Dundáček 0 0 0 1 0
Tomáš Dvořák 1 0 1 1 25
Ondřej Hlídek 1 0 1 0 0
David Krajhanzl 1 0 1 -1 0
Milan Křípal 0 0 0 -1 2
Petr Kuchta 0 1 1 1 2
Dominik Kundrát 0 0 0 -1 0
Tomáš Ludvík 0 1 1 -1 0
Jaroslav Meloun 0 0 0 0 0
Štěpán Mozr 0 0 0 -2 0
Marek Němec 0 0 0 -1 4
Daniel Vosyka 0 0 0 2 0
Radim Zohorna 1 1 2 3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Jeřábek 56 29 2 27 93,10 0 0
Čeněk Novák 9 11 3 8 72,73 0 0

Ohlasy k utkání

43.. kolo, pátek 2.3.2012 od 18:00
4:5sn
(2:3, 1:1, 1:0 - 0:0)
Havl. Brod - Jihlava
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 10. Zohorna (Kuchta, Bláha), 19. Dvořák, 31. Krajhanzl (Ludvík), 55. Hlídek (Zohorna), 65. Mandát - 3. Mandát (Střecha, Vantuch), 5. Hort (Beran, Anděl), 10. Lupač (Střecha, Bambula), 40. Vítek. Rozhodčí: . Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: -. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:3,1:3, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5 .

Sestavy

Havl. Brod

Novák (10. Jeřábek) - Vosyka, Kuchta "C", Zohorna, Dvořák "A", Hlídek, Bláha, Křípal, Meloun, Mozr, Ludvík, Krajhanzl, Dundáček "A", Kundrát, Němec

Jihlava

Vacek (Svoboda) - Čermák, Port, Půža, Lapač "C", Mandát "A", Vantuch, Vítek, Bambula, Mahút, Jícha, Kohout, Beran, Březka, Střecha, Anděl

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu