3. 3. 2012 | Luboš Vácha

O osudu starších dorostenců se rozhodlo až ve třetí třetině

Mladě Rebely čekal již poslední zápas nadstavbové části extraligy staršího dorostu. Na ledě Kotliny se představil celek Olomouce, který byl po dobu celého zápasu velmi aktivním soupeřem, což se nakonec projevilo i na celkovém výsledku. Rebelové tak definitivně promarnili svou šanci na účast v bojích play-off.

Jako první se velikou šancí prezentovali Hanáci, dvojice Beták – Augustin pořádně zamotala hlavu domácí obraně, Novákova lapačka však byla účinná. Celá první část disponovala velice aktivním hokejem z obou stran. Brankáři tak mohli v pohodě předvést své umění. Gólovou příležitost si v mezikruží vydobyl Němec, jemuž z kruhu přihrával Osmík. Marek Němec ale netrefil odkrytou klec Olomouce. Ke konci úvodního dějství měli Rebelové díky přesilovce šanci na otevření skóre zápasu. Nakonec se ale z prvního gólu málem radovali oslabení Hanáci. Meloun v útočném pásmu slabě naznačil střelu, čehož využil Ziegler a vydal se do samostatného úniku. Domácí obránci jej už nestihli, zbýval tedy už jenom brankář Novák, jenž Zieglerův blafák zastavil betonem. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

První góly nabídla až prostřední dvacetiminutovka. Nejprve se o vstřelení branky pokusil hostující hráč Paksi, Novák byl však opět úspěšný. Šanci soupeři dát gól nabídl po své špatné rozehrávce Zohorna. Rašner adresoval kotouč najetému Vrabelovi, který jej pak poslal na u brankové čáry stojícího Ostřanského. Jeho bekhend ale skončil v Novákově náruči. Z první branky utkání se radovali Havlíčkobrodští. Ondřej Hlídek v prostoru brankoviště přehodil beton brankáře Řoutila, a tak mohla domácí střídačka z otevření skóre jásat. Za necelou minutu však hosté vrátili úder. Olomoučtí nejprve ujížděli 2 na 1, z čehož se vyklubala Augustinova střela, která však šla ještě mimo bránu. Augustin puk ale opětovně dojel a naservíroval jej před kasu, odkud brodského maskovaného muže propálil připravený Šimon Beták. Znovu uběhla pouze minuta a Rebelové opět strhli vedení na svoji stranu. Krajhanzl poslal puk za branku, kde číhal Radim Zohorna, který si chytře nalákal brankáře k jedné tyči, rychlým manévrem přesunul touš k tyči druhé a pohodlně zakončil do odkryté sítě.

Havlíčkobrodským však vedení netrvalo dlouho. Laxní přístup domácí obrany ve třetí části hry umožnil hostům vyrovnat. Bauer vyslal kotouč na Nedopila, jemuž puk odskočil od hole, ani jeden z obránců jej však nedokázal zachytit. Vzápětí se Petr Nedopil ocitl na brankovišti, kde pohodově zasunul puk mezi Novákovy betony. Olomouc však v divoké jízdě pokračovala i nadále. O necelé dvě minuty později otočila skóre a poprvé v utkání se ujala vedení. Při kombinaci v útočném pásmu nahrával předchozí střelec na Pavla Hradila, jenž Novákovi uštědřil další jesle. Hanáci ovládli celou třetinu. V úvodu 53. minuty se opět prosadili Beták s Augustinem. Augustin adresoval touš do prostoru levého kruhu, kde stál Šimon Beták a pohotovou dělovkou jej propálil až do sítě. Ke konci zápasu hráli Rebelové přesilovku, a tak domácí střídačka volila hru s odvolaným brankářem. To se však nevyplatilo. Dundáček nahrával na Osmíka, stojícího v ofsajdu, čehož využil Aleš Jergl, který přesně nasměroval puk do prázdné havlíčkobrodské klece. Zdaleka ale nebylo ze strany hostů hotovo. Během poslední minuty utkání se Olomoučtí opět prosadili ve vlastním oslabení. Konečný nahrál zpoza branky Janu Brandýsovi, jehož vstřelený gól doslova popravil celek Havlíčkova Brodu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bláha 0 0 0 -2 0
Filip Dundáček 0 0 0 -1 0
Tomáš Dvořák 0 0 0 -2 0
Ondřej Hlídek 1 0 1 -2 0
David Krajhanzl 0 1 1 1 0
Milan Křípal 0 0 0 0 0
Dominik Kundrát 0 0 0 -3 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -3 2
Jaroslav Meloun 0 0 0 -1 4
Štěpán Mozr 0 0 0 -2 0
Filip Nováček 0 0 0 -2 0
Martin Osmík 0 0 0 -3 0
David Voplakal 0 0 0 -2 0
Radim Zohorna 1 0 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 35 5 30 85,71 0 0

Ohlasy k utkání

44.. kolo, sobota 3.3.2012 od  
2:6
(0:0, 2:1, 0:5)
Havl. Brod - Olomouc
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 38. Hlídek, 40. Zohorna (Krajhanzl) - 39. Beták (Augustin), 43. Nedopil (Bauer), 45. Hradil (Nedopil), 54. Beták (Augustin, Konečný), 58. Jergl, 60. Brandýs (Konečný). Rozhodčí: Petr Coufal - Michal Kavina, Vojtěch Král. Vyloučení: 3:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 50. Střely na branku: -. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 2:4, 2:5, 2:6.

Sestavy

Havl. Brod

Novák (Vaněček) - Osmík, Zohorna, Dvořák "C", Hlídek, Nováček, Bláha, Křípal, Meloun, Mozr, Ludvík "A", Voplakal, Krajhanzl, Dundáček "A", Kundrát

Olomouc

Řoutil (Motálek) - Pavlovský, Vrabel, Horák, Ziegler "C", Beták, Paksi, Vrána, Jergl "A", Medek, Rašner, Pšeja, Brandýs, Konečný, Ostřanský "A", Hradil, Bauer, Nesvadba, Augustin, Nedopil

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu