10. 12. 2010 | Eva Streichsbierová

Cenný bod vydřeli mladí Rebelové devět vteřin před koncem

Havlíčkobrodští junioři nastoupili poprvé pod vedením nové trenérské dvojice. V extraligovém souboji se v pátek na domácím ledě postavili Zlínu, který ještě deset vteřin před koncem vedl v Kotlině 4:3. Nakonec se ale musel spokojit pouze se dvěma body, protože svěřencům Tomáše Marišky a Richarda Cachnína se podařilo ještě v normální hrací době srovnat.

Junioři Havlíčkova Brodu neprožívají ani trochu příznivé období. I proto došlo v polovině týdne k výměně na trenérském postu. Vedení klubu chtělo mladé Rebely nastartovat k lepším výkonům a utkání se Zlínem ukázalo, že by tahle cesta mohla fungovat. „Snažili jsme se s Richardem kluky hlavně povzbudit, protože byli psychicky hodně dole,“ přiznal Mariška.

Jako první se ujali vedení hosté, když se ve 12. minutě poprvé prosadil Tomáš Fořt. Domácí pak sice o čtyři minuty později srovnali, jenže těsně před koncem úvodní části šel Zlín po dalším Fořtově gólu znovu do vedení. „První třetinu jsme docela prováhali, ale od druhé už začala naše hra fungovat lépe. Měli jsme lepší pohyb a hned to bylo znát,“ pochvaloval si změnu trenér.

Přesto jeho svěřenci znovu inkasovali, soupeř jim v 25. minutě odskočil na 3:1. Ovšem ne na dlouho, o osm minut později vrátil domácí tým na dostřel Němec. A v úvodu třetí části bylo dokonce vyrovnáno. Jenže Zlín šel do vedení ještě jednou, v 54. minutě a zdálo se, že tři body nakonec přeci jen skončí na jeho kontě. Rebelové ale zbraně nesložili a pouhých devět vteřin před vypršením šedesáté minuty vystřelil remízu Martin Hadrava. „Kdyby nám před zápasem někdo řekl, že budeme mít bod, tak bychom ho brali všemi deseti,“ přiznal Mariška.

V prodloužení gól nepadl a v samostatných nájezdech byli úspěšnější hosté, kteří vyhráli 5:4. „Přesto si myslím, že se tímhle zápasem odrazíme psychicky ode dna. Jsem přesvědčený, že mančaft je konkurence schopný a že to v dalších kolech dokáže,“ hlásil šéf střídačky brodských juniorů. „Teď nás čeká cesta do Vítkovic,“ dodal.

Tedy na led jednoho z nejlepších mančaftů letošní Noen extraligy. „Uvidíme, jak nám tohle utkání sedne. Každopádně hodně důležité pro nás bude hlavně potom pondělní domácí zápas s Opavou,“ uvedl Mariška.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Pavel Ambrož 0 0 0 -1 0
Jan Bancíř 0 0 0 1 0
Pavel Blažek 0 0 0 0 2
Ondřej Doležal 0 0 0 0 0
Martin Hadrava 2 0 2 3 0
Marek Havel 0 0 0 0 0
Marek Honza 0 0 0 0 0
Jan Milfait 0 2 2 2 2
Jiří Musil 0 0 0 -2 0
Václav Němec 1 0 1 1 0
Matěj Novák 0 0 0 -1 0
Radek Novotný 0 0 0 2 0
Filip Ondráček 1 1 2 2 0
Tomáš Richter 0 0 0 1 0
Vladimír Szilva 0 0 0 0 0
Ondřej Šíma 0 1 1 0 0
Vojtěch Varga 0 0 0 -1 2
Jan Wasserbauer 0 0 0 -1 2
Michal Zdražil 0 1 1 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Pavel Krch 64 0 4 47 0 0

Ohlasy k utkání

36. kolo, pátek 10.12.2010 od 18:00
Havl. Brod
4:5sn
(1:2, 1:1, 2:1 - 0:0)
Havl. Brod - Zlín
Noen Extraliga Juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 16. Hadrava (Ondráček), 33. Vác. Němec (Zdražil), 44. Ondráček (J. Milfait), 60. Hadrava (Šíma, J. Milfait) - 12. Fořt (Finsterle), 19. Fořt (Jakub Musil), 25. Kundera (Sadil, Finsterle), 54. Fořt (Finsterle), 65. Jakub Musil

Sestavy

Havl. Brod

Zlín

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu